Skocz do zawartości

Nowe przynety RH

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Rodziła się w bólach kilka miesięcy bo to co miało być proste okazało się bardzo skomplikowane.

Co się zmieniło.

Akcja jest nieco inna ale bardziej naturalna. Drgania mocniejsze = szybszy start.

Zdecydowana poprawa trwałości.

Inna gramatura.

RH8 - 9 g

RH10 - 16

RH12 - 24-28 g.

Wsadziłem ostatnio do niej ciężarek 12 g i nadal idzie stabilnie.

Ogólnie nowy model przy takim samym ciężarze opada wyraźnie wolniej. RH12 w wersji 24 g łowi się spokojnie w wodzie nawet 70 cm.

post-158-1348915440,7884_thumb.jpg

• Like 1

RH15 na razie w komputerze. Po przykrych doświadczeniach nie zacznę niczego bez solidnego przetestowana prototypu. Jest jeszcze jedna kwestia do ustalenia, czy ma to być przynęta lekka czy ciężka? Lekka to tak od 26 do 32 g. Orientacujnie korpus bedzie ważył 12-14 g, reszta ołów.

No to kilka rad dla użytkowników. Nad pyszczkiem jest drut zlicowany z silikonem. Ma ona 2 zadania, brać na siebie udary i lepiej przekazywać obstukiwanie dna. To taki mój patent. Testowałem go orając nieuzbrojoną przynętą po kamieniach i nie było śladów na przynęcie. Uderzenie w kamień czuć tak samo jak w starej wersji. Jeśli ktoś chciałby mieć nieco wolniejsze ale szersze zamiatanie ogonem to można go zmiękczyć wsadzając do wrzątku max 2/3 od ogona. Jeśli przynęta się zagnie w pudełku to będzie się wykładać i trzeba ją wyprostować. Małe zwichrowanie można wyprostować ręcznie przez zgięcie w przeciwnym kierunku. Większe przez zanurzenie we wrzątku i pozostawienie do wystygnięcia na równej powierzchni. RH8 i 10 zbroimy w kotwiczki nr 8, RH12 w nr 6. Kółeczka max 4 mm ale 3 mm lepsze. Połamania :D

Ja w wysłanych odpowiedz mam. Nie wiem dlaczego nie dostałeś. Może pisz na rhplus@poczta.onet.pl. Nie mam na razie dobrych wieści dla tych którzy by chcieli ukleje i woblery. Każda nowość generuje problemy które trzeba pokonać, a to wymaga czasu. Ukleje są już O.K. ale z woblerami nadal mam problemy, zwłaszcza malowaniem.

• Like 1