reszka Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Badal ktos temat zastapienia szumiacych tulejek lozyskiem rolce w BG? Edytowane 8 Listopada 2018 przez reszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Edytowane 8 Listopada 2018 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 ,,,zapomnijcie o Daiwie, jest nowy KRUL - Penn Spinnfisher VI: ...i może koniec z problemem braku zapasowych szpul. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reszka Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Badal ktos temat zastapienia szumiacych tulejek lozyskiem rolce w BG?Juz wiem wiecej. Przewrtowalem wątek dokladniej.Post do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Mam zamiar kupic BG2500,ale boje sie wysokiego przelozenia.Mialem juz zle doswiadczenia z wiekszym oporem na korbie w Balisticu,Twin Power i Morethanie z wiekszym przelozeniem.Fakt,ze w BG jest dluzsza korba i moze zwija lzej.Jakie sa wasze odczucia?Alternatywa jest Prorex RA z body od rozmiaru 30000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
graf74 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 A tak odnośnie prorexa bo tak z wyglądu to body chyba ma takie same jak BG. Chyba że się mylę. Czy ktoś ma wersję XR w rozmiarze 3000? Warto zakupić.? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Mam zamiar kupic BG2500,ale boje sie wysokiego przelozenia.Mialem juz zle doswiadczenia z wiekszym oporem na korbie w Balisticu,Twin Power i Morethanie z wiekszym przelozeniem.Fakt,ze w BG jest dluzsza korba i moze zwija lzej.Jakie sa wasze odczucia?Alternatywa jest Prorex RA z body od rozmiaru 30000.Nie masz się czego obawiać nie odczuwa się w ogóle tego przełożenia chodzi płynnie i bez oporów ,choć przy woblerach zaczyna mi stukać w środku od jakiegoś czasu , powoli zaczyna czar pryskać ,a zapowiadało się tak pięknie a wychodzi jak zawsze ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 ....a zapowiadało się tak pięknie a wychodzi jak zawsze ...Bo to (jak pisał jeden z forumowych kolegów):Bo aby opinia była miarodajna- musi minąć czas zachwytu samozajebistością danego produktu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 A tak odnośnie prorexa bo tak z wyglądu to body chyba ma takie same jak BG. Chyba że się mylę. Czy ktoś ma wersję XR w rozmiarze 3000? Warto zakupić.? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu TapatalkaMialem na mysli model Prorex szpula 2500,a body 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilqu_86 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam, w najbliższym czasie chciałbym kupić kij :Savage Gear Bushwhacker XLNT2 213cm 10-40g 2cz. Wszystko Ok ale poszukuje teraz kołowrotka. Zastanawiam się nad czymś do 500 złotych. Myślałem o Daiwa BG 3500 lub PENN Spinfisher VI .... poradzicie coś Powiem tylko ze przeznaczenie ma być do cięższego łowienia, orania i większych ryb ???????????? dzięki za każda podpowiedz????????✌️✌️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilqu_86 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam, w najbliższym czasie chciałbym kupić kij :Savage Gear Bushwhacker XLNT2 213cm 10-40g 2cz. Wszystko Ok ale poszukuje teraz kołowrotka. Zastanawiam się nad czymś do 500 złotych. Myślałem o Daiwa BG 3500 lub PENN Spinfisher VI .... poradzicie coś Powiem tylko ze przeznaczenie ma być do cięższego łowienia, orania i większych ryb ???????????? dzięki za każda podpowiedz????????✌️✌️ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 A ja znowu zastanawiam się na team dragonem FD1030IZ czy lepiej dołożyć stówkę i brać daiwe bg 3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk34038 Opublikowano 13 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2018 Ja mam daiwa bg 4000 pod bushwackera xlnt2 30-80 g i rzucam mcpike 21cm shadteez 22cm i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Such a Jerk... Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 A ja znowu zastanawiam się na team dragonem FD1030IZ czy lepiej dołożyć stówkę i brać daiwe bg 3000Bierz BG przynajmniej wiesz ze jest moc! Krecilem tym dragonem troche wypisuja na pudelku jakies niestworzone historie ze "sealed drag" a uszczelka jest niby jakas pod pokretlem ale od dolu nic nie przeszkadza wodzie sie wedrzec.Kolowrotek niby morski, kreci ciezko, szumi przekladnia a design jak shimano z lat dziewiecdziesiatych co do wedek Dragona to uzywam i polecam ale jesli chodzi o kolowrotki to ceny jak Shimano czy Daiwa ale design i technologia jeszcze lata swietlne w tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) Witam, w najbliższym czasie chciałbym kupić kij:Savage Gear Bushwhacker XLNT2 213cm 10-40g 2cz. Wszystko Ok ale poszukuje teraz kołowrotka. Zastanawiam się nad czymś do 500 złotych. Myślałem o Daiwa BG 3500 lub PENN Spinfisher VI .... poradzicie coś Powiem tylko ze przeznaczenie ma być do cięższego łowienia, orania i większych ryb dzięki za każda podpowiedz✌✌Mialem ta wedke i rzuca sie nia komfortowo tak do 35g. Jest przy tym bardzo bardzo lekka. W takim wypadku pewnie lepszym pomyslem byloby kupic BG 3000. Rozmiar 3500 to juz spory ciezar i 3000 prawdopodobnie bedzie wystarczajace do tego typu przynet. Edytowane 15 Listopada 2018 przez Luckyguliver 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 (edytowane) A tak odnośnie prorexa bo tak z wyglądu to body chyba ma takie same jak BG. Chyba że się mylę. Czy ktoś ma wersję XR w rozmiarze 3000? Warto zakupić.? Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu TapatalkaPlusem jest dodatkowa szpulka. Cena tez poszla w dol. Przynajmniej w UK Edytowane 15 Listopada 2018 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilqu_86 Opublikowano 15 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2018 Luckyguliver dzięki bardzo za odpowiedz, Pozdro ???????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 16 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2018 Witam, w najbliższym czasie chciałbym kupić kij :Savage Gear Bushwhacker XLNT2 213cm 10-40g 2cz. Wszystko Ok ale poszukuje teraz kołowrotka. Zastanawiam się nad czymś do 500 złotych. Myślałem o Daiwa BG 3500 lub PENN Spinfisher VI .... poradzicie cośKup wędkę i idź z nią do sklepu. Poprzymierzaj do niej różnej wielkości kołowrotki i weź ten, który najlepiej wyważa zestaw. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Dzisiaj, pierwszy raz, moja BG zaskoczyła mnie.Negatywnie.Wybrałem się nad wodę z nadzieją, że jeszcze nie wszystko pokrył lód. Okazało się, że sporat tafla wody jest wolna od lodu.Zmontowałem zestaw z GOARVS 962ML i macam wodę.Kilkanaście rzutów, mrozik ok. -1st. trzyma, słoneczko wychodzi zza chmur...... Fajnie, tylko plecionka marznie na przelotkach.Po około godzinie czuję wyraźny opór. W pierwszej chwili pomyślałem, że znowu plecionka przeciska się z trudem przez przelotki ale nie. Luzuję linkę a kręcioł staje "dęba".Z wyraźnym oporem kręcę korbką.Kombinuję, grzejąc korpus w dłoniach. Mija krótka chwilka i jest już OK. Kolejne 2 godzinki mijają bez efektów ale i bez przykrych, sprzętowych niespodzianek.https://photos.app.goo.gl/aZdVf7HgTdChLLmh8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 Pewnie słaby smar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 16 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2018 To samo miałem z Daiwą Freams Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kezmo Opublikowano 17 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2018 Czas na serwis... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2018 Używaj ktoś z Was Daiwy Saltist.Jakieś wrażenia. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACOB01 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Witam, w najbliższym czasie chciałbym kupić kij:Savage Gear Bushwhacker XLNT2 213cm 10-40g 2cz. Wszystko Ok ale poszukuje teraz kołowrotka. Zastanawiam się nad czymś do 500 złotych. Myślałem o Daiwa BG 3500 lub PENN Spinfisher VI .... poradzicie coś Powiem tylko ze przeznaczenie ma być do cięższego łowienia, orania i większych ryb dzięki za każda podpowiedz✌✌Witam ,mam Spinfishera 4500po 6 godzinach pracy z główkami 35-50 gr -nadaje się tylko do wędki stacjonarnej . albo do kosza na śmieci Niemiłosiernie ząbkuje , ( kultura pracy -przekładnia pracuje jak w betoniarce )Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchalp Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Czy ktoś kupowała ostatnio dodatkową szpulę do 3000 bo szukałem i nie mogłem znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi