MariuszWinter Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Przeglądałem ostatnio forum i starałem się doszukać tematu : powitalnia- przywitalnia ale takiego nie znalazłem, jak źle szukałem to przepraszam administrację za zamieszanie. Mam na Imię Mariusz, lat 38, wędkuję od +- 10 roku życia, woblery strugam w drzewie i odlewam z pianek i żywic od .....jakiegoś czasu Zacznę tak jak wszyscy, od pokazania woblerka wykonanego w mojej skromnej pracowni. Zarazem zachęcam do samodzielnego strugania, zima, długie wieczory, czasu wolnego więcej. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 4 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/#entry839904Nawet Pinokio użyczył ręki. Tym bardziej gratuluję talentu. Edytowane 4 Listopada 2016 przez Młody wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Witaj we własnym wątku. :-) Napisz coś więcej na temat tego woblerka, jakiś czas temu wykonałem bardzo podobna konstrukcje jednak z pewnymi różnicami ciekaw jestem jaki osiągnąłeś efekt i czym różni się od mojej. Napisz jak pracuje, coś więcej o wielkości no i przede wszystkim czy zdążył już połowić ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 8cm, 18 gram, pracuje jak cykada, Nie połowił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinbob Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Ciekawy wobler. Wykonany z dwóch połówek. Oklejony tkaniną i aerograf był w użyciu Powitalnie masz tutaj:http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-98 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 5 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 W czasie pracy bardziej robi bokami czy zamiata ogonem? Na jakie łowienie go szykowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 W czasie pracy bardziej robi bokami czy zamiata ogonem? Na jakie łowienie go szykowałeś?MichałM@ podczas jego powstawania wiele razy był już zagruntowany pod malowanie ale decydowałem się niejednokrotnie jeszcze na zmiany. podczas wklejania ołowianej płytki celowo przesunięta została w stronę końca ogona, aby wyciszyć jego pracę. Jak jutro pogoda pozwoli to udam się nad wodę i nagram filmik z jego pracą. Pytasz, na jakie łowienie go szykowałem: woblerka robiłem pod siebie, mała nizinna rzeczka, woda typowo szczupakowa, max głębokość 3 m, bardzo wolny uciąg. Woblery tego typu wyglądają ładnie jak sa nowe, po prowadzeniu blisko dna jego "czoło" szybko jest sklepane, obite. Siedzę obecnie w pracowni, na to miejsce mam czas tylko w soboty i czasami niedzielę, czyli bardzo mało. Maluję dzisiaj tego oto wobka, zerknijcie na foto poniżej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 Pogoda nie pozwala udać się nad wodę i kurier jeszcze nie dowiózł potrzebnego lakieru na wykończenie pomalowanych woblerów. Zaprezentuję Wam kolejne woblerki o nazwie Drops Fish XL. https://www.youtube.com/embed/7IuJVofFZJE 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 11 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Jeszcze kilka w tej samej kategorii, czyli Drops Fish XL. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 12 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Ostatecznie wyszło tak:długość 11 cmwaga 10 grampływający 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No i mamy weekend, powrót do pracowni. Poniżej kilka lotnych boleniówek z tego sezonu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 24 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Witam. Dzisiaj kolejny wobler z mojej pracowni. Wykonany z lipy. Malowanie na srebrnej szmacie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 (...) Malowanie na srebrnej szmacie. Do szmaty predysponowane są farby transparentne. Kryjącymi można pokryć niektóre detale. Do farb kryjących szkoda stosować podkład z tkaniny. Traci się cały (prawie cały) efekt... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 witać, nie było mnie przez dłuższy czas ale chyba nikt nie tęsknił , kilka fotek z ostatniej partyjki wobków. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Do pierwszego maja, czasu wielkiej rapy, daleko. Już dzisiaj pokazujemy nowości na nadchodzący sezon, boleniowe pociski, latające z prędkością i mające ten sam zasięg co pocisk wystrzelony z kałacha 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Ciekawe są te twoje woblerki i oryginalna ich prezentacja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 12 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Wszystkie woblery bardzo oryginalne, malowanie super. Najbardziej podobają mi się boleniowe, jaką mają gramaturę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 13 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 (edytowane) .. jaką mają gramaturę.6cm: w granicach 18 gram7cm: w granicach 21 gram8,5cm: w granicach 24 gram. Piszę że 'w granicach ' ponieważ waga wadze jest nie równa, mam 3 i każda podaje minimalnie inną wagę.Proszę zwrócić uwagę jak są nafaszerowane.... Edytowane 13 Grudnia 2016 przez MariuszWinter 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Z takim ciężarem to muszą być torpedy, latać będą daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 15 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Jak na długość 6 cm 18 gramów solidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 W nowym roku życzę samych rekordowych okazów i nowych pomysłów na wobki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszWinter Opublikowano 4 Stycznia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2017 Bardzo dziękuję za życzenia a wszystkim odwiedzającym życzę też wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Team Q-Bala Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam wszystkich serdecznie, miesiąc czasu mnie tutaj nie było, wątek spadł na sam koniec W warsztacie prace zostały wykonane , efekty prezentuję poniżej. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 Całkiem niezłe choć poprzednie wyglądały lepiej ,za to logo się pojawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi