Aries Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 A jak jest z serwisem Daisy.Bo bardzo jestem zainteresowany kupnem BG.Ja w sierpniu reklamowałem BG 3500 po trzech wypadach na ryby. Po trzech tygodniach ze sklepu ostałem informację, że serwis w Niemczech uznał gwarancję i za około miesiąc będę miał kołowrotek naprawiony. U mnie wyszło wszystkiego 2 miesiące w serwisie i dokupienie Zaubera na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 22 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2021 Do puki daiwa nie będzie miała serwisu w PL to będzie tak lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 23 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2021 Przepraszam, ze w wątku, ale zdanie wyżej powinno się zacząć od słowa „dopóki”. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Gdzieś widziałem na, że był jakiś sposób na stukający posów szpuli ale nie mogę znaleść. Mój egzemplarz przy przynetach stawiających opór dosyć irytująco postukuje pomimo tego, że przekładnia chodzi gładko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steniu7 Opublikowano 2 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Mały oring na mimośród. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Cześć.DAIWA BG MQ 4000D-XH ktoś użytkuje, może jakieś opinie.Pozdrawiam Andrzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Która wielkosc brać do kija do 50g na Wiśle.Gumy max shad teez 12 lub jaskółka 15cm Z główkami 15-30gOraz największe boleniowe fantomy Rapidu enzo itp.23-30g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 27 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2021 Moim zdaniem 3000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red1337 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Witam Potrzebuję informacji na temat jaki rozmiar kołowrotka Daiwa BG wybrać pod łowienie z opadu głównie , gumy 12,5cm do 35g , od czasu do czasu woblery boleniowe. Zastanawiam się nad rozmiarem 3000 lub 4000 z góry dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neronhell Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Myślę że 3000 wystarczy, 4000 to już naprawdę kawał kołowrotka. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 bg 3000 to odpowiednik daiwy 4000lt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drakmen Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 bg 3000 to odpowiednik daiwy 4000ltWielkościowo coś koło tego, ale wagowo BG, sporo cięższy np od fuego lt 4000. A czy mocniejszy? Ciężkie pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peesx Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Ostatnio zacząłem intensywnie analizować temat to 2500 już jest dość duża. I myślalem żeby wziąć taki na sandacza do główek 15g max 20 i gum 12,5cm. A to filmik. Wygląda na duży. https://youtu.be/7EUZdrBCI9g Pozdrawiam,Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2021 posiadam 2 wymieniowe kołowrotki , fuego obsługuje przynęty do 40g po roku użytkowania musiałem kasować luzy. Bg jest dużo mocniejszą konstrukcją ,miota przynętami 50-120g zero luzów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Red1337 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Byłem dzisiaj w sklepie i miałem w ręku BG4000 i BG3000 , BG wersja 4000 jest spora , gdyby korba była mniejsza i knob ( jest wielki) to inaczej by to wyglądało ,BG 3000 bardziej pasował mi wielkością i finalnie tą wersję wybrałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 6 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2021 Pytanie: czy szpula od 4000 daiwy bg podejdzie do 3500 daiwy bg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 No i stałem się posiadaczem daiwy bg 3500. Jak mniemam od 4000 rożni się tylko szpulą. Zaciekawiła mnie konstrukcja rolki oparta na dwóch tulejkach czy jest możliwość wymiany ich na łożyska? Czy luz poprzeczny na rolce przy właściwym dokręceniu śruby rolki jest w tej konstrukcji normalny?Czy kołowrotek wymaga wstępnego smarowania flaków bo rolka była sucha.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 (edytowane) Łożysko można założyć, było już o tym sporo na forum. Był też podany rozmiar łożyska i dwóch podkładek. Co do luzu to jest to normalne, po założeniu łożyska luz dalej występuje, no może minimalnie mniejszy. Ja te tulejki smarowałem co chwilę, łowię w rzece gdzie płynie syf,przez co co jakiś czas nabierało brudu i blokowała się ta tulejka. Mam takie łożysko wraz z podkładkami do sprzedania, minus to koszt wysyłki bo obecnie mieszkam w Niemczech. PS. Wiem że to nie giełda, jak komuś przeszkadza to proszę usunąć post Edytowane 8 Września 2021 przez mepps 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matpgt Opublikowano 8 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2021 dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 (edytowane) DAIWA BG MQ 3000D-XH - czy ktoś miał z nim styczność ? Nada się do do szczupaka na przynęty 20-60g ? 98% to gumisie, sporadycznie wobler i jeszcze rzadziej blachy. Edytowane 14 Września 2021 przez spinspektor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepek2 Opublikowano 14 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2021 Cześć użytkuję 4000 gumy 15-25 cm plus główka śmiało mogę polecić. A 3000 mi się wydawała trochę mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 15 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2021 Mam takie pytanie kupiłem daiwe BG 3000 na bolenie. Po jednej wyprawie kolowrotek poszedł na giełdę. Zawijając boleniowke z sterem był taki opór ze odechciało mi się tego kołowrotka. Czy wszystkie młynki z wyższym przelozeniem tak mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RybkaWoleju Opublikowano 16 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Tak chyba wszystkie, ok są kołowrotki, które posiadają dłuższe ramię korbki i wtedy długość tej dźwigni troche to niweluje.To są prawa fizyki tego nie pomalujesz.Tak sam jak chwilowa cięższa/pulsacyjna praca hamulca szpuli kiedy są duże przekosy pletki schodzącej ze szpuli a usytuowanie rolki prowadzącej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 19 Września 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 @seba666 , lowilem Spinfisherem V kolegi, przełożenie 6,2:1 i nie było różnicy czy to wobler czy gumka. Zwijał wszystko bez oporów. Tzn. Z takim oporem jak na sucho - bo sama przekładnia w tym kołowrotku jest wyczuwalna, z racji masy i materiału zębatek. Ale tez, jak wyżej już napisano, Spinfisher ma długą korbę i to sporo daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 6 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2021 WitamCzy są tu użytkownicy większych modeli tytułowego kołowrotka?Chodzi mi o rozmiary 5000, 6500 i 8000Będzie w parze z kijem do ok <200g. Cel - tuńczyki do 10 kg na pilkery 130-150g oraz gumy 15-20 cm z główkami 50-100gZ katalogu wynika że 6500 i 8000 różnią się jedynie pojemnością szpuli, jednak mam wątpliwości czy 5000 nie będzie za mały.Na tapecie wyświetlają się jeszcze Penn Battle III 6000, Okuma Azores 8000 oraz Okuma Salina SA 55Prym wiedzie jednak bohater niniejszego tematu. Wciąż szukam tematu o takich młynkach ale jak na razie słabo.pozdroMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi