tomekmo Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Miałem BG wielkości 2000 i po zdjęciu oringu z osi i łożyska pasuje szpula z Ninji, nie wiem jak jest z większymi modelami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 19 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 Wrzucam kilka porównawczych zdjęć BG 3000 z shimano exsence 4000. Szpula ma wyraźnie większą średnicę. Cały młynek jednak wizualnie wydaje się troszkę mniejszy. Może to złudzenie przez chudą dupkę.Jest to moja pierwsza daiwa ale rzuciło mi się w oczy że ustawienie szpuli do osi wędki jest pod bardziej ostrym kątem niż w shimano. Obudowa jest bardzo zwarta i sprawia wrażenie solidnej. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 U mnie 2500 po wiślanych ,boleniowych bojach.Praca cały czas super, nawój linki zbliżony do ideału, Szpule już w drodze jak i kolejny egzemplarz w roz. 3000. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Rafał tak na oko, 2500 do 30g da radę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Właśnie Rafale, 2500 sprawdziła się na bolkach, czy po to właśnie 3000 zamówiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Może ktoś podrzuci sprawdzony (wysyłkowy) sklep w którym kupię Daiwe BG ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 30 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 http://allegro.pl/listing/user/listing.php?string=daiwa%20bg&us_id=44934000&order=m&bmatch=base-relevance-floki-5-nga-spo-1-3-0511 ja kupilem tu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noisiAAAA Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Rozmiar 3000 nada się na słoną wodę morza Północnego? Czy dopiero większe rozmiary są dedykowane na SW? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 3000 w drodze ,docelowo właśnie pod bolki.Wybrałem się nad Wisełkę z nowym badylem ,240cm o zastosowaniach uniwersalnych.Miałem połowić okonie a połowiłem bolki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 zaglądał ktos do knoba ? jest rozbieralny czy zanitowany ? pytam tak bo moj egzemplarz jeszcze do mnie nie dotarł a sie zastanawiam czy lozyska zamawiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 31 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Rafał tak na oko, 2500 do 30g da radę ?Swojego 2500 użytkuję do max 20g,lżejsze wahadła ,obrotówki 3-4, trochę dmuchając na zimne.3000 będzie właśnie oprócz boleniowania ,sparowany z mocniejszym sandaczowym badylem 25-35g+gumak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 zaglądał ktos do knoba ? jest rozbieralny czy zanitowany ? pytam tak bo moj egzemplarz jeszcze do mnie nie dotarł a sie zastanawiam czy lozyska zamawiac widze ze nikt nie zagladał do knoba to zajzalem wlasnie sam i jednak knobik jest na zanitowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) OD jakiego kołowrotka podejdzie korba do tego modelu ? W tym rozmiarze 3000 korba jest dla mnie znacznie za długa - całym przedramieniem macham zamiast nadgarstkiem Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez dreadknight Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) OD jakiego kołowrotka podejdzie korba do tego modelu ? W tym rozmiarze 3000 korba jest dla mnie znacznie za długa - całym przedramieniem macham zamiast nadgarstkiem moze od certaty albo morethana pasowac w zasadzie kazda wkrecana trzeba by bylo zapytac kogos kto ma i bg i jakąs inną Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 (edytowane) sprawdzilem i jest jak pisalem wcześniej korby pasuja od innych daiw z wkrecanymi korbami Edytowane 3 Sierpnia 2017 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 sprawdzilem i jest jak pisalem wcześniej korby pasuja od innych daiw z wkrecanymi korbamiDzięki bardzo ! ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Witam!! zapodałem sobie rozmiar 3500.Wstępnie myślałem o 3000 ale będąc w raju wędkarskim pokręciłem i wniosek był prosty.3000 miał spore luzy chodził tak jakby był za lużno spasowany.Sprzedawca stwierdził , że luzy muszą być wywiązała się dyskusja i nagle podał 3500 i luzów brak minimalne są ale takie jakbym sam pokasował.Model 3500 dużo większy nie jest a , że jestem wielki chłop łapy duże to kupiłem.Teraz testy nad wodą czekają.Zauważyłem jeszcze ,że moj model jest max nasmarowany dali go jak w Pennach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 jest max nasmarowany dali go jak w PennachZnam skądś ten tekst. Czyżbyś w Kołobrzegu kupował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Znam skądś ten tekst. Czyżbyś w Kołobrzegu kupował?Kupiłem w Łodzi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Czy ktoś ma opcje zeby pokręcić tym kołowrotkiem przed zakupem, w celu stwierdzenia poprawności działania?Przymierzam się do zakupu, ale wolałbym żeby ktoś pomacał go wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 A co za problem kupić go przez sklep internetowy lub Allegro i jak nie będzie Ci odpowiadał, to odeślesz i zwrócą Ci kasę? To Cię raptem 9-10zl będzie kosztowało za odsyłkę PP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Dzięki za poradę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 To nawet lepsze niż macanie w sklepie, bo masz więcej czasu na suchy test. A przecież sam dojazd do sklepu też coś kosztuje. Tu masz przesyłkę pod drzwi i chyba 10 dni na odesłanie, byle nad wodę nie brać i nie brudzić. Raz tak odesłałem, i bez problemu był zwort kasy, lekkiego focha rzucił sprzedawca ale przy okazji wyszło, że wszystkie Daiwy Legalis jakie ma na stanie, chodzą jak stara sieczkarnia, "ten model tak ma i tak ma być".A z kolei Ninja, kupiona na fali wyprzedaży za śmieszną kwotę, chodzi naprawdę super jak na swoją klasę i cenę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Dzięki za poradę Jeszcze lepszą opcją jest zamówienie dwóch sztuk i odesłanie gorszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 11 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2017 (edytowane) Może i faktycznie tak zrobię Czasem dobrze jest być uświadomionym przez kogoś Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 11 Sierpnia 2017 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi