Skocz do zawartości
  • 0

Pomoc w identyfikacji roczkia silnika evinrude 9.9km, 4t

konktenbit

Pytanie

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Dzwoniłem do serwisu i powiedzieli mi, że po tym numerze, który widnieje pod "engine family" nie da się dojść ładu.

Nr powinien zaczynać się od litery E, potem moc, czyli 10 i reszta zależnie od modelu.

Wychodzi na to że naklejki / tabliczki z nr seryjnym nie ma na silniku. Ktoś zdarł.

Ale na pocieszenie części w stylu wirnik pompy wody czy inne eksploatacyjne pasują do wielu serii i bez problemu się dokupi.

• 0

Mam ponownie problem z tym sinikiem.

Evinrude, 9,8km, czterosuw, zapłon elektroniczny, gaźnik.

Wszystko było dobrze aż ostatnie dwa razy pływania następujące objawy:

• na zimnym wszystko OK,
  • po rozgrzaniu ( a dokładniej po ok 0,5h pływania ) nie chce wejść na obroty, gaśnie, nie wiem czy się zalewa czy coś innego, odpalanie bez problemu,
  • strzela w gaźnik,
  • można powiedzieć, że jest zero reakcji na próbę ustawienia gaźnika, kręcąc powoli śrubą jest jeden moment że coś się dzieje ale regulacja w tej okolicy nic nie pomaga,
  • da się płynąć na 60-70% mocy po lekkim wyciągnięciu ssania, a i tak manetkę gazu trzeba odkręcać powoli.

Odpowietrzenie w zbiorniku odkręcone, gaźnik wyczyszczony ( choć nie byłem przy tym ), linia paliwowa szczelna, filtr paliwa ( na wężyku ) nowy.

Edytowane przez konktenbit