Rlodz Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Hej, sprawdzał ktoś wagę bg3000? Mi zamiast deklarowanej wagi 305g wychodzi 318g, kołowrotek dopiero co wyciągnięty z pudełka, bez podkładu, linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Ważyłem swoją bg 2500, waga pokazała 275g. Według producenta powinna ważyć 265g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Ok dzięki, optymistycznie załóżmy że nie żałowali smaru ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 Panowie jakiś patetent oprócz wywalenia na śmietnik mojej bg2500 ? kołowrotek zaczął stukać pękło gniazdo na które nakłada się to małe koło z trzpieniem pod przekładnią które łączy się z ośką kołowrotka powodując jej podnoszenie i opadanie przy zwijaniu ( sory nie wiem jak się to nazywa fachowo ) śruba łapie kawałkiem ale chyba jest luz i się rusza przez co pod obciążeniem stuka. Żeby był pastik bo bym skleił a co z tum pseudo aluminium zrobić ? Pechowy ten konkretny młynek coś najpierw na kole zeby się wykruszyły wymieniłem przekładnie a teraz to wersja 3000 chodzi bajkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) Ciekawe czy body z tego klona kyoto blade będzie pasować heheh tyle że mają 2000 i 3000 nie ma 2500 Edytowane 2 Czerwca 2020 przez Tubylec1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Koledzy czy ktoś z Was próbował zmienić knob w rozmiarze 3000 ? Ten oryginalny jest dla mnie za wielki i zastanawiam się czy można go zastąpić czymś mniejszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Koledzy czy ktoś z Was próbował zmienić knob w rozmiarze 3000 ? Ten oryginalny jest dla mnie za wielki i zastanawiam się czy można go zastąpić czymś mniejszym.Samego knoba nie da się zmienić, a to z prostego powodu nie da się wykręcić ,opcja tylko z podmianą szpuli wchodzi w grę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kineret Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Panowie jakiś patetent oprócz wywalenia na śmietnik mojej bg2500 ? kołowrotek zaczął stukać pękło gniazdo na które nakłada się to małe koło z trzpieniem pod przekładnią które łączy się z ośką kołowrotka powodując jej podnoszenie i opadanie przy zwijaniu ( sory nie wiem jak się to nazywa fachowo ) śruba łapie kawałkiem ale chyba jest luz i się rusza przez co pod obciążeniem stuka. Żeby był pastik bo bym skleił a co z tum pseudo aluminium zrobić ? Pechowy ten konkretny młynek coś najpierw na kole zeby się wykruszyły wymieniłem przekładnie a teraz to wersja 3000 chodzi bajkowoZdjęcie tych uszkodzeń byłoby bardzo pomocne.Przekładnia w BG rozwaliła się sama czy po czyjejś ingerencji? Kto ją składał do kupy? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekmo Opublikowano 8 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2020 Koledzy, czy ktoś się orientuje czy do Daiwy BG pasują jakieś inne szpulki? Czy tylko ten konkretny model?Moim zdaniem pasują od Daiwy Ninja A pod warunkiem że zrezygnujemy z łożyska znajdującego się pod szpulą. Nie testowałem nawoju, Daiwę BG miałem przez chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Koledzy pytanko na szybko która daiwe BG wybrać? Kij do 40 gram , łowisko rzeka przynęty do 40 gram , ryba szczupak , boleń sandacz. Rozmiar 2500 czy 3000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zdecydowanie 3000, jak znalazł. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daron Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Koledzy pytanko na szybko która daiwe BG wybrać? Kij do 40 gram , łowisko rzeka przynęty do 40 gram , ryba szczupak , boleń sandacz. Rozmiar 2500 czy 3000?3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamildarbanski Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Dziękuję zamówiłem 3000???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 mam pytanie do osób używających kołowrotki daiwę bg - czy podczas kręcenia korbką, zwłaszcza szybko, np po zakręceniu i puszczeniu korbki pojawiały się u Was regularne, modulujące szumy? właśnie nabyłem daiwę bg 2500 i podczas kręcenia na sucho słychać modulujące szumy które niewątpliwie świadczą o tym że w kołowrotku jakieś części ocierają się o siebie. Sprzedawca twierdzi że ten typ tak ma i że inne kołowrotki (daiwa bg) też szumią w podobny sposób. Podobnych szumów nie słyszałem kręcąc w sklepie kołowrotkami kilkukrotnie tańszymi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_ Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 U mnie w żadnym rozmiarze nic dziwnego nie słychać, a mam 2500, 3000 i 3500, jedyne co to jak kurzem i syfem zajdzie słychać rolkę kabłąka ale to nawet taki "alarm" że należy przeczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 czyli U mnie w żadnym rozmiarze nic dziwnego nie słychać, a mam 2500, 3000 i 3500, jedyne co to jak kurzem i syfem zajdzie słychać rolkę kabłąka ale to nawet taki "alarm" że należy przeczyścić.czyli szumy w nowym kołowrotku nie są czymś normalnym dla daiwy bg? One nie są jakieś bardzo silne ale są. Być może podczas praktycznego wędkowania szumy przestałyby dokuczać a może by zniknęły? Mam dylemat - oddać kołowrotek czy zostawić i zobaczyć jak się będzie sprawował podczas normalnego wędkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Kołowrotki służą do kręcenia nad wodą, a nie w fotelu. Poza tym sprzęt musi się dotrzeć, pod obciążeniem na pewno zapracuje inaczej. Miałem BG2500 i słuchać było pracę elementów i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Kołowrotki służą do kręcenia nad wodą, a nie w fotelu. Poza tym sprzęt musi się dotrzeć, pod obciążeniem na pewno zapracuje inaczej. Miałem BG2500 i słuchać było pracę elementów i tyle.Miałeś czyli już nie masz? Dlaczego? czyżby Daiwa BG nie spełniała Twoich oczekiwań? i jak to faktycznie jest z tymi szuami - czy one po dłuższym używaniu zanikają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 Metalowy korpus zawsze będzie bardziej przekazywał szumy i drgania. Nie wiem czy szumy zniknęły, po prostu nie zwracałem na to uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zMazur Opublikowano 1 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2020 dzięki za info - zwróciłem swoją daiwę BG 2500 do sklepu - trochę żałuję, bo ładnie wyglądała, sprawiała solidne wrażenie - tylko te modulujące szumy mi przeszkadzały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GINPK Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Nowa BG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcipas Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 (edytowane) Czekam na ten kołowrotek. Zapytałem i taką odpowiedź od daiwa pl otrzymałem:Dzień dobry. BG MQ wchodzi do katalogu na rok 2021 więc powinien być dostępny w sklepach na przełomie roku, jeśli oczywiście sytuacja na świecie nie opóźni dostaw. Pozdrawiam Edytowane 14 Sierpnia 2020 przez Marcipas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyliog Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Wiem, że wygląd kwestia gustu ale daiwy maja dla mnie świetny "desajn". Ta Black Gold również tylko jakby kabłąk robili z jednego kawałka jak w tych z wyższej półki to brałbym jak rolnik dotacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Metalowy korpus zawsze będzie bardziej przekazywał szumy i drgania. Nie wiem czy szumy zniknęły, po prostu nie zwracałem na to uwagi.I to jest zdrowe podejście do tematu ???? Byle ryby brały, to żadne szumy nie przeszkadzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smwrc Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Mam pytanko do użytkowników. Od ponadto dwóch lat jestem posiadaczem BG 3000. Przed każdym sezonem rozkręcona, przesmarowana itp, nie katowana. Tak jak do tej pory byłem mega zadowolony z użytkowania tego kołowrotka to w tym roku przy pierwszym zwijaniu (3-5) kołowrotek głośno szumi jakby był suchy. Po kolejnych rzutach szumienie całkowicie znika i chodzi bez problemu. Ponowne rozkręcenie przesmarowanie nie dało rezultatu. Z góry dziękuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi