Skocz do zawartości

Daiwa BG 1500-8000 (Big Game, Black Gold)

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Wrzucam kilka porównawczych  zdjęć BG 3000 z shimano exsence 4000.

Szpula ma wyraźnie większą średnicę. Cały młynek jednak wizualnie wydaje się troszkę mniejszy. Może to złudzenie przez chudą dupkę.

Jest to moja pierwsza daiwa ale rzuciło mi się w oczy że ustawienie szpuli do osi wędki jest pod bardziej ostrym kątem niż w shimano. Obudowa jest bardzo zwarta i sprawia wrażenie solidnej.

post-59113-0-47835200-1500498139_thumb.jpg

post-59113-0-84640400-1500498156_thumb.jpg

post-59113-0-14451900-1500498222_thumb.jpg

post-59113-0-67918400-1500498172_thumb.jpg

• Like 6

• 2 tygodnie później...

OD jakiego kołowrotka podejdzie korba do tego modelu ?

W tym rozmiarze 3000 korba jest dla mnie znacznie za długa - całym przedramieniem macham zamiast nadgarstkiem :lol:

moze od certaty albo morethana pasowac

w zasadzie kazda wkrecana

trzeba by bylo zapytac kogos kto ma i bg i jakąs inną

Edytowane przez tony1983

Witam!! zapodałem sobie rozmiar 3500.

Wstępnie myślałem o 3000 ale będąc w raju wędkarskim pokręciłem i wniosek był prosty.

3000 miał spore luzy chodził tak jakby był za lużno spasowany.

Sprzedawca stwierdził , że luzy muszą być wywiązała się dyskusja i nagle podał 3500 i luzów brak minimalne są ale takie jakbym sam pokasował.

Model 3500 dużo większy nie jest a , że jestem wielki chłop łapy duże to kupiłem.

Teraz testy nad wodą czekają.

Zauważyłem jeszcze ,że moj model jest max nasmarowany dali go jak w Pennach.

To nawet lepsze niż macanie w sklepie, bo masz więcej czasu na suchy test. A przecież sam dojazd do sklepu też coś kosztuje. Tu masz przesyłkę pod drzwi i chyba 10 dni na odesłanie, byle nad wodę nie brać i nie brudzić. Raz tak odesłałem, i bez problemu był zwort kasy, lekkiego focha rzucił sprzedawca ale przy okazji wyszło, że wszystkie Daiwy Legalis jakie ma na stanie, chodzą jak stara sieczkarnia, "ten model tak ma i tak ma być".

A z kolei Ninja, kupiona na fali wyprzedaży za śmieszną kwotę, chodzi naprawdę super jak na swoją klasę i cenę.

• Like 1