wobler129 Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ooooo ten Maciek to dla mnie? :D Bardzo fajne wobki gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 26 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Ooooo ten Maciek to dla mnie? :D Bardzo fajne wobki gratulacje.Tak jak napisałem dla małego amatora, a ty już jesteś za duży.No chyba że bardzo chcesz to mogę pomyśleć przy następnym zamówieniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2012 Fajne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Darku ty tak nie szachuj tymi dedykacjami bo skończy się na tym ze po nocach będziesz wypisywał na wobkach np: Kochanemu mężowi z okazji ostatniej rocznicy śluby , lub coś bardziej lajtowego "Tatusiowi z okazji dnia ojca" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander3 Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Kurcze! fajnie wyglądają te boleniówki!!! a jak pracują...? Jak będziesz miał chwilę to nakręć kamerką ich akcję... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 2 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2012 Kurcze! fajnie wyglądają te boleniówki!!! a jak pracują...? Jak będziesz miał chwilę to nakręć kamerką ich akcję... pzdr Jakoś z dwie ,trzy strony wczesniej sa filmiki z pracą woblerków Ja mam-używam i w mojej ocenie praca miodzio-----nawet i przy wolniejszym prowadzeniu Moja ocena---wykonanie super----praca jeszcze lepsza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Kurcze! fajnie wyglądają te boleniówki!!! a jak pracują...? Jak będziesz miał chwilę to nakręć kamerką ich akcję... pzdrTutaj masz filmik. Tylko po tym filmiku został zmieniony ster na krótszy i trochę inaczej ustawione jest obciążenie co skutkuje drobniejszą pracą i większą częstotliwością. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez lesiewicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Dzisiaj siedząc na warsztacie i czekając aż forma wyschnie postanowiłem w międzyczasie zrobić żuczka.Stwierdziłem że godzina mi wystarczy i wziąłem się do roboty.Najpierw wystrugałem ogólny kształt, później zacząłem dodawać szczegóły i tak zleciało mi prawie 2,5h.A oto efekt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Wyjechany Takiego jeszcze nie widziałem. Darku czekam na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jaka wielkość w zamyśle ma być tego żuczka? A może to spasiony 4-5 cm żuk ?Póki co świetnie to wygląda i jeśli będzie miał max 3,5 cm (dobrze by było 2,5-3 cm) to kaliskie klenie z pewnością chętnie je potestują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jaka wielkość w zamyśle ma być tego żuczka? A może to spasiony 4-5 cm żuk ?Póki co świetnie to wygląda i jeśli będzie miał max 3,5 cm (dobrze by było 2,5-3 cm) to kaliskie klenie z pewnością chętnie je potestują Dokladnie ma 3cm i nie wiem czy go jeszcze nie zmniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Bosko. Będzie kapitalny na "nasze" wody I jeszcze pytanko - typowy smużak czy będzie pracował np 20 cm pod powierzchnią drżąc i pracując jak typowy kleniowy wobek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Bosko. Będzie kapitalny na "nasze" wody I jeszcze pytanko - typowy smużak czy będzie pracował np 20 cm pod powierzchnią drżąc i pracując jak typowy kleniowy wobek?Myślę że zrobię go w wersji neutralnej żeby można nim smużyć ze szczytówką podniesioną do góry. A przy opuszczonej szczytówce i wolnym prowadzeniu będzie szedł pod powierzchnią.A może zrobię kilka wersji ? - do smużenia, płytko chodzący i głębiej penetrujący wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jeśli chodzi o wody w Kaliszu (espeszaliformi haha) to najlepiej sprawdza się wersja pływająca płytko chodząca tak do 20 cm pod powierzchnią, którą najpierw spławiasz po zarzucie a później ściągasz pod powierzchnią. Smużaki są numerem 2 ale też OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jeśli chodzi o wody w Kaliszu (espeszaliformi haha) to najlepiej sprawdza się wersja pływająca płytko chodząca tak do 20 cm pod powierzchnią, którą najpierw spławiasz po zarzucie a później ściągasz pod powierzchnią. Smużaki są numerem 2 ale też OK.No to zależy w jakich miesiącach.Chociaż nie powiem bo najczęściej na naszych wodach łapie pod powierzchnią wody ok 30cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 No to nie pozostaje mi nic jak tylko czekać I życzę owocnych prac nad żukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Na razie muszę go polakierować i zrobić formę, a później zabawa z z różnymi ciężarami i sterami. A jak już będę miał zadowalającą wersje to będę zastanawiał się nad kolorystyką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Woow Darku nawet jak na ciebie to żuczek niesamowity . Już czekam na wersje komercyjną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Żuczek miazga! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Dzięki chłopaki za dobre słowo ale nie chwalcie dnia przed zachodem słońca. Jeszcze dużo wody upłynie nim żuczek zacznie pływać i wabić ryby.Jak wielu z was wie, sam kształt to nie wszystko a nawet zbyt mało żeby powiedzieć o przynęcie że jest dobra.Myślę że na wiosnę coś się z tego urodzi i będzie co testować.Tomy, ja czekam na twojego żuczka bo wiem że masz wielkie możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Żuczek rzeczywiście niesamowity. Uzyskanie symetrii przy tych rozmiarach to już wyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dzięki chłopaki za dobre słowo ale nie chwalcie dnia przed zachodem słońca. Jeszcze dużo wody upłynie nim żuczek zacznie pływać i wabić ryby.Jak wielu z was wie, sam kształt to nie wszystko a nawet zbyt mało żeby powiedzieć o przynęcie że jest dobra.Myślę że na wiosnę coś się z tego urodzi i będzie co testować.Tomy, ja czekam na twojego żuczka bo wiem że masz wielkie możliwości.Dzięki ale do robaczków nie mam ręki.Próbowałem i nie wychodzi mi to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dzięki ale do robaczków nie mam ręki.Próbowałem i nie wychodzi mi to.Jakoś Ci nie wierzę. Po tym co widać w twoim wątku to lepiej powiedz że nie masz czasu, bo zdolności Ci na pewno nie brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2012 Może coś wykombinuje.Chodzą mi po głowie koniki polne ze spienionego PVC wogóle ostatnio ten materiał mocno mnie zainspirował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 Forma na żuczki zrobiona.Kilka odlewów i próba dopasowania steru.Jak na razie wszystko idzie pozytywnie żuczek zamiata dupką aż miło nawet podczas bardzo wolnego prowadzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi