Wędkarz87 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Liczy się. Ale bardziej liczy się wielkość ,im większa tym lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 W sumie coś w tym jest Ja osobiście używam zazwyczaj tylko 10 i 12, ale czasem i 8 dostaję szansę, która potrafi skutecznie wykorzystać, szczególnie na takich wodach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 27 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Byłem wczoraj pobiczować wodę i potrzebując czegoś dalekosiężnego rzucałem Spinerbaitem 6 cm. Efektem było 7 bolków 40-55 cm. Przynęta prowadzona w ekspresie na ok metrowej wodzie nad zielskiem gdzie bolki tłukły drobnicę. Zauważyłem jednak, że bolki wielokrotnie nie trafiały w przynętę. Czy ktoś praktykował dorobienie otworu na drugą kotwiczkę pod brzuchem tak jak RH zaleca przy wersjach 9 cm? Myslę, że takie rozwiązanie zwiększyłoby skuteczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Mam pytanie. Na stronie RH, sprzedawane są kotwice po 4zł. Kto jest ich producentem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 28 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 (edytowane) aspfish@vp.pl nic prostszego jak zapytać u źródła Edytowane 28 Czerwca 2014 przez stone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Byłem wczoraj pobiczować wodę i potrzebując czegoś dalekosiężnego rzucałem Spinerbaitem 6 cm. Efektem było 7 bolków 40-55 cm. Przynęta prowadzona w ekspresie na ok metrowej wodzie nad zielskiem gdzie bolki tłukły drobnicę. Zauważyłem jednak, że bolki wielokrotnie nie trafiały w przynętę. Czy ktoś praktykował dorobienie otworu na drugą kotwiczkę pod brzuchem tak jak RH zaleca przy wersjach 9 cm? Myslę, że takie rozwiązanie zwiększyłoby skuteczność. Wątpię by coś dała Ci ta dodatkowa kotwiczka w 6cm blaszce, nie trafione ataki są raczej błędnym obliczeniem przynęty przez bolka. Czy miałeś kontakt z rybą choćby przez chwilę przy takim nietrafionym ataku? i wtedy ryby się nie zacinały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Mam pytanie. Na stronie RH, sprzedawane są kotwice po 4zł. Kto jest ich producentem??? Są to kotwiczki które Robert kiedyś seryjnie montował w uklejach gdy były sprzedawane uzbrojone. Solidne kotwiczki, firmy niestety nie pamiętam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Są to kotwiczki które Robert kiedyś seryjnie montował w uklejach gdy były sprzedawane uzbrojone. Solidne kotwiczki, firmy niestety nie pamiętam.Dzięki, zastanawiałem się czy to właśnie te. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Wątpię by coś dała Ci ta dodatkowa kotwiczka w 6cm blaszce, nie trafione ataki są raczej błędnym obliczeniem przynęty przez bolka. Czy miałeś kontakt z rybą choćby przez chwilę przy takim nietrafionym ataku? i wtedy ryby się nie zacinały?Nie miałem puknięcia, po prostu pod przynętą był wir atakującej ryby ale bez kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Więc dodatkowa kotwa na pewno się nie przyda. Nie wszystkie ataki bolków kończą się braniem, czasem bolek zrobi piękny gejzer, ale jak pisałem są to po prostu nie trafiony atak, albo w ostatniej chwili coś mu nie spasuje i odpuszcza atak. Jak oglądałeś film to sam się możesz przekonać, że duża część ataków jest nie trafiona, pomimo iż bolek czasem goni blaszkę kilka metrów. Taki urok bolków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dzięki za wyjaśnienie. Na dniach będe zamawiał też te nowe 21 g 9 cm więc jedną sztukę zmodyfikuję dodając kotwicę pod brzuchem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 30 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 Dodatkowa kotwica ma służyć pracy blaszki jako cykada, więc nie wiem czy zachowasz jej efektywną pierwotną pracę, ale obawiam się że może to zakłócić pracę przynęty. Jednak z drugiej strony niczemu to nie szkodzi bo dowiercisz dziurki na grzbiecie i będzie cykada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 A to najnowsza ukleja (specjal edytion). Pracuje przy dużo wolniejszym prowadzeniu niż 2011, ma bardzo drobną pracę w 60% luterkowanie, reszta zmiatanie ogonem. Po za tym nowe rodzaje farb z którymi nie ma żadnych problemów jak z poprzednimi. Oczka się trzymają zdecydowanie lepiej, ale w następnym modelu i ten problem zostanie rozwiązany definitywnie. Testujemy tez nowe proszki które mają dać maksymalnie metaliczną powłokę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Złote też są fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Kiedy będa do kupienia bo własnie nosze się z zamiarem wysłania zamówienia na kilka rzeczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Będzie mała seria taka jak na zdjęciu od jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 ...i `13 po "apgrejdzie" tez są świetne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 1 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Ta ukleja powstała pod nierzadką potrzebę kiedy to bolenie reagują tylko na wolne prowadzenie. Przyda się też na sandacze. Spróbujemy poprawić jeszcze lotność co jest bardzo trudne do pogodzenia z pracą przy wolnym zwijaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Miałem przyjemność nimi łowić Potwierdzam, fajna drobna, lusterkująca praca nawet przy niewielkiej prędkości zwijania.Co ważne trzyma poziom przy wolnym zwijaniu delikatnie lusterkując.Może być hitem na jesienne grube, leniwe rapy.Co do lotności, jak się w początkowej fazie lotu ułoży łbem do przodu, to leci i leci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Mam pytanko do znawców gum rh - który z modeli pracuje najagresywniej przy wolnym prowadzeiu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 RH 2012 - do tej pory był najagresywniejszy,ale nie znam tej najnowszej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Mam pytanko do znawców gum rh - który z modeli pracuje najagresywniej przy wolnym prowadzeiu ?...zapewne ripper - postawiony w nurcie pracuje jak wobler.. . co do uklei - moim zdaniem limitowana RH special edition z ołowianym łbem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 co do uklei - moim zdaniem limitowana RH special edition z ołowianym łbem :-)Tylko ona troszkę waży i potrzeba sporego nurtu, aby nie grzęzła w dnie.To ukleja na głębokie miejscówki ze sporym uciągiem. Przy wolnym prowadzeniu sprawdzi się ta nowa ukleja nazwijmy ją 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomuś Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Panowie, a jak z pracą na stojącej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 ..nie ma problemów, nie gasną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi