MARIUSZ 69 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Czy ktoś kupowała ostatnio dodatkową szpulę do 3000 bo szukałem i nie mogłem znaleźć.Jak się dowiesz ile kosztuje to już nie będziesz szukał 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puchalp Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Wiem ile kosztują. A jakaś alternatywa od innych modeli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Wiem ile kosztują. A jakaś alternatywa od innych modeli Podbijam , bo też szukam szpuli do BG 4000 albo alternatywy z innego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Pasuje z prorexa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Pasuje z prorexa.Prorex 4000 droższy od BG 4000.W Polsce brak dostępnej szpuli zapasowej do BG.Ale zonk ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 12 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2019 Prorex i prorex xr od których pasują szpule nie występują w rozmiarze 4000. Szpule od prorexa lt nie pasuja do BG. Prorex xr jest sprzedawany z zapasem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fafka90 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Panowie padło na Daiwe bg, bd używana do przynęt Max 50-60 gr przy Avid Inshore ,jaka wielkość wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luciu79 Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Daiwa BG 3500 to już jest moc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 (edytowane) Pytanie do użytkowników w/w kołowrotków, jak sie sprawuje po sezonie/dwóch łowienia ?Zamierzam zakupić rozmiar 3000 pod sandacza z łodzi, może inne podobne cenowo propozycje Edytowane 7 Marca 2019 przez GoLoManoLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 7 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Daiwa jest świetna, ultegra 4000fb też ma moc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piokop7254 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Miałem go na sucho rewelacja za tą kasę warto nie jakieś gówniane Shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Pytanie do użytkowników w/w kołowrotków, jak sie sprawuje po sezonie/dwóch łowienia ?Zamierzam zakupić rozmiar 3000 pod sandacza z łodzi, może inne podobne cenowo propozycjeNa rzeke 3000,na wode stojaca do 25-30g masy calkowitej moim zdaniem wystarczy 2500. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piokop7254 Opublikowano 8 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Między 3000 a 3500 waga i szpula na rzeke i łudzi będą ok 4000 to już kawał maszynki jest moc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 Panowie jakieś opinie po dłuższym używaniu? Jakieś problemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) Panowie jakieś opinie po dłuższym używaniu? Jakieś problemu? Jak mam od 2 sezonów 3000 przy kiju do 34g, często używana przez kilka osób i nic. Edytowane 13 Marca 2019 przez Ultraast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Ja ze swojej tez jestem zadowolony ale słyszałem od kilku osób, że są problemy z tym młynkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Zarówno Prorex 2500 RA jak i BG 2500 przełowione przez sezon głównie opad przynęty do 25 gramów. Wszystko ok. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshikaru Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Ktoś wie jaka jest moc hamulca w BG 4000? Zastanawiam się nad BG 4000 a spinfisherVI spin 4500, który jest mocniejszy, ma lepszy nawój linki, płynniejszą pracę i dłużej wytrzyma w soli. Zastanawiałem się też nad battle II i okuma azores blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 19 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 daiwa bg a penn to dwa rozne swiaty na korzysc daiwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshikaru Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ok dzięki, czyli penn'y odpadają. Na 90% wezmę tą daiwę, zastanawia mnie tylko siła hamulca w 4000.Fin-nor lethal lt40 ma 10,5kg a okuma azores 12,5kg. Też wydają się fajnymi trwałym młynkami. Ale nie wiem jak by to było z ich kulturą pracy. O BG jest dużo pozytywnych opinii ale powoli dają się słyszeć odmienne głosy.Zależy mi na mocnym sprzęcie, który nie boi się soli, do plecionki 14-20mm, żeby można było jak najdalej rzucać.Co myślicie o tych dwóch: lethal lt40 i azores 4000 kontra daiwa bg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Moc to jedno a płynność pracy hamulca to drugie. Solanka to ostra gra i nie ma tu subtelności. Nawet lekkie mlynki (słony SW w pojęciu japońskim) , mają twardszą, mniej płynną prace. Przynajmniej do pewnej kwoty. Mam od niedawna Sephie BB 3000 - mimo podobieństw do Stradica pracuje ciężej. Czuć ciasno spasowaną przekładnię ale i moc.Hamulec jest genialny. Nawój tez. Z „masła” do fotela juz sie wyleczyłem. Kołowrotek ma spełniać perfekcyjnie swoją role a nie dostarczać przyjemności z kręcenia. Nawija perfekt. Hamulec doskonały. Moc jest. A ze cos w pracy nam sie nie podoba? Japończycy projektowali do używania a nie do onanizmu. Sephia szumi i jest „gumowo - mocna” , Soare - czuć przekładnię ale nie jako ząbki. Oba bardzo lubię i oba hamulcem i nawojem dały mi sporo fajnych ryb. Przestałem sie przejmować pewnymi rzeczami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyga102 Opublikowano 20 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2019 Ok dzięki, czyli penn'y odpadają. Na 90% wezmę tą daiwę, zastanawia mnie tylko siła hamulca w 4000.Fin-nor lethal lt40 ma 10,5kg a okuma azores 12,5kg. Też wydają się fajnymi trwałym młynkami. Ale nie wiem jak by to było z ich kulturą pracy. O BG jest dużo pozytywnych opinii ale powoli dają się słyszeć odmienne głosy.Zależy mi na mocnym sprzęcie, który nie boi się soli, do plecionki 14-20mm, żeby można było jak najdalej rzucać.Co myślicie o tych dwóch:lethal lt40 i azores 4000 kontra daiwa bg Fin-nor lethal lt40 - to jest raczej maszyna do zadań specjalnych, jak sum, etc. Duże , ciężkie i inna kultura pracy. Mam dwa Fin-Nor i wiem , co mówię. Chyba byłoby szkoda rąk i przegubów... do ciągłej młócki. Kultura pracy - "betoniarka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshikaru Opublikowano 21 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2019 (edytowane) Lethal jest chyba lżejszy od tej bg o 20gram. Ale kultura pracy też jest ważna, oczywiście nawój linki i długość rzutów też. Edytowane 21 Marca 2019 przez joshikaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joshikaru Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 (edytowane) "Z „masła” do fotela juz sie wyleczyłem. Kołowrotek ma spełniać perfekcyjnie swoją role a nie dostarczać przyjemności z kręcenia. Japończycy projektowali do używania a nie do onanizmu." Świetna konkluzja kolego etherni; właściwie mam takie samo zdanie dlatego pytam o tą bg bo wydaje się być bardzo solidne wykonaną maszyną. Miałeś może z tym kołowrotki do czynienia?Przepraszam że post pod postem ale nie mogłem edytować. Edytowane 23 Marca 2019 przez joshikaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2019 Nie mam BG, łowiłem przez chwile bliźniaczym Prorexem 2500 i było ok. Czuć moc, a praca jest dużo płynniejsza niż np Penn Spinfisher V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi