Skocz do zawartości

Woblery BT

Rekomendowane odpowiedzi

Ten topwater malina ???? ciekaw jestem jak to się zachowuje w wodzie

To jest przynęta przystosowana przede wszystkim do średniego i wolnego tempa . Podczas ściągania idzie zakosami, takim płaskim S. Przy podbijaniu ucieka na boki, ale nie za szeroko. Ogólnie przynęta ma duże spektrum możliwości prowadzenia. To oczywiście tak w telegraficznym skrócie.

Edytowane przez lesiewicz

• 3 tygodnie później...

Dopadło mnie lekkie przeziębienie i siedzę w domu . A że jako nienawidzę się nudzić to postanowiłem powrócić do młodzieńczej pasji, czyli do rysowania.

Nie miałem ołówka w ręku chyba z 15 lat i ręką już nie ta. Postanowiłem spróbować, a nóż-widelec wyjdzie jakieś dzieło.

Co wędkarz-rysownik może z głowy przerzucić na kartkę? - oczywiście swoją ulubioną rybę.

Moją ulubioną rybą jest szczupak więc bez zbędnego zastanawiania się wziąłem ołówek i....

post-46053-0-98548400-1446911830_thumb.jpg

• Like 15

Dopadło mnie lekkie przeziębienie i siedzę w domu . A że jako nienawidzę się nudzić to postanowiłem powrócić do młodzieńczej pasji, czyli do rysowania.

Nie miałem ołówka w ręku chyba z 15 lat i ręką już nie ta. Postanowiłem spróbować, a nóż-widelec wyjdzie jakieś dzieło.

Co wędkarz-rysownik może z głowy przerzucić na kartkę? - oczywiście swoją ulubioną rybę.

Moją ulubioną rybą jest szczupak więc bez zbędnego zastanawiania się wziąłem ołówek i....

attachicon.gif2015-11-07_16.27.38.jpg

O kurde, szacun ! ;-)

Gdybym umiał tak rysować , strach pomyśleć :-D

• 2 miesiące temu...

Na ten sezon wydłubałem coś z przeznaczeniem pod dużego klenia, na razie wobler będzie testowany. Jak spełni oczekiwania testera to może będzie dostępna, jak nie to czekają mnie poprawki. Wymagania są duże więc zobaczymy czy mi się udało i w jakim stopniu.

Długość - 6cm,

Waga - 5,5g,

pływający.

Praca drobna z lekkim kolebaniem na boki, startuje od najwolniejszego prowadzenia.

post-46053-0-47121900-1454752928_thumb.jpg

• Like 5

Na ten sezon wydłubałem coś z przeznaczeniem pod dużego klenia, na razie wobler będzie testowany. Jak spełni oczekiwania testera to może będzie dostępna, jak nie to czekają mnie poprawki. Wymagania są duże więc zobaczymy czy mi się udało i w jakim stopniu.

Długość - 6cm,

Waga - 5,5g,

pływający.

Praca drobna z lekkim kolebaniem na boki, startuje od najwolniejszego prowadzenia.

attachicon.gif001kleniowe.jpg

Podejrzewam, że taka przynęta zaciekawi nie tylko Kleniozaury, jak dla mnie woblerek o niebywale uniwersalnym kolorze.

Podejrzewam, że taka przynęta zaciekawi nie tylko Kleniozaury, jak dla mnie woblerek o niebywale uniwersalnym kolorze.

Też mi się wydaje że taki kolorek jest uniwersalny przy małych rybkach.

Zobaczymy jak się spiszą w tym sezonie.

• 1 miesiąc temu...

Darek co tu taka cisza, sezon się zbliża ;)

Sezon już się zaczął, dlatego taka cisza. Ręce pełne roboty mam i znowu braki czasowe. Nie będę wrzucał zdjęć woblerów które już pokazywałem, jak będą jakieś nowości to nie omieszkam wrzucić zdjęcie. Mam coś nowego na klenia , ale najpierw muszę dopracować i sprawdzić w boju. Edytowane przez lesiewicz
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

Darek wodowałeś ją? Nie jest przeciążona z przodu?Paletka ile ma grubości?

Oczywiście żę wodowałem.

Blacha to kwasówka 1mm.

Ogólnie cykady są przeciążone zawsze lekko na przód. Jak założy się kotwiczki, to na pierwszym oczku od głowy kąt nachylenia to jakieś 10 stopni, na drugim oczku ok 20.

Oczka zawsze można przewiercić bliżej głowy, ale na razie jest dobrze. Będę ją trochę odchudzał bo na moje oko trochę za ciężka.

• 2 tygodnie później...