przemow Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Patentów brak, jak mi stukał spro redarc to dorabiłem nową oś posuwu którą spasowałem suwliwie ale bez luzu w pinionie - i cisza W tych kostrukcjach brakuje dodatkowej prowadnicy wodzika, na dwóch już było by zdecydowanie lepiej. Nowe(budżetowe) shimano mimo jednej prowadnicy nie stukają bo maja dość dobrze spasowane ośie posuwu względem pinionuTeż stukaja nowe Shimano i nie przez luźną ośke-pinion a przez kółeczko posuwu i prowadnice na ośce pomimo że są te elementy dobrze spasowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Też stukaja nowe Shimano i nie przez luźną ośke-pinion a przez kółeczko posuwu i prowadnice na ośce pomimo że są te elementy dobrze spasowane...nie wiem mi nic nie stuka w stradicu , co prawda miałem kiedyś RedArca który od nowość miał rozwaloną przekładnie stukał niemiłosiernie na sucho ... więc oddałem go na gwarancje w moim sklepie pod domem mi taki zajefajny sprzęty sprzedali ... z gwarancji ekspert zostawił notkę że jeszcze raz będę ciągnął na zaczepach to zabulę z własnych pieniędzy ,, tylko najlepsze że nie byłem z nim jeszcze na rybach ... więc obstawiam że sklepikarze którzy prowadzą sklep ... biorą i używają sobie sprzęty a potem znowu na półkę i sprzęt nowy nie używany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Miałem na myśli Shimano z posuwem na kółku....Już cały JB wie o pana Stradicu...bo chyba w każdym poście pan o nim pisze...Na podstawie jednego czy dwóch młynków to ciężko uznać pana wpis za słuszny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 15 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Stwierdziłeś o nowych Shimano więc grzecznie napisałem że mi nic tam nie stuka , co prawda użyłeś w zdaniu terminologię posuw ala kółeczko ... Tylko że mi to nie mówi nic możliwe że rozbierasz i znasz się lepiej na bebechach kołowrotków , a ja tylko je potrafię kręcić i psuć .A ile tych kołowrotków posiadam lub posiadałem jest nie ważne bo ich trochę było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 16 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Używam do cięższego łowienia 3500. Ciężko się do czegoś przyczepić. Nie stuka, nie puka, bardzo dobrze spasowany. Kolega ma rozmar 3000. Spasowany nieco gorzej ale to kosmetyka, którą łatwo poprawić. Prosta konstrukcja, sądzę że długo wytrzyma. Może nie tak jak slamer ale kultura pracy, brak splątań i zasięg rzutu stawiają bg w klasie zupełnie przyzwoitych kołowrotków. Trudno o alternatywę w tej klasie cenowej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Fajnie, że przybywa u nas użytkowników tego młynka Proponuję łowić i się zbytnio nie przejmować - według mnie żadne z objawów opisanych w tym wątku nie należą do niepokojących.Biorąc pod uwagę to co dostajemy w zamian - BG jest klasą samą w sobie i szkoda tylko, że u nas nie kosztuje sto dolarów. Myślę, że nowe modele Daiwy (TL), które pojawią się w przyszłym roku będą jeszcze bardziej udane... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Żeby nie robić dodatkowego jakiegoś tematu o daiwach zapytam się czy ktoś posiada daiwa saltist ale wersja nero rozmiarze 3000 myślę nad zakupem jego do ciężkiego spinningu rzucać główkami powyżej 20 gram , mogę go dostać za 499zł z plecionką gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 18 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Saltist Nero to bliźniaczo podobna konstrukcja do BG.To samo tyczy się Saltist, i Saltist LTD.Różnice są kosmetyczne, dodatkowa gumowa uszczelka w rączce i mag-seal w pinionie.Jeśli nie masz zamiaru samemu go serwisować to za taką cenę jest to dobry "deal".Oczywiście można go rozebrać licząc się z utratą uszczelnienia mag-seal, co również nie jest "big deal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Lekko się zawiodłem na mojej daiwie bg 3000, miałem ją dziś chyba z 4 raz na rybach i już słychać lozysko w rolce przy większym oporze. Możliwe żeby nadawało już się do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Ona chyba nie ma łożyska w rolce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 W rolce BG nie ma łożyska.Proponuję kupić sobie (nawet tanią) oliwkę do kołowrotków i zakrapiać od czasu do czasu rolkę i mechanizm kabłąka - powinno rozwiązać problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Albo umyć w benzynie i niezbyt gęstego smaru zapodać.. I będzie OK.. Kto smaruje...itd 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 (edytowane) Litr od razu tej oliwki kup i nad wode zabieraj po 5 ml.Lanie oliwki nic nie daje.Byle jaki smar tam daj i będzie 100 razy lepszy niż oliwka.Kiedy się nauczycie że oliwka w rolce robi same szkody.... Edytowane 19 Października 2017 przez przemo_w 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Byłem przekonany, że jest tam łozysko w takim razie rozbiorę nasmaruje i zobaczę czy będzie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 19 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 W moim najczęściej używanym młynku (minimum 5-6 razy w tygodniu po parę godzin) wymieniłem łożysko na tulejkę ze starszego modelu.Używam oliwki Quantum Hot Sauce raz na jakiś czas, jak sobie przypomnę - zero problemów przez ostatnie trzy lata i działa dokładnie tak samo jak kiedyś ta łożyskowana, tyle że bez szumów.Kiedyś przesmarowałem rzadkim samrem, okazało się to zbyt gęste i rolka się zacinała, ale oczywiście można spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 W klasyku pod tytułem Abu Cardinal 3/4 nie ma łożyska a rolka smarowana smarem działa bezbłędnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Saltist Nero to bliźniaczo podobna konstrukcja do BG.To samo tyczy się Saltist, i Saltist LTD.Różnice są kosmetyczne, dodatkowa gumowa uszczelka w rączce i mag-seal w pinionie.Jeśli nie masz zamiaru samemu go serwisować to za taką cenę jest to dobry "deal".Oczywiście można go rozebrać licząc się z utratą uszczelnienia mag-seal, co również nie jest "big deal" no nie wiem czy takie kosmetyczne bg ma 4 łożyska a saltist 6 No jeszcze mi chodzi po głowie Lexa 3000A nie mylić z wersją SH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 no nie wiem czy takie kosmetyczne bg ma 4 łożyska a saltist 6 No jeszcze mi chodzi po głowie Lexa 3000A nie mylić z wersją SHKolega jest w błędzie. BG ma 6bb+1rb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 (edytowane) Kolega jest w błędzie. BG ma 6bb+1rb lol patrzyłem się na opis z allegro ;p 305 gramów ale to ciężkie Edytowane 26 Października 2017 przez Derrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 lol patrzyłem się na opis z allegro ;p 305 gramów ale to ciężkie 305 gramow ciezkie? To jak Ty herbate pijesz? :-P 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Derrek Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 305 gramow ciezkie? To jak Ty herbate pijesz? :-Pherbatkę łyka i na stół a z tym będziesz stał i rzucał 2h lub więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ultraast Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 herbatkę łyka i na stół a z tym będziesz stał i rzucał 2h lub więcej .Dla mnie jest bardzo lekki. Ja ostatnio rzuciłem 8h i nic nie czułem.Ogólnie dalej twierdzę że młynek rewelacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milijon Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Lowie kolowrotkami w takim przedziale wagowym, nie odczuwam zmeczenia ani dloni, ani reki, ale to tez uzaleznione jest od wywazenia kija. Nadal jednak twierdze ze dla zdrowego mezczyzny nie jest to duzy ciezar, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 Mój młynek waży 380g. rozmiar 4000 . Zastosowanie sandacz,szczupak. Czuć masę w łapie ale spokojnie się już do tego przyzwyczaiłem a biorąc potem na zmianę stelkę 4000 to czuje jak by nic nie ważyła:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 26 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2017 305 gramow ciezkie? To jak Ty herbate pijesz? :-P@milijon toż to margarynowe pokolenie ????A ja sie pytam co to za kołowrotek 4000 ktöry waży 250g.-? Aby wedka 270 cm byla doważona potrzeba te minimum 300g.Moja bg 3000 spasowana z 3 takimi wędkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi