Henri Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Lubię chodzić z dwiema wędkami i zawsze miałem problem, bo musiałem szukać jakiegoś miejsca z boku, żeby drugą wędkę odłożyć. Oczywiście trzeba mieć zawsze kontrolę, gdzie ta wędka jest, żeby przez przypadek jej nie nadepnąć, co niejednej osobie na pewno się przytrafiło i zonk- wędka uszkodzona. Druga sprawa, czyli szkoda porysować sprzętu i pół biedy jeśli w zasięgu jest trawka, albo jakieś trzciny- wtedy sprzęt leży w miarę bezpiecznie. Ale czasami bywa jakiś żwir i do tego kamienie, tutaj już taryfy ulgowej nie ma. Idąc dalej, przy zmianie miejscówki- noszenie dwóch wędek w jednej ręce sprawiało, że obijały się o siebie i wędki i kołowrotki, a sprzętu na który się wydało niemałą kasę po prostu szkoda. Kolejna sprawa, podczas montowania zestawu gdy już jedna wędka jest uzbrojona, trzeba ją gdzieś odłożyć- oczywiście opieramy ją o auto, lub kładziemy na ziemię. To też mnie zawsze denerwowało, bo nie raz wędka zsuwała się z auta i bach na ziemię. Jak na razie mi się udawało, ale kto wie kiedy wędka się uszkodzi. Zatem…. Ostatnio nudziłem się trochę w domu i postanowiłem sobie zrobić taki specjalistyczny stojak na wędki dla spinningistów, który rozwiązał wszystkie moje dotychczasowe problemy. Szczerze mówiąc nie potrzeba do tego jakichś cudów, ani narzędzi. Wystarczy jakiś brzeszczot, wiertarka, śrubokręt, zwykła podpórka pod wędkę, a resztę materiału kupimy w markecie budowlanym i to w sumie wszystko. Aha, zapomniałem o chęciach, bo bez tego ani rusz… Wrzucę zdjęcia, bo opisywać nie ma za bardzo czego. Myślę, że wszystko widać. Wydaje mi się, że można to jeszcze dopracować, więc chwalcie się swoimi stojakami (bez podtekstów tylko proszę), jak będzie Wam się chciało coś zmontować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Fajny pomysłA ten kątownik pod półkę to po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giganten Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Praktyczne jest, ale nie za piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Żeby łatwiej wbić w ziemie pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 4 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Kątownik pod półkę służy jako uchwyt całego stojaka, czyli bierzesz w rękę ten kątownik i idziesz dalej. Do wbijania w ziemię służy zacisk linowy który jest przymocowany jakieś 15cm od dołu stojaka. Miałem tam właśnie jakiś kątownik zamocować, ale same wystające śruby od zacisku dają radę. Co do urody... No cóż, Miss Polonia to to nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 witam Dobry patent na łódkę ale żeby nosić dodatkowy balast nad wodę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Odpowiem parafrazując klasyka... Stojak ten ma być może nawet tam i swoje... minusy. Rozchodzi się jednak o to, żeby te minusy nie przesłoniły wam plusów! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Dałbym jeszcze gumową uszczelkę na rurę by nie porysować stopki kołowrotka. Edytowane 6 Listopada 2016 przez Andru77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Też o tym myślałem, ale cały czas się zastanawiam jak to zamontować. Na razie nie zauważyłem żadnych otarć, więc się z tym nie spieszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Ale...po co sie meczyc z dwoma kijami? Za konstrukcje ustrojstwa 6, za lazenie z podwojnym bagazem 1 ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Jeden woli blondynki, a drugi brunetki Lubie mieć lekki zestaw przy sobie, zwłaszcza gdy widzę że okonie mają stołówkę niedaleko... No cóż... Nikogo do noszenia dwóch wędek nie mam zamiaru namawiać. To jest opcja dla tych, którzy mają tak jak ja. Edytowane 6 Listopada 2016 przez Henri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coloumb Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Wszystko mozna pogodzic...???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 29 Września 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2024 Panowie użytkuje ktoś jakieś stojaki nad wodą? Możecie podzielić się odczuciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi