O właśnie taki temat mnie zaciekawił. Wiele razy słyszałem o tej rybie(zapewne nazwa węgorzyca nie jest właściwą nazwą tej rybki). Dziadek, Ojciec i wielu ich znajomych wspominali ta rybę jako niesamowita przynętą na ?źywca. Ja osobiście jako młodzian nigdy nie miałem okazji spotkać się z tą damą. Podobno kopało się ją w piachu albo mule. Dlatego pytanie do was ,,staruszki - Mieliście okazję spotkać się z tą rybka? Mo?źe ktoś posiada zdjęcia jak ona wygląda. Słyszałem kiedyś ze to po prostu min?łg rzeczny. Po pokazaniu zdjęć ojciec stwierdził ?źe ?łw min?łg to nie węgorzyca kt?łrą wspominał.
Dlatego prosiłbym o pomoc w zaspokojeniu mojej ichtiologicznej ciekawości.
Pytanie
pampi
O właśnie taki temat mnie zaciekawił. Wiele razy słyszałem o tej rybie(zapewne nazwa węgorzyca nie jest właściwą nazwą tej rybki). Dziadek, Ojciec i wielu ich znajomych wspominali ta rybę jako niesamowita przynętą na ?źywca. Ja osobiście jako młodzian nigdy nie miałem okazji spotkać się z tą damą. Podobno kopało się ją w piachu albo mule. Dlatego pytanie do was ,,staruszki
- Mieliście okazję spotkać się z tą rybka? Mo?źe ktoś posiada zdjęcia jak ona wygląda. Słyszałem kiedyś ze to po prostu min?łg rzeczny. Po pokazaniu zdjęć ojciec stwierdził ?źe ?łw min?łg to nie węgorzyca kt?łrą wspominał.
Dlatego prosiłbym o pomoc w zaspokojeniu mojej ichtiologicznej ciekawości.
Dzieki!
pozdrawiam Michał
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi