robbertzam Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Tu chyba nie chodzi o wage tylko do czego by tu sie przypie...ć. Najpierw koledze za malo łożysk - jak się okazało, że ma ile trzeba, to wtedy zdecydował, że za cięzki...echhh. Proponuje wziąć BG do łapy... sorry rączki i wtedy wygłaszać opinie na jej temat Edytowane 26 Października 2017 przez robbertzam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 @milijon toż to margarynowe pokolenie A ja sie pytam co to za kołowrotek 4000 ktöry waży 250g.-? Aby wedka 270 cm byla doważona potrzeba te minimum 300g.Moja bg 3000 spasowana z 3 takimi wędkami. Tu chyba nie chodzi o wage tylko do czego by tu sie przypie...ć. Najpierw koledze za malo łożysk - jak się okazało, że ma ile trzeba, to wtedy zdecydował, że za cięzki...echhh. Proponuje wziąsć BG do łapy... sorry rączki i wtedy wygłaszać opinie na jej tematPanowie, nic dodać, nic ująć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) 300 g to normalna waga młynka tej wielkości Edytowane 26 Października 2017 przez Łukasz W Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) szukam młynka który da rade 20 gramami rzucać ... i nie będzie klekokotać wędka waży poniżej 110 gram i ma 7 stóp wielkość myślałem nad saltisem nero ale waży 315 gram Edytowane 26 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Tu chyba nie chodzi o wage tylko do czego by tu sie przypie...ć. Najpierw koledze za malo łożysk - jak się okazało, że ma ile trzeba, to wtedy zdecydował, że za cięzki...echhh. Proponuje wziąć BG do łapy... sorry rączki i wtedy wygłaszać opinie na jej tematPewnie kredki w tornistrze też mu za ciężkie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 27 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 A szpula zapasowa do 4000 jest gdzieś do kupienia?,(bo cnotka leży w szufladzie- bez zapasu nie biorę młynka na Łowy) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Ze szpulami do daiwy jest tak żebyś tylko czasem nie kupił pozostają crs,custom project orginały raczej ciężko ja sam szukam do daiwy caldia sha i nawet mefi nie jest w stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 28 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2017 Niektórzy koledzy pisali w tym wątku, że udało się nabyć dodatkową szpule do BG... czyli da się. Tylko jakoś nie mogę namierzyć nigdzie szpulki do mojej 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 +/- 300g to taki optymalny wynik. Ładnie wyważa większość niespecjalistycznych kijków rzecznych od 2.10 do 2.7m i nie męczy ręki nawet po całym tygodniu wędkowania A propos wyważenia - trochę mnie martwi waga nowych młynków LT Daiwy - wszystkie poniżej 200g.... to mniej niż mój multitool.Nie mogę się już doczekać Rybomanii, bo takiego czegoś jeszcze nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Niektórzy koledzy pisali w tym wątku, że udało się nabyć dodatkową szpule do BG... czyli da się. Tylko jakoś nie mogę namierzyć nigdzie szpulki do mojej 2500 a co za problem w tej samej cenie co bg jest freamka ma dodatkową szpule w komplecie ;p Edytowane 30 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) a co za problem w tej samej cenie co bg jest freamka ma dodatkową szpule w komplecie ;pWiesz taka dodatkowa szpula pewnie trochę waży... Czy aby na pewno chcesz to dźwigać? Zastanów się dwa razy, żebyś przepukliny nie dostał...A tak serio, zrób wszystkim przysługę i przestań nabijać posty w wątku, o którym nie masz pojęcia. Edytowane 30 Października 2017 przez robbertzam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 (edytowane) Wiesz taka dodatkowa szpula pewnie trochę waży... Czy aby na pewno chcesz to dźwigać? Zastanów się dwa razy, żebyś przepukliny nie dostał !A tak serio, zrób wszystkim przysługę i przestań nabijać posty w wątku, o którym nie masz pojęcia.Dziękuję ,jeszcze coś masz do dodania bo raczej ten komentarz nie ma nic związane z tematem a raczej atakiem na moją osobę , ale takie zachowanie nie jest obce na forach I raczej nie przestanę dopóki nie złamie któregoś z punktu regulaminu. I żeby ten post nie zmarnować uważam że daiwa freams równie dobrze pracuję co bg i ma szpulę zapasową a kosztuję takie same pieniądze . @downLiczyłem na wysyp mocniejszych postów , ale cóż może ktoś jeszcze coś bardziej konstruktywnego wymyśli Edytowane 30 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Dziękuję ,jeszcze coś masz do dodania bo raczej ten komentarz nie ma nic związane z tematem a raczej atakiem na moją osobę , ale takie zachowanie nie jest obce na forach I raczej nie przestanę dopóki nie złamie któregoś z punktu regulaminu. I żeby ten post nie zmarnować uważam że daiwa freams równie dobrze pracuję co bg i ma szpulę zapasową a kosztuję takie same pieniądze .To se kup tą Daiwę Freams i przestań dupę zawracać, bo temat jest o czymś innym. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 Dziękuję ,jeszcze coś masz do dodania bo raczej ten komentarz nie ma nic związane z tematem a raczej atakiem na moją osobę , ale takie zachowanie nie jest obce na forach I raczej nie przestanę dopóki nie złamie któregoś z punktu regulaminu.I żeby ten post nie zmarnować uważam że daiwa freams równie dobrze pracuję co bg i ma szpulę zapasową a kosztuję takie same pieniądze .A teraz jeszcze raz, tylko już po polsku. Będzie dodatkowy post 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 30 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2017 a co za problem w tej samej cenie co bg jest freamka ma dodatkową szpule w komplecie ;pCo oznacza, że nie jest w tej samej cenie. Szpula trochę kosztuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeso Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Witam wszystkich!Czy Daiwa BG nada się do ciężkich przynęt, głównie gumowych z zakresu 40-90g? Jeśli tak, to który rozmiar byście polecali? Zastanawiam się nad rozmiarem 3500 lub 4000...Serdeczne pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Witam wszystkich!Czy Daiwa BG nada się do ciężkich przynęt, głównie gumowych z zakresu 40-90g? Jeśli tak, to który rozmiar byście polecali? Zastanawiam się nad rozmiarem 3500 lub 4000...Serdeczne pozdrowienia 3500 i 4000 to generalnie ten sam rozmiar, rozni sie tylko pojemnoscia szpuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Witam wszystkich!Czy Daiwa BG nada się do ciężkich przynęt, głównie gumowych z zakresu 40-90g? Jeśli tak, to który rozmiar byście polecali? Zastanawiam się nad rozmiarem 3500 lub 4000...Serdeczne pozdrowienia Nada się, nada, tylko jak długo pociągnie pod tą gramaturą tego najstarsi górale nie wiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiddoR Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Mam rozmiar 4000 właśnie do takich przynęt jak opisujesz @leeso, łowię nią od maja i jak na razie jest wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leeso Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Super, dzięki za pomoc!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 31 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Czy Daiwa BG nada się do ciężkich przynęt, głównie gumowych z zakresu 40-90g? Biorąc pod uwagę cenę BG jest to chyba jeden z lepszych stałoszpulowców jakie można wybrać do takich zastosowań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 1 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Biorąc pod uwagę cenę BG jest to chyba jeden z lepszych stałoszpulowców jakie można wybrać do takich zastosowań.Ściślej mówiąc biorąc pod uwagę stosunek ceny do jakości! Daiwa BG kosztuje tyle co używana szpula do Saltigi https://www.ebay.com/itm/Daiwa-Saltiga-Z5000-Spare-Spool-Spinning-Reel-Big-Game-Excellent/282708682278?hash=item41d2c02626:g:oYYAAOSwfIVZyfDH 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dex1 Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) WitamPoruszę jeszcze temat przełożenia Daiwy BG. Zastanawiam się nad tym kołowrotkiem w rozmiarze 2500 do średniego spinningu szczupakowego. Czy wyższe niż standardowe przełożenie nie będzie się przekładać na większy opór na rączce przy starcie podczas łowienia lub np. przy podbijaniu gum kołowrotkiem lub kołowrotkiem i kijem? Czy w ogóle zawracać sobie tym głowę przy wielkości 2500? Edytowane 2 Listopada 2017 przez dex1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 (edytowane) WitamPoruszę jeszcze temat przełożenia Daiwy BG. Zastanawiam się nad tym kołowrotkiem w rozmiarze 2500 do średniego spinningu szczupakowego. Czy wyższe niż standardowe przełożenie nie będzie się przekładać na większy opór na rączce przy starcie lub np. przy podbijaniu gum kołowrotkiem lub kołowrotkiem i kijem? Czy w ogóle zawracać sobie tym głowę przy wielkości 2500? Troszkę już tym młynkiem "przekręciłem". Na początku miałem podobne obawy+ dodatkowe, związane z długością korbki, dość niestandardową, dla rozmiaru 2500.Po kilkunastu minutach łowienia, przestałem ma te szczególy zwracać uwagę.Kręcenie, zarówno przy gumie jak i przy przynętach twardych jest bardzo, jakby to określić ...harmonijne. Opory przy starcie niewyczuwalne a długość ramienia korby w pełni akceptowalna.Zaznaczam jednak, że mój kołowrotek był i jest bardzo precyzyjnie spasowany. Ma to zapewne istotny wpływ na tego rodzaju sczególy pracy.Wniosek: nie zawracać sobie tym głowy Edytowane 2 Listopada 2017 przez popper 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2017 Zgadzam się z przedmówcą, chociaż zdarzyło mi się użyć tego kołowrotka(2500) do twinchingu i wtedy mi to przeszkadzało. Po prostu to większe przełożenie "prostowało" woblera szybciej, niż bym sobie tego życzył. Pewnie kwestia przyzwyczajenia, bo normalnie do tej metody używam kołowrotka o niższym przełożeniu... W każdym razie mi przeszkadzało. W pozostałych przypadkach sprawdza się u mnie świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi