DelTor0 Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Podbije jeszcze raz Widzial ktos na necie w sprzedazy gdzies dostepne szpule zapasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bony20 Opublikowano 19 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2017 We wrześniu testy, zobaczymy czy 3000 sprosta większym wirówkom... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samuraj Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Witam, Czy ktoś miał go i może mi coś powiedzieć o tym kołowrotku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz W Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Zerknij cały temat. Kilka osób już na niego łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Witam, Czy ktoś miał go i może mi coś powiedzieć o tym kołowrotku?Mam od niedawna model 2500 ,całkiem fajny kołowrotek ,dobrze spasowany ,przyjemnie kręci i ''ma moc'' ,ale w sklepie sprawdzałem model 3000 i ten akurat wyrażniej gorzej pracował . Na recenzje za wcześnie bo niewiele nim połowiłem ale puki co ok.W sklepie w porównaniu z freams ,BG wypadła korzystniej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Co to znaczy "wyraźnie gorzej pracował"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Co to znaczy "wyraźnie gorzej pracował"?Jakby był gorzej spasowany lub mniej nasmarowany ,czuć było po prostu "bebechy ".Ten który kupiłem chodzi płynnie ,miękko .Nie mieli więcej w rozmiarze 3000 ,więc kupiłem tylko 2500 a miałam kupić dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Odnośnie rozmiaru 3000 który właśnie dotarł do mnie stwierdzam ze na sucho kręci co najmniej bardzo dobrze i nie czuć bebechow czy tez zbyt małej ilości smaru. Użytkowanie zweryfikuje lub potwierdzi opinie. Plecionkę nawija tak---- Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Odnośnie rozmiaru 3000 który właśnie dotarł do mnie stwierdzam ze na sucho kręci co najmniej bardzo dobrze i nie czuć bebechow czy tez zbyt małej ilości smaru. Użytkowanie zweryfikuje lub potwierdzi opinie.Plecionkę nawija tak----Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkWitam. Ile i jakiej średnicy, nawinąłeś plecionki? Dzisiaj dotarła do mnie 3000 i zastanawiam się ile plecionki kupić... Mój też na sucho pracuje idealnie. Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez Ultraast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatLove Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Panowie mam pytanie-do łowienia jakiego gatunku ryb używacie BG? Tak, wiem ze dla ryb nie ma znaczenia sprzęt i można złowić wszystko ale rozmiar 3000 nawija 84cm co np na szczupaka jest aburdalnie dużym nawojem, chyba ze bardzo powoli kręcicie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nawinąłem około 50-60m podkładu z żyłki 0,20 i około 150m-160m Power Strike 10lb. Co do metra nie mierzyłem, ale szpula mieści sporo linki. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nawinąłem około 50-60m podkładu z żyłki 0,20 i około 150m-160m Power Strike 10lb. Co do metra nie mierzyłem, ale szpula mieści sporo linki. Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPrzepraszam za zaśmiecanie, ale ile ta Power Strike 10lb ma grubości 0.13, 0,18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Panowie mam pytanie-do łowienia jakiego gatunku ryb używacie BG? Tak, wiem ze dla ryb nie ma znaczenia sprzęt i można złowić wszystko ale rozmiar 3000 nawija 84cm co np na szczupaka jest aburdalnie dużym nawojem, chyba ze bardzo powoli kręcicie...BG 3000 nawija 95cm, jak kupiłem pod bolenia, gdzie jest to bardzo pożądane.Poza tym zawsze można kręcić wolniej, a w drugą stronę już trudniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 (edytowane) Nie mam pojęcia, a mikrometra nie posiadam.Od zawsze nawijam po mocy, nie po średnicy. A kołowrotek nawija 95cm i będzie służył przede wszystkim do żelastwa i boleniówek Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 25 Sierpnia 2017 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekCIN Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Nie mam pojęcia, a mikrometra nie posiadam.Od zawsze nawijam po mocy, nie po średnicy. A kołowrotek nawija 95cm i będzie służył przede wszystkim do żelastwa i boleniówek Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkPokaz jak to sie wyważa z LES86MHF2 [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Pokaz jak to sie wyważa z LES86MHF2 [emoji106] Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Nie ma co liczyć na to, że środek ciężkości będzie przy stopce kołowrotka Pewnie z 7cm dalej to nastąpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Dzisiaj kręciłem tym BG 3500 w sklepie wędkarskim. Nie wiem czy miałbym frajdę z łowienia czymś takim. Caldię 3000 też mi dano i powiem szczerze, że nie ma nic w tych w kołowrotkach daiwy... Przynajmniej pracą na sucho nie zasługują na uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Dzisiaj kręciłem tym BG 3500 w sklepie wędkarskim. Nie wiem czy miałbym frajdę z łowienia czymś takim. Caldię 3000 też mi dano i powiem szczerze, że nie ma nic w tych w kołowrotkach daiwy... Przynajmniej pracą na sucho nie zasługują na uwagę.Wiesz jak jest... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...W związku z powyższym komentarzem, może kolega pochwali się czym kręci na codzień ? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Wiesz jak jest... punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...W związku z powyższym komentarzem, może kolega pochwali się czym kręci na codzień ?Dokładnie, jedni ekscytują się tym czym łowią, inni tym co złowią.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 (edytowane) spinspektor zajeździłem w tym roku luviasa '15 a w zasadzie to sam się zajeździł (jednak jego praca była dużo lepsza na sucho niż sklepowej caldii czy BG). Luvias nawet jako nówka podczas łowienia nie może się równać z komfortem pracy Twinka pomimo podobnego przełożenia (czyli TP>luvias>caldia>BG). To jest tylko moja prywatna opinia oczywiście ale zakupu TP nie żałuję. Z tego co czytałem na forum to niektórzy brali kredyt na lepszy kręcioł i po spłacie kredytu jeszcze nim łowią i są zadowoleni, więc dla niecierpliwych może warto iść tą drogą. Dokładnie, jedni ekscytują się tym czym łowią, inni tym co złowią..bo w moim mieście ryb nie ma wszystko w cymbał i do wora idzie, a póki lód nie złapie sieci wszędzie pełno. Zaproś mnie do siebie to może w końcu coś połowię l dlatego pewnie podczas bezowocnego 4-6 godzinnego łowienia nie lubię jak mi coś pryka.. Edytowane 27 Sierpnia 2017 przez MarcinW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Dokładnie, jedni ekscytują się tym czym łowią, inni tym co złowią..A Ja jednym i drugim.Kilka wypadów zaliczyła już moja Daiwa BG ,i jak na razie spisuje się dobrze ,nie boi się przynęt które stawiają większy opór w wodzie ,zwija bez zająknięcia i jakiś stuków .Łowiłem na wodzie stojącej . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Twinpower to odpowiednik Certate, więc na tym poziomie należałoby porównywać kołowrotek Daiwy do Shimano.Luvias z założenia to inne zastosowanie i tu bliżej mu do Complexa czy Rarenium. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Wczoraj przelowilem 4h kijem do 20gr z podpietym wlasnie BG2500. Sprzet kumpla w miare czesto uzywany wiec nie nowy. Wytachal juz troche wiekszych szczupakow i sandaczy. Daiwa BG kreci jak na cene bardzo dobrze nie jest to poziom biomaster, twin power czy certate. Ale trzeba myslec o cenie wlasnie bo za ~450zl ciezko znalezc cos nowego o podobnej pracy. Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Czyli daiwa droższa, chociażby dlatego lepszym - choć nie idealnym - wyborem będzie shimano. Tp - 1300-1569. Luvias - 1250-1850pln 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 27 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2017 mathew.stepnicki tylko nie zawsze osiągnięty kompromis między jakością i ceną jest opłacalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi