Rheinangler Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Andrzej a byleś już nad wodą z nim, czy tylko fotel na razie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Andrzej a byleś już nad wodą z nim, czy tylko fotel na razie?Fotel. Młynek raczej pod trotkę z rzeki czy sumka. Albo do wiślanej orki za sandaczem. To nie moje łowienie. Może jeszcze troll ale tutaj multiki dla mnie wygodniejsze.Z ciekawości kupiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 A byłbyś tak miły i podałbyś średnicę szpuli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 (edytowane) Bardzo proszę Arku. 57 mm. Rancik. A byłbyś tak miły i podałbyś średnicę szpuli? Edytowane 29 Listopada 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Bardzo dziękuję Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Moja Daiwa BG JDM miała problem. Coś szurało przy kręceniu. Wtedy gdy napis na rotorze był na górze. Było też tam czuć mały opór.Przełożyłem rotor o 180 stopni i jest OK. Czyli precyzja wykonania elementów zawieszenia rotora i samego rotora....średnia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Kwestia rotora . Mechanim pracuje idealnie.Po przełożeniu rotora cały młynek również. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Wersja jdm sporo wolniejsza od "reszty świata"http://www.ebay.com/itm/2016-NEW-Daiwa-BG-4000-Spinning-Reel-/302146200008?hash=item46595121c8:g:v6QAAOSw8gVYBYoBA A tu Usa: http://www.ebay.com/itm/Daiwa-BG-4000-Black-Gold-Series-Spinning-Light-Saltwater-Reel-NIB-/311702926018 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Wersja jdm sporo wolniejsza od "reszty świata"http://www.ebay.com/itm/2016-NEW-Daiwa-BG-4000-Spinning-Reel-/302146200008?hash=item46595121c8:g:v6QAAOSw8gVYBYoBA A tu Usa: http://www.ebay.com/itm/Daiwa-BG-4000-Black-Gold-Series-Spinning-Light-Saltwater-Reel-NIB-/311702926018I dlatego kupiłem JDM. Tylko dlatego mimo że po podsumowaniu i ewentualnym podatku wychodzi sporo drożej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 9 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2016 Aaaaaaaa...czyli świadomość miałeś Andrzej,,,!!! Myślałem ze to umknęło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wersja jdm sporo wolniejsza od "reszty świata"http://www.ebay.com/itm/2016-NEW-Daiwa-BG-4000-Spinning-Reel-/302146200008?hash=item46595121c8:g:v6QAAOSw8gVYBYoBA A tu Usa: http://www.ebay.com/itm/Daiwa-BG-4000-Black-Gold-Series-Spinning-Light-Saltwater-Reel-NIB-/311702926018 Tak powstają "forumowe legendy"? Bo jdm są w obu przełożeniach: http://www.daiwaweb.com/jp/fishing/item/reel/spin_rl/bg/index.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 Wrzucam film z pracą. Może komuś się przyda. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomason Opublikowano 16 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) No, kręci jak helikopter. Ewidentnie trzeba wziąć na warsztat i przesmarować. Ale najważniejsze jak to bedzie z trwałością tej konstrukcji.Cena nie jest wygórowana, to może być z tym różnie. Edytowane 16 Grudnia 2016 przez Tom@son Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Andrzej w sumie jak tak szrpiesz bez kręcenia i korba sama sie kręci,to można jedną ręką jerkować do mnie też leci od Mikołaja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Takiego sposobu kręcenia nie znałem :-))) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 W niedzielę zobaczę na żywo wszystkie modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 6 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2017 W niedzielę zobaczę na żywo wszystkie modele Wersje JDM również w Europie zobaczysz? Te wolniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Tego nie wiem Andrzej, w niedzielę się okaże jak dojadę na duuuuże targi wędkarskie.Spodziewam się raczej europejskich wersji i jak wszystko będzie ok to łyknę 3000-kę na trotkę z plaży.Potem już tylko dwie będą do zakupu i te na 100% wezmę JDM.Tak więc 3500 i albo 4500 albo 5000 będą z JDM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 7 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 Pamiętajcie żeby zrobić "test @makamby" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 A najmniejsze rozmiary ktoś ogladał od środka albo używał? Ciekawi mnie na ile ta moc jest obecna w maluchach, a jeśli tak, to czy nie jest to kosztem jakości nawoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 no,- nie naoglądałem się wiele na wspomnianych targach, bo owszem były nowe BG ale tylko w rozmiarze 6500 i 8000 Mając ten młynek w ręku zupełnie nie miałem poczucia, że to kołowrotek za 138 E.Doskonale spasowanie w trakcie kręcenia czuć tzw moc ale kręci więcej niż płynnie Co prawda tego typu wrażenia nie przekładają się nawet w najmniejszym stopniu na wartości użytkowe ale na pewno nie odstraszają od zakupu,- wręcz przeciwnie Jeśli komuś z Was udało się już zakupić 3000 - proszę o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 A najmniejsze rozmiary ktoś ogladał od środka albo używał?Ciekawi mnie na ile ta moc jest obecna w maluchach, a jeśli tak, to czy nie jest to kosztem jakości nawoju?Ciekawe. W Japonii mniejsze wersje niedostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Ciekawa sprawa, wszak oni lubują się w małych kolowrotkach. Nasuwa to podejrzenie, że te małe to inna konstrukcja ku uciesze durnych białasów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 8 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2017 Szkoda, że nie ma bo chciało by się już mieć ale z drugiej strony poganianie czasu to nie najmądrzejsze zajęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Dziś dopiero odebrałem swoją 3000-kę model A a 3500 jest jeszcze w drodze, jak dotrze to cyknę parę poglądowych zdjęć jak wygląda nawój i porównanie wielkościowe z kilkoma znanymi młynkami daiwy tak żeby można było sobie wyrobić zdanie na temat wielkości...pierwsze wrażenia bardzo pozytywne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi