nurek28 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Czy można gdzieś kupić klin do silnika elektrycznego grubości 4mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 A od czego to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Chyba chodzi o ten do mocowania śruby tak? Jeżeli tak to można sobie dorobić samemu np ze starego śrubokręta czy innego pręta /drutu Edytowane 6 Listopada 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sebalos.77 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Zrób sobie z elektrody do kwasiaka i masz klin co silnik przeżyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Dzięki .A można gdzieś kupić zamiennik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Zadzwoń do odplyniesz.pl Edytowane 6 Listopada 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dano-G Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 no ja zwykłym gwoździem się ratowałem, a potem z elektrody No i nic mu nie było przez 8 lat. Potem silnik poszedł w nowe ręce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Nie wiem jak jest w elektryku, ale na spalinie klin warto dawać z mosiądzu. W razie trafienia w coś śrubą, ścina się klin, a śruba zostaje cała.Może nie warto przesadzać z wytrzymałością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Jak chcesz oryginał, to zadałem pytanie do czego to ( jaki silnik ), do MK pewnie mam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 zetika16 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Nie wiem jak jest w elektryku, ale na spalinie klin warto dawać z mosiądzu. W razie trafienia w coś śrubą, ścina się klin, a śruba zostaje cała.Może nie warto przesadzać z wytrzymałością?Ale śruba i tak plastik... Wiec chyba i tak szczeliny śruba a nie mosiądz? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Silnik to Motorguide xi5.Dziś na wodzie wkręciła się plecionka i nie chciałem żeby rozwalić uszczelniacze. Oczywiście klin wpadł do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 newrom Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Ale śruba i tak plastik... Wiec chyba i tak szczeliny śruba a nie mosiądz? Raczej tak, ale w takim razie z czego jest oryginalny klin ? Jakiś plastik który łatwo ulegnie ścięciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Jeśli chodzi tobie o klin o wymiarach 4x4mm to ja takie kupuje na metry i jeśli że tak powiem ziemia się Tobie pali pod nogami to mogę Ciebie poratować 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 6 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Niestety mój jest okrągły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 Aaaaaa chyba że tak, ja kliny to zazwyczaj właśnie używam w kwadracie, czyli jaki potrzebujesz zwykły sworzeń fi 4mm a jakiej długości ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 esoxlucius1 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Co byś tam nie wsadził to będzie działało , byleby weszło w otwór. Nie ma co się szczypać zrób jak radzą koledzy, elektroda z kwasiaka i będzie lux Edytowane 6 Listopada 2016 przez esoxlucius1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 PGr1 Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) Jak potrzebowałem przed laty, to zawitałem w sklepie z łożyskami, sprzedawca zmierzył mój pokrzywiony i dobrał igiełki od łożysk.Nawet nie złotówkę to kiedyś kosztowało, 10 na zapas kupiłem. Po pierwszym sezonie użytkowania pokazał swoją wyższość nad oryginalnymi klinami. Teraz nawet zalecał bym wymianę i wyrzucenie tego co w nowym silniku Na oryginalnym klinie, przy jakimś urazie mechanicznym, skrzywił się klin, trzpień i szczotki skantowały... był potrzebny serwis.W pierwszym sezonie z zastępczym klinem, najpierw pozbierałem jakieś plecionki i "klin łożyskowy" ścięło; niedługo po tym uderzenie w podwodny konar i znów zadziałał mój "bezpiecznik" ...W tym roku pożyczyłem w/w silnik koledze na zawody. My na 2 łodzi zdziwieni dlaczego oni na wiosłach pływają, jeszcze unikali żebyśmy się nie spłynęli razem, a to tylko strach do przyznania się że silnik zepsuty podpłynęliśmy, chwilka serwisu, wycięcie z pod śruby zwojów linek, nowy klin znalazłem w skrzyni i mogli dalej śmigać Edytowane 7 Listopada 2016 przez *Hektor* 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
nurek28
Czy można gdzieś kupić klin do silnika elektrycznego grubości 4mm?
16 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi