jezier Opublikowano 10 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 (edytowane) Po 15-stej 15-stego Edytowane 10 Listopada 2016 przez jezier 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Dwa rozmiary już dostępne http://www.angeln-shop.de/angelrollen/angelrollen-zielfisch/forellenrollen/daiwa-bg-angelrolle-stationaerrolle.html?s=28586 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezier Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) W FM też jest jeden rozmiar dostępny- 4500 Edytowane 11 Listopada 2016 przez jezier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Czy ktos dysponuje tabela z pełnymi danymi daiwa bg ?Waga, nawoj, dlugosc ramienia korbki, srednica szpuli ?Czy ten kołowrotek jest zgodny z r4 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Poza średnicą szpuli, dane są tu.Tylko dla rozmiarów dostępnych w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Poza średnicą szpuli, dane są tu.Tylko dla rozmiarów dostępnych w Japonii.Dziękuję Wyglada to na tyle ciekawie, ze sie zainteresuje w kontekście kołowrotka dla Taty do trollingu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Tu jeszcze długość ramienia korby http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/de/manufacturers_id/10/products_id/32277/daiwa.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Tu jeszcze długość ramienia korby http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/de/manufacturers_id/10/products_id/32277/daiwa.html4000 już nie ma. Kilka osób na forum sie pożywiło. Na pewno dwie .Na Europę szły tylko z wyższym przełożeniem niż 4,9:1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 Ja spokojnie czekam z zamówieniem Od stycznia rusza cały cykl targów wędkarskich i tam sobie pomacam, porównam wielkości, wagi i inne duperele a potem kupię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ktoś już ma w ręku / przyszło zamówinie? Jakiś mały teścik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Mam już. Plat. Była promocja. 4000 z przełożeniem 4,9. Wyszło niecałe 120 EUR na gotowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Zagladałeś do środka? w sensie jak wyglądaja bedbechy, czy przesmarowana czy such itp? Jak to kręci out of the box ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Nie zaglądałem. Pracuje ok. Coś tam lekko szumi ale nic nie stuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Więcej zdjęć rozbebeszonej Daiwyhttp://www.stripersonline.com/surftalk/topic/665773-daiwa-bg-2016-saltwater-service-tutorial-and-first-look/ 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 ...plecionke to tak srednio uklada na szpuli sadzac po tych zdjeciach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Ta klasa cenowa rzadzi się swoimi prawami jak ktoś się spodziewa za 100 usd klasy twin powera albo i więcej...To nie w tej rzeczywistości niestety. Do wyciągania wabikow podczas trola będzie chyba okHamulec przekonuje.Zobaczymy w boju w 2017, bo juz zamowilem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 ...plecionke to tak srednio uklada na szpuli sadzac po tych zdjeciach...Weź pod uwagę że to młynek 5000 i nawinięta tam linka to na 100% nie PE 1.2 czy 1.5 Co do nawoju widać, że trzeba troszkę popracować z podkładkami pod szpulę (u góry za szeroko na dole za wąsko) czyli trzeba troszkę podnieść szpulkę Moja sumowa Saltiga Z, nie nawija wiele lepiej 40lb linki mimo, że jest w punkt wyregulowana z wysokością nawoju, gdzieś nawet na forum są zdjęcia... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Więcej zdjęć rozbebeszonej Daiwyhttp://www.stripersonline.com/surftalk/topic/665773-daiwa-bg-2016-saltwater-service-tutorial-and-first-look/Poczytałem. Wnioski:- wielkie koło napędowe- brak łożysk w rolce. Wygląda na to że zamiast tych pierścieni można wrzucić łożyska gdyby ktoś chciał.- nitowany knob- duża ilość smaru- oporówka nie wzbudza mojego zaufaniaPodobna na zdjęciu do tej z Turków i Emblemów. A tamte mają tendencję do przepuszczania, Tu Shimano górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trinited Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Co do nawoju widać, że trzeba troszkę popracować z podkładkami pod szpulę (u góry za szeroko na dole za wąsko) czyli trzeba troszkę podnieść szpulkę To jest celowe, nawój w kształcie odwróconego stożka. Niektóre modele Daiwy tak mają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 To jest celowe, nawój w kształcie odwróconego stożka. Niektóre modele Daiwy tak mają.Ale nie w aż takim stopniu, używam Daiw intensywnie od 1997r, różnych i w różnych rozmiarach więc to co pisze nie pochodzi z reklamówki tylko z praktyki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 To jest kołowrotek za 100$, którym się interesujemy bo w nazwie ma BG co u "starszych" wzbudza pewien sentyment .. i nieuzasadnione nadzieje co do trwałości oparte na reminiscencjach.. Jak mówi mój kolega: napisać można wszystko.Penn Battle też ładnie wygląda i ma zdaje się gumkę w szpuli... Ale jakoś nie wzbudza tylu emocji Choć jakiś taki do tej Nowej BG podobny 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 25 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 To jest kołowrotek za 100$, którym się interesujemy bo w nazwie ma BG co u "starszych" wzbudza pewien sentyment .. i nieuzasadnione nadzieje co do trwałości oparte na reminiscencjach.. Jak mówi mój kolega: napisać można wszystko.Penn Battle też ładnie wygląda i ma zdaje się gumkę w szpuli... Ale jakoś nie wzbudza tylu emocji Choć jakiś taki do tej Nowej BG podobny No tak nie do końca - podoba mi sie ta daiwa bo: Wygląda zabójczo ( jak dla mnie) - choć to ostatni z jej plusówMa duże koło główneSpore przełożenieDobry nawójDobry Hamulec Jako że w sumie posiadam tylko jeden spin który ma w sumie tylko jedno zadanie to ten kołowrotek bardzo wpasowuje się w moje "potrzeby" A że młokos jestem jeszcze to żadnych sentymentów nie mam Ale co tam, mam nadzieje że przyjdzie jakoś "zaraz" to jeszcze wyskoczę na królową z nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 To jest kołowrotek za 100$, którym się interesujemy bo w nazwie ma BG co u "starszych" wzbudza pewien sentyment .. i nieuzasadnione nadzieje co do trwałości oparte na reminiscencjach.. Jak mówi mój kolega: napisać można wszystko.Penn Battle też ładnie wygląda i ma zdaje się gumkę w szpuli... Ale jakoś nie wzbudza tylu emocji Choć jakiś taki do tej Nowej BG podobny Nie będę ukrywał, ze sentyment o którym piszesz został u mnie wzbudzony...To, że można napisać wszystko po to żeby dobrze sprzedać,- to także jest fakt bezstronny...To, że za stówkę nie może być nic dobrego i trwałego, fakt, taki trend jest ale i wyjątki nie są taki żadkie...Dalej nie komentuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Pażiwiom, uwidzim... Też życzę nowej BG wszystkiego najlepszego... Ale jakoś nie ufam chińskim materiałom. Taki trochę zacofany jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Moja Daiwa BG JDM miała problem. Coś szurało przy kręceniu. Wtedy gdy napis na rotorze był na górze. Było też tam czuć mały opór.Przełożyłem rotor o 180 stopni i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi