milupa Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Wszystkie świetne ale holo jest moim faworytem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Efekt holo jest fajny, zdjęcie nie oddaje pełnego efektu tym bardziej że robione telefonem.Mi bardziej odpowiada srebrna wersja, lecz ważniejsze czy boleniom będą odpowiadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Kiedy koniec testów żeby móc skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 A to zależy od testerów i od ryb.Teraz zrobiłem trzy wersje z różnymi obciążeniami. Wcześniejsza wersja była lżejsza i mi wydawała się słuszna,ale testerzy stwierdzili że mogła by być cięższa. Nie sztuką jest przeciążyć bezsterowca tylko dlatego że ma latać daleko i lusterkować. Sztuką jest dobrać tak obciążenie żeby wobler zachowywał się jak najbardziej naturalnie (lekko) . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 (edytowane) Będzie rodzinka - 8cm, 12cm i 15cm. Edytowane 19 Sierpnia 2015 przez lesiewicz 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 fajna familja czy to balsa ? najmniejszego chętne przygarnę w zamian za coś odemnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2015 fajna familja czy to balsa ? najmniejszego chętne przygarnę w zamian za coś odemnie To nie balsa tylko buczyna, z balsy praktycznie nic nie robię.Nie długo powinny być dostępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 Tak na szybko do bezsterowca dorobiłem ster. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2015 a było tak pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 19 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 Spoko Mifek, to tylko jeden taki rodzynek. Chyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Takie kolorki będą na 2016r w nowym modelu " Sniper" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 I jeszcze taka próba dla znajomego na prezent. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Seledynek wymiata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 17 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Na przyszły rok szykuję swimbaita 15cm . W planach jest pocięcie go na trzy części.Jeszcze dojdą płetwy i ogonek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Darku takie małe sugestie. Łuski przy ogonie ciut za duże. Jakby większe od tych z przodu, a lepszy efekt byłby jakby było odwrotnie. Co do swimbaita to mniej roboty by było jakbyś go najpierw pociął a później rzeźbił łuski, zobaczysz ile z tym będzie babrania się żeby było estetycznie łatwo też można takie cięcie zwalić a później będzie dupa bo sporo pracy w rzeźbienie poszło. Ostatnie - ja bym zrobił głowę o min 1,5cm większą, za mała przy tym korpusie dla mnie jakoś. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Dzięki za sugestie.Co do cięcia to najpierw mam w planach zrobić formę całości i ciąć dopiero na odlewach. Łączenie czyli przegóby też będą nietypowe dlatego cięcie będzie później. Co do głowy to starałem się zrobić wszystko proporcjonalnie i szablon był robiony że zdjęcia płoci 1:1. Zdjęcie jest zrobione pod kątem dlatego łuski na ogonie wydają się większe, a wszystkie są identyczne. Oczywiście czym dalej od głowy tym łuski powinny być mniejsze i zdaję sobie z tego sprawę, ale to jest mały szczegół który nie powinien przeszkadzać wizualnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Tutaj zdjęcie w poziomie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 hehehe.Darek ostatnio jak odgrzałeś temat swimbaita to wyszły ci znakomite boleniowki... Myślę, że zdecydowanie częściej pownieneś "chcieć" zrobić swimmbaita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Dzięki za sugestie.Co do cięcia to najpierw mam w planach zrobić formę całości i ciąć dopiero na odlewach. Łączenie czyli przegóby też będą nietypowe dlatego cięcie będzie później. Co do głowy to starałem się zrobić wszystko proporcjonalnie i szablon był robiony że zdjęcia płoci 1:1. Zdjęcie jest zrobione pod kątem dlatego łuski na ogonie wydają się większe, a wszystkie są identyczne. Oczywiście czym dalej od głowy tym łuski powinny być mniejsze i zdaję sobie z tego sprawę, ale to jest mały szczegół który nie powinien przeszkadzać wizualnie. Tak myślalem Darku, że kształt jest z płoci. Niemniej jednak myślę, że lepszy efekt wizualny osiągnął byś jakby głowa była ciut większa. 1:1 wychodzi super jeżeli robimy wszystko jak w oryginale, czyli płetwy, linia boczna itp. Generalnie w przynętach im większa głowa tym lepszy efekt, takie jest moje zdanie. Oczywiście bez przesady. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Być może te 0,5cm by się jeszcze przydało i wtedy było by lepiej. Ale ja miałem już na uwadze linie cięcia i wtedy głowa była by jako jedna część a chcę zrobić głowę razem z płetwą.Tak to mniej więcej jest rozplanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 hehehe.Darek ostatnio jak odgrzałeś temat swimbaita to wyszły ci znakomite boleniowki... Myślę, że zdecydowanie częściej pownieneś "chcieć" zrobić swimmbaita Śmiej sie śmiej, kiedyś dopnę swego i w końcu powstanie swim. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 18 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Teraz to wygląda dużo lepiej ja bym jednak przesunął pierwsze łamanie ciut do tyłu i zrobił środkowy element mniejszy Jak bedziesz teraz robił tą płetwę na łuskach? PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 18 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 Masz rację środek będzie mniejszy a te linie to tak poglądowo.Co do płetwy to naklejam cienki kawałek drewna w kształcie płetwy i dopiero rzeźbię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Ostatnie topwatery boleniowe w tym roku, chyba? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 20 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Doszły płetwy. I narazie stop. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi