coma Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Jak mi w daiwie stukało góra dół to nawet serwiskolowrotkow.pl nie pomógł. Wie już o tym całe forum bo trąbisz o tym od kilku miesięcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Czyli stuk można wyeliminować, a czy ktoś próbował i udał się ten proceder? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Stuk puk... pewnie można szybko wyeliminować, a nawet podciągnąć model na "wyższy poziom". 001.jpg O! Saltiga to ma nawet koło dwumasowe 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarcinW Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Wie już o tym całe forum bo trąbisz o tym od kilku miesięcy.#coma, a Ty trąbisz o tej Daiwie BG "czas pakaże, ale póki co cud i miód". Taaa jasne. Już pokazał.Kołowrotek za 400 czy 600zł - dajcie spokój - ktoś po Twoich wypocinach będzie się spodziewał, że fajny kołowrotek kupi, masło i olej, tylko troszkę gorzej nawija... a tu takie g... bo już coś stuka i puka. A na dropa to i za 200zł będzie miał super kręcioł, tylko bez loga daiwy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Boli cię ta Daiwa, oj boli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Tak gwoli ścisłości, stuk pojawił się przy prowadzeniu Horneta 6 SDR, a ten stawia już solidny opór w ciągnącej mocno Odrze.Poza tym nie było to napierda...ie tylko delikatne puknięcie.Przy innych przynętach, nawet dużych obrotówkach nie zanotowałem nic niepokojącego. A nawija co najmniej bardzo dobrze także kolego @Marcin W, spokojnie, nie takie to gówno jak Ci się wydaje(albo byś chciał) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2017 (edytowane) daiwa ma stukac taki jej urok jak nie stuka to kiedyś zacznie tak jest skonstruowany posow szpuli miałem sporo daiw od tych za kilka stowek po existy i morki za ponad dwa tysiące każda stukała tylko po jakimś czasie morethan wytrzymał najdłużej bez stukania starsze konstrukcje z wormem tego problemu nie mialy żeby było smieszniej to żadna z tych daiw nie ząbkowała Edytowane 31 Sierpnia 2017 przez --- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Przecież wiadomo od dawna, że jak Daiwa nie puka i nie stuka, to jest popsuta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedJin Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Pewnie już cześć zainteresowanych to widziała, ale lektura bardzo szczegółowahttp://www.alanhawk.com/reviews/bg16.html Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Pewnie już cześć zainteresowanych to widziała, ale lektura bardzo szczegółowahttp://www.alanhawk.com/reviews/bg16.html Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalkamozesz co ciekawsze streścić w 3 zdaniach, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A jak nie ząbkuje, to też feler?Muszę się wreszcie spotkać z kolegą @Coma i pomacać BG w warunkach naturalnych. Może ja mam niskie standarty, ale skoro Ninja mi odpowiada... W zestawieniu z Ultegrą i Technium, i poprawką na inną klasę. Nie kumam czemu kołowrotek za 400-600 ma z założenia być kiepski. W takich cenach niedawno chodził Stradic FJ. A znam spore grono fanów tego modelu, i raczej za kiepski nie uchodzi.Gdybym dziś potrzebował maszyny w wielkości 4000, do ciężkiej pracy, to wybierałbym miedzy Spinfisherem (a widziałem bebechy i to działa na wyobraźnię przy minimalnej wiedzy o mechanice) a BG. Bo na Biomka mnie nie stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 A jak nie ząbkuje, to też feler?Muszę się wreszcie spotkać z kolegą @Coma i pomacać BG w warunkach naturalnych. Może ja mam niskie standarty, ale skoro Ninja mi odpowiada... W zestawieniu z Ultegrą i Technium, i poprawką na inną klasę. Nie kumam czemu kołowrotek za 400-600 ma z założenia być kiepski. W takich cenach niedawno chodził Stradic FJ. A znam spore grono fanów tego modelu, i raczej za kiepski nie uchodzi.Gdybym dziś potrzebował maszyny w wielkości 4000, do ciężkiej pracy, to wybierałbym miedzy Spinfisherem (a widziałem bebechy i to działa na wyobraźnię przy minimalnej wiedzy o mechanice) a BG. Bo na Biomka mnie nie stać.Nie mam BG ale mam Prorexa i zapraszam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 2 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2017 Wielkość 2000 u mnie współpracuje z głowami nawet 24g, nic jej nie dolega. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Może ktoś z kolegów miał możliwość porównać rozmiar 2000 i 2500. Korpus i przekładnia jest większa w modelu 2500 czy identyczna ?Patrząc tylko na wagę młynków wydaje się że model 2500 ma tylko większy rotor i szpulę od mniejszego brata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 czyli co.... podsumowujac.... wychodzi na to że jednak stary dobry Penn Slamer kto-nie-kupił-ten-przegrał-życie górą ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Kopia,klon,nowa odsłona? http://www.szczupak.pl/daiwa-saltist-nero-i2714.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Bg nie posiada Mag Sealed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 11 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Bg nie posiada Mag Sealed i kosztuje 30% mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi81 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Panowie, Prośba o poradę. Potrzebuję mocnego kręciołka do dużych obrotówek (algi 5,7, longi 4,5, giant killery itd. - łowienie w wodach stojących). Pytanie czy do takiego łowienia lepiej zastosować Biomastera 4000 RA, czy jednak omawianą w tym wątku Daiwę BG. Jeżeli BG to prośba o podpowiedź co do sugerowanej wielkości (a może proponujecie coś innego do powyższych przynęt w kwocie do 600 PLN?). Kreciołki mają być sparowane z Shimano Beasmasterem 2,4 MH oraz 2,1 H (do 120 g). O castingu nie rozmawiamy Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 W tej cenie i pod te gramatury slammer PENN... Ale nie o nim ten temat... Pozdrawiam, Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Panowie, Prośba o poradę. Potrzebuję mocnego kręciołka do dużych obrotówek (algi 5,7, longi 4,5, giant killery itd. - łowienie w wodach stojących). Pytanie czy do takiego łowienia lepiej zastosować Biomastera 4000 RA, czy jednak omawianą w tym wątku Daiwę BG. Jeżeli BG to prośba o podpowiedź co do sugerowanej wielkości (a może proponujecie coś innego do powyższych przynęt w kwocie do 600 PLN?). Kreciołki mają być sparowane z Shimano Beasmasterem 2,4 MH oraz 2,1 H (do 120 g). O castingu nie rozmawiamy Z góry dziękuję za pomoc Kij mocny to i kręcioł taki musi być, ja mam Daiwę BG 2500 do dużo słabszego kija ,aż tak ciężko nie łowiłem ,używam jej na bajorach i jest ok.Tak myślę że 3000 powinna być odpowiednia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi81 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 W tej cenie i pod te gramatury slammer PENN... Ale nie o nim ten temat... Pozdrawiam, Tomasz eS Dzięki za odpowiedź. Nieco martwi mnie to mega duże przełożenie w Slammerze (6.2:1), co przy obrotówkach nie będzie do końca ok.... Myślałem nawet o Daiwie Saltist Nero ale to już także nieco drożej (jeżeli jednak warto dołożyć to nie m tematu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Dzięki za odpowiedź. Nieco martwi mnie to mega duże przełożenie w Slammerze (6.2:1), co przy obrotówkach nie będzie do końca ok.... Myślałem nawet o Daiwie Saltist Nero ale to już także nieco drożej (jeżeli jednak warto dołożyć to nie m tematu).W BG też masz duże. Jak dla mnie zdecydowanie za duże do wielkich obrotówek. Wersja JDM Daiwy BG występuje z mniejszym przełożeniem ale jest dość droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi81 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) W BG też masz duże. Jak dla mnie zdecydowanie za duże do wielkich obrotówek. Wersja JDM Daiwy BG występuje z mniejszym przełożeniem ale jest dość droga. To fakt, nie mniej nie znalazłem innych, mocnych kołowrotków (w podanym zakresie cenowym) z mniejszym przełożeniem. Masz może jeszcze jakąś alternatywę? PS. Masz może adres gdzie można zakupić tą wersję JDM? Ew. o jakim rozmiarze mówimy (3000, 3500 czy większy?) Edytowane 14 Września 2017 przez tomi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Tomi81Skąd te dane? Katalogi podają 5,1 i nawój 711. Jednak nie nawiniesz linki do pełna bo to penn, więc nawój rzeczywisty jest zdecydowanie mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi