fryc203 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Czy szpule BG sa zamienne z Prorex RA ?Tak pasują, mam Prorexa 2500 i BG 2500 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 Który dla Ciebie fajniejszy,lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Szukałem szpuli do Prorexa i stwierdziłem, że bardziej opłaca się kupić cały kołowrotek BG. Prorex ma większe body od 3000, przynęty zwija trochę lżej, wizualnie bardziej podoba mi się BG. Prorexa mam trzeci sezon a BG drugi, zadowolony jestem z obu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Do jakiej wagi BG 3500 się nie dusi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 Po kupnie 3000 i przetestowaniu, niedawno nabyłem 2500. Większa lata z avs66mhf, mniejsza z 5s68 mxf-b. Jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 19 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2019 co znaczy "nie dusi"? mam 2500, 3000 i 3500, jakieś konkretne pytania to odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 "Do jakiej wagi sie nie dusi" tzn. ile pociagnie -podbije bez odczucia oporu na korbie.W moim odczuciu np. 2500 daje sobie rade do 25g olowiu.To dobry wynik przy przelozeniu 5,6-1.Wydaje mi sie ,ze robote robi dluzsza korba,niz w innych modelach.Mialem Balistica 2500 z tym samym przelozeniem i 15g dla mnie juz bylo za duzo,bo sie wlasnie dusil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Panowie głupie pytanie. Czy do BG2500 dokupię gdzieś przekładnię główną i pinion czy jak to sie tam zwie. U mnie na kole kilka ząbków jest wygiętych i pocharatanych . Przez co na tym wałku też się nierówności porobiły i kołowrotek szumi jak pralka z PRL . Ewentualnie kto mi go ogarnie w cenie nie przekraczającej wartość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2019 Witam, chciałem podmienić w rolce plastikowe tulejki na łożyska w mojej BG 300,poszukuję średnicę albo model łożysk jakie można tam dopasować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Witam, chciałem podmienić w rolce plastikowe tulejki na łożyska w mojej BG 300,poszukuję średnicę albo model łożysk jakie można tam dopasować ?Nieśmiało podepnę się do pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 A mogę spytać po co zmieniać? Rolka w mojej ocenie bardzo sprawna. Bałtyckie belony, pstrągi a wciąż, jak nowa.I.... Bezobsługowa???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Wiem, że lepsze wrogiem dobrego narazie nie narzekam na prace rolki w mojej BG300, lecz ostatnio rozbierałem rolkę w dużo tańszym shimano i tam było łożysko więc chciałem trochę usprawnić temat Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez GoLoManoLo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lookasz Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 A mogę spytać po co zmieniać? Rolka w mojej ocenie bardzo sprawna. Bałtyckie belony, pstrągi a wciąż, jak nowa.I.... Bezobsługowa???? Bo jak nie ma łożyska w rolce to lipa, a nie kołowrotek i na pewno nie nadaje się do plecionek A tak poważnie to podobnie jak kolega @popper również używam w słonej wodzie przy belonach i działa już chyba trzeci sezon bez żadnych problemów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 A propos Belon , to ostatnio można je ładnie połowić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jose Opublikowano 28 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2019 (edytowane) Bo jak nie ma łożyska w rolce to lipa, a nie kołowrotek i na pewno nie nadaje się do plecionek A tak poważnie to podobnie jak kolega @popper również używam w słonej wodzie przy belonach i działa już chyba trzeci sezon bez żadnych problemów. Doceniam przebłysk geniuszu, ale w moim przypadku jedna z Daiw BG które mam, ma jakiś fabryczny feler i rolka gwiżdże jak halny w tatrach. Jeżeli i tak muszę coś z tym zrobić, to niby czemu nie założyć od razu łożyska? Poza tym pytanie było o rozmiar łożysk, a nie o kolegi zadowolenie z pracy rolki. Edytowane 28 Sierpnia 2019 przez Fiskare 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STREMER Opublikowano 30 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2019 .... rolka gwiżdże jak halny w tatrach. Jeżeli i tak muszę coś z tym zrobić, to niby czemu nie założyć od razu łożyska?Jak rolka nie stawia oporu i się nie przeżyna od plecionki/żyłki, to ja bym nie wymieniał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał pc Opublikowano 18 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Panowie zaciekawila mnie sprawa smarów użytych w BG.Posiadam wielkość 3500 smar na ośce biały i model 3000 smar żółtawy lekko przezroczysty.Obydwie fabryczne nie rozkręcane,pracują bez zarzutu ale wyczówalnie inaczej.Możliwe,że użyli dwóch innych smarów na pierwszy montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 22 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2019 Możliwe, że wielkość od 3500 w gorę firma zalicza do typowo morskich i stosuje adekwatne smary słonowodne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 23 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 (edytowane) Jakby ktoś coś, ..................................T/ Mimo Twojego zastrzeżenia to nie miejsce na taki wpis Edytowane 24 Września 2019 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Panowie posiada ktos rozmiar 1500/2000 ? Potrzebuje fotek. Młynek chce spasowac z kijkiem do 14g:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Tu jest filmik poglądowy, wielkość 2500. Wielkością 1500 (chyba) nie kręciłem, ale będzie bardzo podobna.Do lekkich patyków możesz wziąć pod uwagę serię LT. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 Jeśli to coś pomoże.......2500 całkiem nieźle współgrał z kijkiem 20lb, do 40g. Tylko masę przynęt ograniczyłem wówczas do ok. 15-20ghttps://photos.app.goo.gl/bFWKQEHDANxFs4QV7i z ES70MLFhttps://photos.app.goo.gl/KVUWuzAo54MY7Jnr8 Celowałbym w 1500. Chyba będzie ten sam korpus i bebechy a szpula nieco lżejsza, niż 2000. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 (edytowane) Katalogowo ważą tyle samo, 240g, a 1500 ma już bardzo wąską szpulkę, 43mm vs. 48mm w rozmiarze 2500. Z mojego doświadczenia wynika, że 48mm rzuca nieco dalej zarówno na przelotkach typu KR jak i Y. BG są bardzo dobre, ale osobiście do wędki <15g wybrałbym młynek z serii LT wielkości 3000 - są lżejsze i kontrukcyjnie bardzo podobne do BG. Dodatkowym plusem są tańsze szpule zapasowe i możliwość wyboru pomiędzy niskim a wyższym przełożeniem. Edytowane 28 Września 2019 przez kineret 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 28 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2019 2500 mam wezmę fuego lt 2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpojo Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Katalogowo ważą tyle samo, 240g, a 1500 ma już bardzo wąską szpulkę, 43mm vs. 48mm w rozmiarze 2500. Z mojego doświadczenia wynika, że 48mm rzuca nieco dalej zarówno na przelotkach typu KR jak i Y. BG są bardzo dobre, ale osobiście do wędki <15g wybrałbym młynek z serii LT wielkości 3000 - są lżejsze i kontrukcyjnie bardzo podobne do BG. Dodatkowym plusem są tańsze szpule zapasowe i możliwość wyboru pomiędzy niskim a wyższym przełożeniem.A gdzie można kupić te tańsze szpule do LT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi