konktenbit Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Witam, czy na podstawie tej naklejki można odszukać jaki to rocznik i model? Akurat w miejscu gdzie rok był naniesiony wytarte... Szukałem tutaj. http://www.boats.net/parts/search/BRP/EVINRUDE/parts.html Ale albo źle albo nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Najprościej jest zadzwonić do serwisu, trzeba powiedzieć że chciałeś kupić silnik jednak nie jesteś pewny rocznika i czy po nr mogą Ci spr, mi nigdy w tym temacie nie robili problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Raczej źle szukasz, ale to pewnie jest któryś z tej rodziny, tylko części brak: http://www.boats.net/parts/search/OMC/OBAccessories/2004/8,%209.9HP%20%284%20Stroke%20-%20210cc%29/parts.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 fgfg Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Najlepiej serwis on prawde Ci powie. Z tabliczki często po literach można odczytać rok modelowy np 2004-2009 a Tobie chodzi raczej o dokładną informację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konktenbit Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi, że po tym numerze, który widnieje pod "engine family" nie da się dojść ładu.Nr powinien zaczynać się od litery E, potem moc, czyli 10 i reszta zależnie od modelu.Wychodzi na to że naklejki / tabliczki z nr seryjnym nie ma na silniku. Ktoś zdarł.Ale na pocieszenie części w stylu wirnik pompy wody czy inne eksploatacyjne pasują do wielu serii i bez problemu się dokupi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 3 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 raczej ten modelhttp://www.boats.net/parts/search/BRP/EVINRUDE/2000/E10RV4SSS/parts.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konktenbit Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Mam ponownie problem z tym sinikiem. Evinrude, 9,8km, czterosuw, zapłon elektroniczny, gaźnik. Wszystko było dobrze aż ostatnie dwa razy pływania następujące objawy:na zimnym wszystko OK,po rozgrzaniu ( a dokładniej po ok 0,5h pływania ) nie chce wejść na obroty, gaśnie, nie wiem czy się zalewa czy coś innego, odpalanie bez problemu,strzela w gaźnik,można powiedzieć, że jest zero reakcji na próbę ustawienia gaźnika, kręcąc powoli śrubą jest jeden moment że coś się dzieje ale regulacja w tej okolicy nic nie pomaga,da się płynąć na 60-70% mocy po lekkim wyciągnięciu ssania, a i tak manetkę gazu trzeba odkręcać powoli.Odpowietrzenie w zbiorniku odkręcone, gaźnik wyczyszczony ( choć nie byłem przy tym ), linia paliwowa szczelna, filtr paliwa ( na wężyku ) nowy. Edytowane 7 Listopada 2017 przez konktenbit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 A jak swiece wygladają?mysle ze to dałej gaznik.w dolnej misce jest taki kanał ze zatyka się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konktenbit Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Świece nowe. Ale sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 konktenbit Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Chodzi o część nr 16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 evin Opublikowano 7 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 przepraszam pogubiłem sie.odniosłem sie do 9.8 a to jest 9.9. te gazniki sa czułe na pekniecia górnego plastiku,sprawdz czy nigdzie nie ma pekniec i czy uszczelka górna jest ok.dokrecaj wg. sekwencjii uwazaj na dolne srubki. nie krec za mocno srubkami bo pęknie plastik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 8 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Kiedy wymieniana uszczelka na górze?Może być stwardniała i łapie lewe powietrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
konktenbit
Witam, czy na podstawie tej naklejki można odszukać jaki to rocznik i model? Akurat w miejscu gdzie rok był naniesiony wytarte...
Szukałem tutaj.
http://www.boats.net/parts/search/BRP/EVINRUDE/parts.html
Ale albo źle albo nie ma.
11 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi