salmon1977 Opublikowano 1 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Panowie czy rolka w waszych Bg też szumi?Moja kiedy posmaruje smarem w małej ilości zaczyna ciężko chodzić czuć opory w kręceniu , pomaga dopiero kropla oliwki. grubo ???? u mnie juz do zajechania na trociach i sandaczowej orce...zostane przy shimano . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Panowie może ktoś powiedzieć czy model 2000 daje rade czy są jakieś uchybienia.Posiadam 3500 i teraz chce kupić 2000 do ul. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Zastanawiam się tylko jak z nawojem cienkiej / cieńszej plecionki dajmy na to pe 1.0 -1.2 przy takim modelu np. 2000 ... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Zastanawiam się tylko jak z nawojem cienkiej / cieńszej plecionki dajmy na to pe 1.0 -1.2 przy takim modelu np. 2000 ... ? Właśnie chciałbym żeby wypowiedział się ktoś kto ma mały model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Panowie może ktoś powiedzieć czy model 2000 daje rade czy są jakieś uchybienia.Posiadam 3500 i teraz chce kupić 2000 do ul. A nie lepiej do UL kupic sobie tańszego i znacznie lżejszego Fuego LT? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 7 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 W cenie BG to do UL bym wolał cos z konkurencji czyli Shimano, np Soare. BG to jest mocarny młynek i seria ma swoje przeznaczenie, nie jest nim UL chyba że morski czyli jednak ciut inny. A z sprawdzonych i niedrogich to jest bardzo fajna Daiwa Revros. Natomiast sam zastanawiam sie nad BG do lżejszego spina - pstragowego. Ale to jednak nie UL, i wobler 5cm czy obrotówka #3 juz dają obciążenie na przekładni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Orientował się ktoś ile szpula do BG2500 albo bliźniaczego Prorexa 2500RA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Panowie mam dylemat. Zastanawiam się nad rozmiarem 2000. Cel pstrąg, okoń. Około 15 wyjść w roku. Czy to bedzie odpowiednia rozmiarowka? A może lepiej kupić coś budżetowego? Mam rozmiar 3000 i bardzo sobie chwałę BG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2018 Panowie mam dylemat. Zastanawiam się nad rozmiarem 2000. Cel pstrąg, okoń. Około 15 wyjść w roku. Czy to bedzie odpowiednia rozmiarowka? A może lepiej kupić coś budżetowego? Mam rozmiar 3000 i bardzo sobie chwałę BG Przyceluj w Fuego LT2500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Witam, czy ktoś może użytkuje kołowrotek jak w tytule lub mniejszy 2500?? Wole mniejszy bo lżejszy. Szukam czegoś mocnego do ciężkiej pracy pod przynęty 25-55gr. Z opadu (20-35gr) i swimbaity (40-55gr typu rex fox replikant itd). Musi być szczelny bo raz na dwa lata jeżdżę na szkiery. Chyba, że do 500 zł macie lepsze propozycje. Zastanawiałem się nad Penn ale odradzają ludzie a ja do daiwy mam dobre przekonanie bo mam starą caldie, freams i jest wszystko miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo23004 Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 ..... Mam rozmiar 3000 i bardzo sobie chwałę BG Kolego ta wersja BG 3000 gabarytowo odpowiada "zauberowatym" w rozmiarze 3000 czy jest większa od nich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 nie wiem, nie miałem nigdy zaubera w ręku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Orientował się ktoś ile szpula do BG2500 albo bliźniaczego Prorexa 2500RA?Jakby kogoś interesowało 200 zł szpula. :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba00161 Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Jakby kogoś interesowało 200 zł szpula.A możesz napisać gdzie można kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Sprzedawca który sprzedaje sprzęt firmy Daiwa może zamówić z magazynu znajdującego się w Niemczech. Czas oczekiwania około 3 tygodnie.Do Daiwy na kontakt można napisać a podeślą numery katalogowe i sprawdza czy są dostępne.Kod 19460-250 na BG 2500 i 19600-250 na Prorexa 2500RA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Jakby kogoś interesowało 200 zł szpula. :/Tak właściwie, to już prawie pół kołowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Dlatego olałem i zakupie kolowrotek Shimano. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 12 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2018 Dlatego olałem i zakupie kolowrotek Shimano. Tylko ktory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Mam BG 2500 i Prorexa 2500 w kijach do 18 gramów. Myślałem kupię szpule aby nie przewijać bez sensu i będę używał z kijem do 10 gramów. Do takiego kija nie potrzeba mocnego kołowrotka więc pewnie Sahara i Nasci. Ultegra i Stradic w sumie cena nie dużo większa a jeśli chce się kupić ze szpulami zapasowymi to praktycznie taka sama.Ale żeby nie było że spam to zarówno z BG jak i bliźniaka w innej kolorystyce czyli Prorex RA jestem zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 13 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2018 Kolego ta wersja BG 3000 gabarytowo odpowiada "zauberowatym" w rozmiarze 3000 czy jest większa od nich?Troszkę większa ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2018 (edytowane) Mam BG 2500 i Prorexa 2500 w kijach do 18 gramów. Myślałem kupię szpule aby nie przewijać bez sensu i będę używał z kijem do 10 gramów. Do takiego kija nie potrzeba mocnego kołowrotka więc pewnie Sahara i Nasci. Ultegra i Stradic w sumie cena nie dużo większa a jeśli chce się kupić ze szpulami zapasowymi to praktycznie taka sama.Ale żeby nie było że spam to zarówno z BG jak i bliźniaka w innej kolorystyce czyli Prorex RA jestem zadowolony.Mam BG 3500. Zakupilem go do ciezszych zadan gdyby Bradia 3000 nie dala rady ale jak do tej pory nie bylo takiej potrzeby. Tak wiec mialem BG podpieta do wedki ze dwa razy. Gdyby wazyla mniej niz te 400g to pewnie wiecej Teraz mysle o zastapieniu Bradii, a moze raczej o zakupie rezerwowego kolowrotka tej samej wielkosci, do obslugi przynet 10-30g. No moze w porywach do 35g. Jedyna rzecz ktora mnie powstrzymuje do zakupu kolejnego BG to brak dodatkowej szpulki. Myslalem, ze Shimano ma cos do zaoferowania solidnego w tej wielkosci do takich przynet i w takiej cenie ale chyba sie pomylilem. Edytowane 14 Października 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 Zakupiłem BG4000 pod szczupakowanie dużymi gumami 100-150gMłynek przełowił ze mną intensywne 6 dni w szwecji, średnio po 10h na wodzie, zaliczyłem na niego dobre 50 szczupaków, przynęty od 15 do 180g, i póki co jestem mega zadowolony. Test może krótki ale intensywny, kołowortek dobrze uszczelniony i nie "opił" sie solanki, przy dobrze wyważonym zestawie jego waga nie stanowi problemu, dodatkowo jestem przyzwyczajony do konkretnych maszynek, łowie tylko na stare Daiwy Emblem 2500 3000 3500. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 21 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2018 ... łowie tylko na stare Daiwy Emblem 2500 3000 3500.Jak lowisz starymi Emblemami w tych rozmiarach no to jestes dobrze zaprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 23 Października 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2018 Jak lowisz starymi Emblemami w tych rozmiarach no to jestes dobrze zaprawiony Nie ma mietkiej gry, a najważniejsze jest wyważenie zestawu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 ,,,zapomnijcie o Daiwie, jest nowy KRUL - Penn Spinnfisher VI: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi