wobo Opublikowano 1 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 (edytowane) Czy Ty też go masz???? Moc...Ani więcej ani mniej niż inne.Nie patrz na reklamę w filmiku,że niby samochód przeciąga.Hamulec ma normalny - cztery tarczki z czegoś czarnego(taki kolor - nie wiem, czy to włókno węglowe czy jakiś badziewne tworzywo).Więc nie sądzę,aby wytrzymały dużo więcej. Fakt - przy zwijaniu linka jest cały czas w jednakowym położeniu.Nawet zastanawiałem się, czy z kijkiem do casta by go nie sparować hahaha W niedzielę debiut nad wodą to więcej napiszę. Edytowane 1 Września 2017 przez eRKa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Czy Ty też go masz???? (...)Mam zamiar mieć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 (edytowane) W niedzielę debiut nad wodą to więcej napiszę. Wrzuć, proszę, foto szpuli z nawiniętą linką, dla oceny jakości nawoju, o ile nie stanowi to problemu . A ile linki nawija na jeden obrót korbą? Edytowane 3 Września 2017 przez Maraky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 18 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Witam Szpulka z plecionką wygląda tak: Plecionki troszkę za bogato nawinąłem, no i zrobiła się mała broda. Próby na wodzie - 3.09 - padało, po "uzyskaniu" owej brody - zająłem się inną wędką.Lecz kilkanaście rzutów zrobiłem - przynęta - bezsterowiec ok 20 g.Kręciołek się nie rozpadł,nadal sprawny. Należało by popracować nad automatyzacją ruchu zakładania linki na rolkę.Na razie - bywało, że i drugą rękę używałem,aby przyblokować linkę na szpuli.No i oczywiście cały czas patrzyłem na to.Może wymyślę coś ruchomego zamiast stałego zaczepu - ale to już zimą... W stałoszpulowcu zamykam kabłąk ręką niejako automatycznie... Na jeden obrót korby nawija przy tym wypełnieniu ok 66 - 68 cm. Pozdrawiam - Romek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi