popper Opublikowano 14 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2018 W moim egz. 2500BG nie występuje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Potrzebowałbym małej rady. Która wielkość 2000 czy 2500 będzie odpowiednia pod kij 2.34m 4-15g 6-12lb. Przynęty woblery do 6cm, Obrotówki 1-2, wahadełka i jigi. Przeznaczenie pstrągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 15 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2018 Moim zdaniem 2000 bedzie dobrym wyborem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żiru Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Panowie, przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i jestem prawie zdecydowany na BG tylko zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem 2500 czy 2000. Kołowrotek będzie przypięty do St.croix MJS71MF i ciągał główki max 25gr + guma na głębokiej zaporówce. Zależy mi na jak najniższej wadze i odpowiedniej mocy, do tej pory zaubera używałem ale jakoś to nie to. Jakieś sugestie mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Do MJS71MF zakupilem Prorexa 2500, 2000 był moim zdaniem za mały. BG 2000 mam zamiar kupić do PS76MLF2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 @Żiru jak ma być najniższa waga i największa moc to bierz BG w rozmiarze 2000. Bebechy takie same jak w 2500 a wagowo 25 gram mniej, chyba że istotna jest większa średnica szpuli to wtedy rozmiar 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żiru Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Dzięki esox34 wezmę 2000 i zobaczę jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) Panowie, przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i jestem prawie zdecydowany na BG tylko zastanawiam się jeszcze nad rozmiarem 2500 czy 2000. Kołowrotek będzie przypięty do St.croix MJS71MF i ciągał główki max 25gr + guma na głębokiej zaporówce. Zależy mi na jak najniższej wadze i odpowiedniej mocy, do tej pory zaubera używałem ale jakoś to nie to. Jakieś sugestie mile widzianeSorki ale do główek od 17g+guma, wybrałbym 3000. Nie, że 2000 nie da rady ale.... Pytanie: jak długo? Tę granicę (17g), uważam za rozsądny wybór dla rozmiaru 2000/2500 Edytowane 24 Stycznia 2018 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żiru Opublikowano 24 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 3000 to już 305gram, za ciężki jak dla mnie, zaryzykuję zobaczymy ile wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 To przemysl jeszcze Prorexa 2500 z buda od rozmiaru 3000,bedzie mniejsza waga,a moc wieksza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Czy ktoś wie czy w sprzedaży dostępne są szpule zapasowe do BG?Jeśli tak to za gdzie i za ile? Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Np. sklep internetowy www.spinn.pl Cena ok. 170 zł za szpulkę w rozmiarze 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Możesz też zapytać w www.wedkarskisprzet.pl . Jeden z forumowiczów kupował po ok 130PLN z wysyłką. Swoją drogą, o ile te 130 jeszcze do przyjęcia(choć chyba też niezły zarobek mają-ile sklep, a ile producent, nie wnikam), ale 170, to lekkie przegięcie. Prawie 40% ceny kołowrotka! Edytowane 30 Stycznia 2018 przez drakmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Zgadza się, droższe niż Shimano. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 2 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Uporał się ktoś z stukaniem pod obciążeniem? ????U mnie jest lekki luz przy dokręconej korbie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Uporał się ktoś z stukaniem pod obciążeniem? U mnie jest lekki luz przy dokręconej korbie . Poszukaj dobrze. Ktoś wcześniej pisał, że wystarczy nałożyć rurkę termokurczliwą na pinion i stukanie znika. Ja w swoim egzemplarzu też miałem ten problem, ale nie chciało mi się kombinować i wysłałem kołowrotek na reklamację. Dostałem nowy jak będzie - zobaczymy. Edytowane 5 Lutego 2018 przez lukasz_c 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Nie mogę pojąć, że dalej walą takiego babola mając problem z właściwym dopasowaniem ośki z pinionem. Był Freams teraz BG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Pytanie, na ile to wpływa na użytkowanie? Bo może zamiast termokurcza, należy tam wsadzić najgęstszy towot... Nie byłby to pierwszy wypadek w historii mechaniki, gdzie drobny "patent" załatwia sprawę. Ba, konstrukcje gdzie takie wady było łatwo poprawić w prosty sposób, przeszły do historii - od motoryzacji, przez zegarki, po wędkarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Pytanie, na ile to wpływa na użytkowanie? Bo może zamiast termokurcza, należy tam wsadzić najgęstszy towot... Nie byłby to pierwszy wypadek w historii mechaniki, gdzie drobny "patent" załatwia sprawę. Ba, konstrukcje gdzie takie wady było łatwo poprawić w prosty sposób, przeszły do historii - od motoryzacji, przez zegarki, po wędkarstwo.Nie wolno żadnego smary na oske dawać zwłaszcza w daiwie, a rurka w grzybek trzeba robić i nocować pod nakrętką na stale jak to bywało dawniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Ta tulejka z rurki nie zdeformuje się pod naciskiem nakreki i czy ją należy podgrzać po założeniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 5 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2018 Ta tulejka z rurki nie zdeformuje się pod naciskiem nakreki i czy ją należy podgrzać po założeniu ?Można to starannie zrobić ale lepiej dopasować od innych daiw z poprzednich lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Możesz też zapytać w www.wedkarskisprzet.pl . Jeden z forumowiczów kupował po ok 130PLN z wysyłką. Swoją drogą, o ile te 130 jeszcze do przyjęcia(choć chyba też niezły zarobek mają-ile sklep, a ile producent, nie wnikam), ale 170, to lekkie przegięcie. Prawie 40% ceny kołowrotka!Podaję dla zainteresowanych. Otrzymałem info z powyższego sklepu. Szpula zapasowa do Daiwa BG koszt 185 zł + koszty przesyłki. Czas oczekiwania ponad tydzień. Cena dotyczy rozmiaru 2500. Nie wiem jak w innych modelach z tej firmy ale cena lekko chora zważywszy na koszt kołowrotka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 12 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Ja miałem info, tak jak pisałem, że ok 130, z tym, że były to szpule dokupywane do kołowrotka kupionego w tym samym sklepie. Ta cena 185, to jakaś masakra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 How to do it Daiwa BG łącznie z rozbiórka łożysk: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 14 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2018 How to do it Daiwa BG łącznie z rozbiórka łożysk: Ale to już było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi