Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Szpule zapasowe mają się ukazać na rynku za trzy miesiące,- taką mam informację z niemieckiej dystrybucji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Obiecane porównanie 3000-ki z Morethanem 3000 i Turkiem Z 3000C.Tak na oko BG 3000 jest bardzo zbliżona wielkością do MB 3000 i minimalnie mniejsza od Turka.... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 (edytowane) BG 3500 i Turek force 3000 wydaje się, że są podobnej wielości. Edytowane 19 Lutego 2017 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 No i na koniec porownanie nawoju 3000 (szara plecionka) i 3500 (wyprana zielona ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 19 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2017 Bardzo dziękuję, nie jest tak źle z tym nawojem widzę. Planujesz otwierać młynki żeby sprawdzić bebechy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Panowie Bg 300 pod jigi i uniwersalny solindniejszy ujdzie ? na rybomani jakimś kręciłem i mi się podobał ale nie zrobiłem foty a nazwy nie pamiętam myślę tez nad nowym redem w czarnej wersji ale one malutkie jakies i 4000 bym brał chyba . No i ten luz wzdłużny mnie martwi Edytowane 23 Lutego 2017 przez Tubylec1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Luz wzdłużny czyli? Chodzi o to że szpula ma luz góra-dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tubylec1982 Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Tak nie wiem inne tego nie miały choć niby ten model tak ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2017 niby ten model tak ma To ma, czy "niby" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 A nie widzielisci gdzies sklepu na necie, gdzie mozna dodatkowe szpule zakupic do tych BG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fryc203 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Czy ktoś potwierdził organoleptycznie wielkość 2500, jest takie samo body i bebechy co w 3000? A może ktoś jest w stanie ten model porównać do Daiwy Prorex? Na papierze Prorex wygląda lepiej (plus dwa łożyska i dodatkowa szpula w zestawie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Czy ktoś potwierdził organoleptycznie wielkość 2500, jest takie samo body i bebechy co w 3000? ...Na targach miałem oba w ręku i miałem wrażenie, że 3000 ma minimalnie większy korpus. To samo twierdził pan na stoisku, aczkolwiek ręki sobie nie dam uciąć, co najwyżej paznokieć . Jakoś od razu skupiłem się na 2500, który to kołowrotek ostatecznie nabyłem Edytowane 1 Marca 2017 przez robbertzam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 A nie widzielisci gdzies sklepu na necie, gdzie mozna dodatkowe szpule zakupic do tych BG? według niemieckiego przedstawiciela Daiwy, szpule zapasowe będzie można kupić 3 miesiące po premierze kołowrotka czyli ok czerwca 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 według niemieckiego przedstawiciela Daiwy, szpule zapasowe będzie można kupić 3 miesiące po premierze kołowrotka czyli ok czerwca Dobrze wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 I jsk panowie nowa BG w boju ? Nie stuka, nie puka pod obciążeniem ? Pytam bo mnie najbardziej wkurzają stuki-puki przy zwijaniu sdra czy obrotówki 3, chyba tylko TP mi nie stukał (tfu tfu)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Mnie od kilku lat nie stuka ryobi excia pod wirówkami 4 - 5 to chyba BG nie powinna Przy okazji zapytam czy może ktoś miał przyjemność "pomacać" daiwę prorex?Konstrukcja wydaje się być bardzo podobna do BG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robbertzam Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) I jsk panowie nowa BG w boju ? Nie stuka, nie puka pod obciążeniem ?Pytam bo mnie najbardziej wkurzają stuki-puki przy zwijaniu sdra czy obrotówki 3, chyba tylko TP mi nie stukał (tfu tfu).....Moja BG wczoraj była pierwszy dzień nad wodą (model 2500). Sporo oddanych rzutów i mimo parszywej pogody: deszcz i bardzo silny wiatr złego słowa nie powiem. Żadnych bród lub innych niemiłych niespodzianek, "stuków - puków" nie odnotowałem może jedynie delikatny szum jak go przyłożyć do ucha... ale wszystko jak najbardziej akceptowalne.Momentami zapomniałem że nie kręcę stella tylko Daiwą BG . Naprawdę bardzo płynna praca, lekko i przyjemnie. Poważne rozważam zakup kolejnego wersji 4000. Jedyne czego zabrakło to ryba na haku ...miło byłoby posłuchać jak hamulec "śpiewa". Szczupłe niestety gryzły słabo tego dnia, a jak już to akurat pod innym zestawem (tutaj stella górą ale to zapewne przypadek ) .Kołowrotek docelowo kupiony pod rdzawca na lekko i jak tylko pogoda pozwoli zostanie przetestowany w boju, aczkolwiek jestem pewien, że sobie poradzi. Edytowane 6 Marca 2017 przez robbertzam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Mnie od kilku lat nie stuka ryobi excia pod wirówkami 4 - 5 to chyba BG nie powinna Przy okazji zapytam czy może ktoś miał przyjemność "pomacać" daiwę prorex?Konstrukcja wydaje się być bardzo podobna do BG.Mają tego prorexa i bg w sklepie na Al. Włókniarzy. Trochę pomacałem i pokręciłem zarówno jednym i drugim i prorex wydaje się pracować jakby płynniej i lżej. Sam byłem lekko zaskoczony, bo sporo pojawia się pozytywnych informacji o BG, a o prorex raczej cisza, a to właśnie ten drugi model wypadł w tym porównaniu lepiej - moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Dzięki Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Jakim modelem kreciles,bo Prorex 2500 ma body od 3000 czyli wersja R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Zdaje się, że właśnie 2500, choć w sumie przejrzałem poza BG i prorexem jeszcze sporo młynków więc może mi się mylić, tym bardziej, że oglądałem je nie z zamiarem zakupu tylko z czystej ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Gdzie znajdę schemat do BG 2500? W którym miejscu można by w tej daiwie dodać łożyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 A miales ja w rekach? Czy strzelasz w ciemno, ze wymaga tuningu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TAURUS1989 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Niestety nie miałem ale się zastanawiam nad nią a że lubie grzebać to przy okazji bym ją lekko podrasował 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Który model to ten z płytą szpulą ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi