Skocz do zawartości

Nowe przynety RH

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Ja w wysłanych odpowiedz mam. Nie wiem dlaczego nie dostałeś. Może pisz na rhplus@poczta.onet.pl. Nie mam na razie dobrych wieści dla tych którzy by chcieli ukleje i woblery. Każda nowość generuje problemy które trzeba pokonać, a to wymaga czasu. Ukleje są już O.K. ale z woblerami nadal mam problemy, zwłaszcza malowaniem.

Spoko poczekam mam jeszcze zapas poprzednich :mellow:

Współczuje Sławku. Skalę problemu mam podobną ale jeszcze nic straconego. Porozmawiałem sobie właśnie z Darkiem i dowiedziałem się – że jestem w lesie. Warto się jednak pomęczyć bo wobler jest ciekawy i szkoda by nie wyszedł po za moje pudełko :D

Jak znajdę chwilę to zrobię i wstawię fotke.

• 2 tygodnie później...

A w sumie to źle się wyraziłem bo wobler sam nie łowi. Ryby na niego biorą. Na ostatnich dwóch wyjazdach się o tym przekonałem. Daje coś czego nie mają inne przynęty- wędkarz ma bardzo duży wpływ na charakter jego pracy. No i chodzi głęboko. Jak się tego chce oczywiście.

Sorki, ale nie dostaje powiadomień o nowych wpisach. Niewidzialna ręka powraca :D Nie mam porządnie pomalowanego woblera więc nie robię fotek. Pokazywanie prowizorki to antyreklama. Ale wygląd jest najmniej ważny, liczy się co ten wobler może. A może drgać drobno akcją ogonową, czyli głowa ogon. Po przezbrojenju drgania zmieniają się na klasyczne lusterkowanie. Nawet przy bardzo szybkim zwijaniu idzie jak po sznurku a na kiju czuć delikatny opór. Najciekawsze jest jak się zaczyna go podszarpywać. Ja szarpie szybko i drobno, jakieś 4x/sec. Wobler wówczas zaczyna płynąc robiąc nieregularne zwody nie przestając drgać. Krisu wykombinował jeszcze inne prowadzenie ale chyba nie będzie chciał tego zdradzać bo rzecz dotyczy zaporówki a na ten temat jest embargo :D Tak więc wobler może sporo a od łowiącego zależy czy będzie potrafił to wykorzystać. Dam znać jak będę miał coś do zaoferowania. Kwestia około tygodnia.

• 4 tygodnie później...

Hej, przynęta super - zresztą kolejne będę zamawiał. Przyniosła już wiele rybek. Są jednak dwie rzeczy które mnie trapią. Szybkość ścierania się silikonu z główki oraz odpadające oczka. Moim zdaniem montowanie oczek jest niepotrzebne, rybki i tak biorą na ślepe RH

Natomiast z silikonem już gorzej, w momencie, gdy ten zdziera się z główki ( jak na fotce) przynęta gorzej pracuje - albo nawet w ogóle. Na ogół następuje to już po kilkunastu rzutach w kamienistych miejscach. Potrzebne wówczas jest zaklejenie super glue albo czym co lekko rozpuści silikon i przyklei się do ołowiu, gdyż w przestrzeń między główką a silikonem wpływa woda. Z tego co czytałem poprzednia wersja nie miała silikonu na główce - więc nie miała tego problemu. Dałoby się coś z tym zrobić? Czy wiązałoby się to z całkowitą zmianą technologii produkcji?

Pozdrowienia

http://img577.imageshack.us/img577/557/20110619943.th.jpg

Nie wiem co Ty robiłeś z tą ukleją, że jest tak wygryziona. To pierwsze takie zgłoszenie i przyznam, ze jestem zaskoczony. Testowałem je na kamieniach bez uzbrojenia i nawet śladu nie było. Z przodu powinien być króciutki drut który bierze na siebie udary. To wyklucza takie ścieranie się silikonu bo musiałby się i drut zetrzeć. Masz takich więcej czy tylko jedną? Może to jakiś felerny egzemplarz. Tylko to wchodzi w rachubę bo łowimy uklejami najdłużej i nawet śladu nie ma na nich.