Skocz do zawartości

Daiwa BG 1500-8000 (Big Game, Black Gold)

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Od Freams podobno pasuje do R4.

Znalazlem na Alli kolowrotek bardzo podobny wizualnie do BG,gdzies zapisalem nazwe,poszukam.

Robią teraz ninja bg czy jakoś tak. Ninja ma wygląd bg, ale szpula na pewno pasować nie będzie . Myślę, ze to sie nie zmieni niestety. Trzeba dać 2 stówy, lub żyć z jedna. Pewnie zarabiają na szpulach tyle co na kolowrotkach .

Edytowane przez Braco

Ja dokupiłem drugi kołowrotek. Jak jeden padnie, o ile padnie to jest drugi, no i zawsze dwie szpulki. Te kołowrotki są tak tanie (w stosunku do jakości) że warto kupić dwa w jednym rozmiarze i mieć spokój, w danej wielkości kolowrotkow, na lata. Pracują świetnie, wyglądają super, połączenie złota i czerni mi się bardzo podoba, pasuje do czarnych blanków zarówno z pianką jak i korkiem. Kupiłem kiedyś stradica fb 4000, nawet nie użyłem i sprzedałem, ultegre fb 4000, leży nieużywana. Nawet biomaster 4000 hg jdm leży (póki co). Używam w zasadzie tylko bg, mam 4 sztuki i nie potrzebuję innych, no może jeszcze jeden bg w wielkości 3000, wtedy biomaster pójdzie do pudełka i zestarzeje się bardzo łagodnie.

• Like 2

Ma to sens gdy lowi się dużo. Różnie to jednak bywa z czasem i obawiam się że jednej Daiwie nie dam rady przez lata. Ale gdy będzie okazja to się zastanowię nad drugim egzemplarzem.

Mam podobne odczucia, świetnie wygląda, płynnie chodzi, równo nawija. Super młynek jak dla mnie. Kupiłem w sieci, nie widzac go wczesniej na zywo i zaskoczylem sie na plus. Czuć ze ma sporo siły, to tez wazne

Jak ktos ma już BG 2500 to warto się zastanowić czy nie dopłacić kilka pln i nie kupic do kompletu Prorexa 2500 RA (na olx nowe za 499). Szpule są wtedy zamienne ale ten prorex to hybryda i ma body od 3000 (wielkie bo nie w rozmiarówce LT).

Edytowane przez MatB

Czytałem tez trochę na temat korbki w BG. Dla niektórych zbyt duża. Nie dziwię się, choc mi nie sprawia problemów. Ale gdy ktoś ma krótkie ręce, a do tego mięsień piwny to będzie się po nim bił zwijajac. Nie pisze tego złośliwie tylko jako wskazówkę. To potwierdza tezę, ze sprzęt trzeba dobierać indywidualnie, a nie pchać się w to co się innym sprawdza.

Edytowane przez Braco

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...