Robert Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Mała rzecz a cieszy Spełnia dokładnie 3 funkcje. Daje dodatkowe podparcie w formie, bierze na siebie udary i lepiej przenosi drgania na linkę. Bez drucika nawet trudno by było kamień wyczuć. Tak więc proszę go nie obcinać, bo będzie taki jak ten ze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 U mnie po jednym dniu łowienia na kamieniach było podobnie,może nie aż tak jak u kolegi ale silikon na nosie uklejki też był trochę porozcinany,drucik po jakimś czasie łowienia był jakby wgnieciony w gumę i nie przyjmował na siebie uderzeń,może jakby był grubszy/twardszy to było by lepiej? Aha,i jedno oczko biedna też zgubiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Wystarczy jak drucik będzie minimalnie wystawał. To załatwi ten problem. Do oczek trzeba się bardziej przyłożyć. Musze niestety usuwać z nich oryginalny klej. Jak się to zrobi dokładnie to nie ma szans oderwać ich bez silikonu. Dzięki za uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 @Robert rzeczywiście te ukleje bez oka są bardzie skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 19 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Ja łowię tylko wybrakowanymi ale klienci kupują oczami więc wszelkie usterki dla własnego dobra wyeliminuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Robert to w tym nowym wobku można by patent z drucikiem wykorzystać i osłoniłby ten dziobek przed urazami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Ja do nowego wobka mam inną propozycję ale to już napiszę w moim wątku . Zobacz . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Masz takich więcej czy tylko jedną? Może to jakiś felerny egzemplarz. Tylko to wchodzi w rachubę bo łowimy uklejami najdłużej i nawet śladu nie ma na nich. Powiem tak, mam dwa wytłumaczenia na taki stan rzeczy. Z drugą ukleją która już zerwałem miałem identycznie, ta po prostu się ostała po całym dniu biczowania Łowiłem na płytkim obszarze ( max 70-100 cm wody) o kamienisto żwirowym dnie.Pierwszy jest to ten o którym wspomniałeś w powyższych wypowiedziach że drucik jest za krótki i do końca zbiera uderzenia o dno. Drugi natomiast będzie to ściśle powiązany z prowadzeniem przynęty jaki stosuję. Zakupiłem RH8 i jak doskonale wiesz ściągana ukleja idzie pod kątem nachylona noskiem w kierunku dna, a ogonkiem ku powierzchni.Z racji iż staram się prowadzić przynętę z prądem tuż nad dnem, wydaje mi się że ów drucik jest za wysoko i główka ociera się dołem o kamienie robiąc przetarcie, które wraz z kolejnymi ściągnięciami się powiększa, zatem drucik jest nieprzydatny. Nie chcę krytykować czy wprowadzać zamęt, bo przynęta naprawdę jest łowna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ja na zdjęciu widzę, że ubytek jest idealnie tu gdzie jest drucik a nawet ciut wyżej. Ostatnio z ciągot estetycznych przycinałem druciki na krótko tak aby ich nie było widać. Wychodzi na to, że był to błąd. Jest jeszcze jedna kwestia. Nic nie zabezpieczy uklei przez szorowaniem jej bo drobnym żwirze. Swoja drogą to ciekawy sposób prowadzenie. Jeśli ktoś tak lubi to powinien co jakiś czas smarować przód Super Glue zanim zostanie starty. Michcio, jak będziesz cos zamawiał to się przypomnij z tym ścieraniem, mam 2 stare RH8. Tylko nie oczekuj, że ten ołów się też kiedyś nie zetrze Co do woblera to tu sprawy wyglądają inaczej. Wobler nie ma ciężarka z przodu więc nie będzie tak mocno uderzał. Twardy lakier jest kruchy ale nie musi odpadać jeśli jest pod nim elastyczne podłoże. Tak się maluje samochody, że na miękkie podkłady idzie twardy lakier. Blacha pracuje a lakier się trzyma. Po za tym Kolega Lesiewicz zdradził mi kilka patentów i mogę ten przód utwardzić tak, że będzie się nim piwo otwierać Co do łowności to wszystko weryfikują ryby. Znam trochę bolenie i pod ich charakter robię wabiki. Mimo to one nadal mnie zaskakują. Nie mogę Wam pokazać mojego najnowszego wobka ale jak byście zobaczyli jak pracuje to rozległ by się wirtualny rechot. A jego debiut wyglądał tak, że po godzinie obławiania miejscówki różnymi przynętami nie mięliśmy kontaktu z rybą. Normalnie to byśmy się szybciutko zwinęli do domu bo woda martwa a robota czeka. Pare rzutów nowym woblerem i 3 bolki połykają go. Potem był jeszcze jeden w miejscu gdzie z brzegu nie dorzucałem. Ryby jak by czekała na tego wariata, bo tak bym określił jego akcje. Teraz pytanie, czy to nowe tak zadziałało czy one od nowości lubiły takie makagigi tylko nie miał im kto takowych zaserwować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Świechtam ukleje po różnych metach - u mnie nic takiego nigdy nie miało miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2011 Ukleja ewidentnie ryje nosem w żwirze a tego nie wytrzymuje nawet okucie metalowe kila w łódce które muszę co jakiś czas wymieniać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2011 ja też wale nimi o kamienie i wszystko jest okej:) no i ryby je uwielbiają a to najważniejsze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Ukleje własnie dotarły Widze ze Robet odrazu przeciwdziała takim scena, jak z tym obdartym noskiem. Bo w kazdej sztuce która dostałem jest wyraznie wystawiony drucik aby apsorbował na siebie wszystkie przeszkody... Wiec pewnie bedzie po problemie Super sprawa Robercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 30 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Te druty są na kamienie a jak będziesz nadal tym orał dno pod ryż to drut nic nie pomoże. Masz tam 2 stare ukleje które dłużej spełnia role pługa lub brony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Te druty są na kamienie a jak będziesz nadal tym orał dno pod ryż to drut nic nie pomoże. Masz tam 2 stare ukleje które dłużej spełnia role pługa lub brony Dziękuję Stare już dzisiaj przeorzą troszkę dna. Resztą będę tylko obstukiwał - obiecuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Robercie, jak tam RH15? Czekam z utęsknieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Większość nowości z braku czasu zmuszony jestem przenieść na rok następny. Na zdjęciu jedna z nich. 10 cm/20g i mnóstwo możliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lesiewicz Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 To jest ten nowy model o którym mi pisałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Nie, nie, to jest wobler powierzchniowy/chlapak. Może iść pod powierzchnia lub w częściowym wynurzeniu lub wręcz skakać po powierzchni. Chlapie, robi zwody uporządkowane lub szalone. Tak więc robi wszystko czego oczekuje od tego typu przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sowos Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Bardzo ciekawy ten wobcio Robercie czekamy wszyscy z niecierpliwoscia na przedstawienie tych kolejny nowosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psielka Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Robert możesz mi napisać jak tam moje RH - czy już mi wysłałeś ?? Napisałem na priv, ale jakoś bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 dwa oczka do agrafki, tego jeszcze nie widziałem! Szykujez naprawdę fajne cacuszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Robert możesz mi napisać jak tam moje RH - czy już mi wysłałeś ?? Napisałem na priv, ale jakoś bez odzewu.Wysłałem Ci fot. dowodu nadania z którego wynika, że wysłałem list najszybciej jak to było możliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Robert ja też jakąś nadwyżkę z produkcji przyjmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Za tydzień coś będzie więc się polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi