Skocz do zawartości

Nowe przynety RH

Robert

Rekomendowane odpowiedzi

Wyłowiona podczas niżówki z głębokiej opaski , straciła oczy , musiała pod wodą siedzieć ponad rok , przeszła kąpiel myjącą , dostała nowe oczy , nowe zbrojenie :) , teraz uczę się łowić tą gumą.

post-50637-0-96569200-1443516987_thumb.jpg

Edytowane przez Kajtelek2
  • Like 1

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Wyczytałem właśnie, że podróbka tego woblera z 2011 r robi teraz jako "nowość". Muszę poszukać go bo mam gdzieś całe pudło tego i porozdawać :)

Z chęcią bym przygarnął na testy :D ogólnie Twoje boleniówki są ciekawe, kiedyś muszę coś zamówić na testy bo są w dobrych pieniądzach  :rolleyes:

• 1 miesiąc temu...

Pierwsza partia Jumperów (nie mylić z Camperem ) do nabycia.

Niedługo nowe RH85 z bardziej żwawą pracą na górnym oczku i bardzo ciekawą na przednim.

10Jumper.jpg

Jak to ten wobler

https://youtu.be/tRz9Z1Rsk5o

to praca arcy ciekawa.

Edytowane przez marianosum
  • Like 1

To ten ale to tylko cześć mozliwości. Ja potrafię go poprowadzić bardziej subtelnie. Bardzo mi się podoba też jako jerk boleniowy lub szczupakowy. Nakręcę nad JT co potrafi pod wodą. Nie wiem tylko kiedy bo z  czasem tragicznie. Dziś wygospodarowałem całe 50 minut na łowienie :(

Tak jak pisałem, to przynęta na konkretne bolki z wierzchu. U nas najlepszy okres na takie łowy to jesień i trochę na wiosnę jak się bolki już dobrze rozkręcą. Jumper to nie tylko chlapak ale też jerk. Można go prowadzić pod wod wodą. Jak się lekko przyspieszy to zaczyna oczkować po drodze. Prośże też  nie zapominać, że to przynęta na stojącą wodę. Jak na razie branie mega rapy zanotował kolega na takim kaczym dołku. Ryba uderzyła 3 x ale się nie zapięła bo wob był uzbrojony tylko w tylną kotwiczkę.

• Like 1

Pożyjemy, zobaczymy. Póki co sam muszę połowic tą co jest a nie ma  gdzie bo w pobliskim jeziorze bolki nie reagują na powierzchniowe przynęty a w miejscowej Wiśle boleń już nie występuję. Jesienią ruszę za rapami nad wody gdzie są i lubią takie zabawki. Póki co robi się nowe RH85 potem będą RH65 zamiast 55 a eksperymentuje z bardzo ciekawą blaszką, taki szybki jerk boleniowy.  To co już uzyskałem będzie łowić na 100% ale powalczę o więcej.

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

Jest już dostępny mniejszy brat RH85. Długość 6 cm, waga 7g. Leci pięknie jak na tak mały wobler. Praca drobna, ale nie bardzo, co mnie cieszy. O ile RH85 to przynęta na większe bolki to RH60 to najbardziej uniwersalna z moich przynęt.

RH60L.jpg

A to mój Walk Dog po testach. Może dodam jeszcze jakieś ozdobniki ala Tomy. Metalizacja wyszła fantastycznie i chyba będę tak robił pozostałe woblery jeśli wyją równie dobrze. Ważne, że łowi ryby.
Długość 8 cm waga, waga 9 g. Premiera niedługo.

WalkDog.jpg

• Like 8

Wersji Walk Doga ze sterem nie będzie bo to już nie będzie Walk Dog. Chyba, że chodzi o jakiś wobler ze sterem w ogóle. Będą takie.

A metalik ładny bo kazałem sobie zrobić półmatowy a nie lustro jak to robi większość. Porównywałem go do uklei to po za odcieniem nie ma różnicy. Ja nie jestem fanatykiem przynęt strojnisiów ale metaliczny refleks ma znaczenie. Większość łowiących nie ma pojęcia jak często bolki odpuszczają. Trzeba sobie zadać pytanie, dlaczego ryba która wystartowała do przynęty kiedy ją zobaczy gwałtownie zawraca. Chyba nie przypomniała sobie, że zostawiła zupę na gazie :)

• Like 9