Spinnigista Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 A tak zapytam 3000'tka ma wkrecaną korbe? Mam zamiar kupić ten rozmiar do cięższych zadań: wieksza guma, ciężkie sandaczowanie i kelty. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2017 Tak ma wkręcana korbę. Co do dalszej części pytania,- wygląda na to, że powinna podołać czas pokaże jeśli ci oczywiście odpowiada do takiego łowienia 95cm za jednym obrotem korby.Osobiście do takiego łowienia wolał bym 3500 "JDM" w wersji "PG" czyli z niskim przełożeniem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 A z wolniejszym przełożeniem nie będzie 3000'tki, nawet JDM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 A z wolniejszym przełożeniem nie będzie 3000'tki, nawet JDM?Wersje JDM z mniejszym przełożeniem zaczynają się od rozmiaru 3500. http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/31902/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Dziś odebrałem model 4000 z Japonii i korbka nie jest wkręcana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Dziś odebrałem model 4000 z Japonii i korbka nie jest wkręcana Właśnie miałem to pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Czyli w BG 3000 korba jest wkręcana a w 4000 już nie? I co w takim razie z wersją 3500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Ja mam 3500 i wydaje mi się że nie jest wkręcana. Teraz nie mogę sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Na schematach wyglądają na wkręcane.Modele 1500-4000: I 4500-8000: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) w 3500 JDM nie jest wkręcana Edytowane 1 Lutego 2017 przez BazyL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Na targach w Lublinie oglądałem 4000, i korbka była wkręcana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Hmmm czyli wersja JDM bez wkręcanej korby a jak się domyślam europejska prezentowana na targach z wkręcaną? Ciekawe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Może mają inne wyznaczniki "mocarnego" kołowrotka. Ale to znaczy że koło napędowe jest inne w obu wersjach, spora ciekawostka bo przecież to shimano słynie z różnic między jdm a wersją dla Europy, i to nie tak daleko posuniętych.Czekam niecierpliwie kiedy będzie dało się pomacać BG na żywo, zwłaszcza mniejsze rozmiary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Może mają inne wyznaczniki "mocarnego" kołowrotka. Ale to znaczy że koło napędowe jest inne w obu wersjach, spora ciekawostka bo przecież to shimano słynie z różnic między jdm a wersją dla Europy, i to nie tak daleko posuniętych.Czekam niecierpliwie kiedy będzie dało się pomacać BG na żywo, zwłaszcza mniejsze rozmiary.Polityka podobna jak np. w Shimano Biomaster FB. JDM był uboższy o szpulkę i 1 czy 2 łożyska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 3500 JDM jest bardzo sztywne i pracuje naprawdę OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 3500 JDM jest bardzo sztywne i pracuje naprawdę OKFakt. Jest mój filmik wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 1 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 (edytowane) no, ale to "kręcenie knobem", który waży blisko 30g na ramieniu 65mm, na wyłączonym łożysku oporowym to trochę przekłamuje Edytowane 1 Lutego 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Coś mi się tak wydaje, na logikę podawanych przykładów, że wersja z większym przełożeniem ma wkręcane korbki.Właśnie mam prze sobą 3500 z Jp i 3000 A z rynku niemieckiego.Na stopkach obydwu stoi "Made in China" Ale "europejczyk" wyczuwalnie bardziej suchy....Naturalnie jak to w kolowrotkach z tej półki cenowej precyzja wykończenia pozostawia wiele do życzenia, szczególnie w konfrontacji z bardzo udanym wyglądem.W niedzielę pohula na morzu a potem w tygodniu go otworzę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Co miałeś na myśli pisząc o precyzji wykonania? Są jakieś denerwujące luzy? Czy tylko jakieś wizualne niedoróbki? Oba Twoje kołowrotki mają wkręcane korby? Jakie mają przełożenia? Sory, wyszedł lekki natłok pytań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 (edytowane) ad1. Precyzja wykonania - np:zamiast śrub są blachowkręty powłoka "nie lakiernicza" na ramionkach rotora i inne nieistotne szczegóły.ad2. Obydwa kołowrotki są idealnie spasowane, kręcą bajecznie.ad3. patrz 1 ad4. 3000-ka ( przełożenie 5,6:1) ma wkręcaną korbę, 3500-ka (przełożenie 4,9:1) ma składaną. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 15 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 Witam czy posiada ktoś model 2000. Potrzebuje do morskiego spiningu na lekko i poważnie rozważam zakup kręciołka w tym rozmiarze. Zastanawiam się czy mniejsze modele nie są "okrojone" w stosunku do swoich większych odpowiedników... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Nikt nie odpowiedział, więc wezmę na czuja - 2500 i mam przeczucie graniczące z pewnością, że to jest to Po prostu mi leży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Arku, napisz proszę jak wygląda sprawa nawoju linki na Twoich BG? Mógłbyś proszę wstawić zdjęcia szpulek 3000 oraz 3500 z nawiniętymi linkami ? Podziękował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 Robert, jak zrobili to samo co z Ninja czyli klasa wyżej niż sugeruje cena, to będziesz zadowolony. A takie mam przeczucie co do Daiwy, że sporo teraz zrobi żeby odzyskać rynek klasy nizszej i średniej. Rozrzut jakosciowy excelerów, wpadki z black widow i legalisem, a Shimano w tej klasie cenowej trzymało poziom bardzo długo. Teraz Daiwa ma szansę - nowe Shimano, nie mają jeszcze ugruntowanej pozycji, sporo zamieszania z zjazdem klasy w obrębie danej nazwy modelu, Stradic zamiast Biomka, wszystko w plastikowym body... nie twierdzę że to są złe konstrukcje. Tyle że zdobycie zaufania na miarę starego Stradica, Ultegry, Biomka zajmie sporo czasu. To jest szansa dla Daiwy urwać duzy kawałek tego tortu, z przebojami w dobrych cenach. Ninja/Revros, w plastiku, ok, ale z kulturą pracy klasy wyższej, dobrym nawojem zdobywa rynek szturmem. I jeśli trwałość będzie na poziomie trzech sezonów intensywnego łowienia to Daiwa i tak ma kurę znoszącą zlote jaja. Tym tropem, nowa BG nie musi być tak mocarna jak legenda poprzednika. Niech będzie tak dobra jak najlepsze excellery i mieć nawój na poziomie Ninja. Plus 5-6 sezonów bezawaryjnej pracy, znośną kulturę (mocarz ma prawo nie maślić, taki marketing), i będzie kolejny hicior, za rok pewnie poniżej 400zł. Cieszmy się , taka walka o rynek to nasza korzyść - Shimano nie odpuści i za rok będzie remake Super X w dobrej cenie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polifem8 Opublikowano 18 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2017 A gdzie szpulke zapasową kupić do 4000, może wiecie Bracia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi