Robert Opublikowano 2 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Ważne, że łowi ryby. Jeszcze ciepły corpus delicti.PS. Fotka poruszona przez złe nastawy. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 7 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 (edytowane) . Może dodam jeszcze jakieś ozdobniki ala Tomy. . Ta..... Edytowane 7 Października 2016 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 7 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2016 O.K., O.K. nie tak ładne jak Tomy Spróbuje dodać tą złotą pręgę która w Twoich przynętach mnie rozp.... , ups, bardon, wygląda bardzo korzystnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 O.K., O.K. nie tak ładne jak Tomy Spróbuje dodać tą złotą pręgę która w Twoich przynętach mnie rozp.... , ups, bardon, wygląda bardzo korzystnie No ale to byś musiał boki do połowy przyciemnić lekko żeby było ok.Może na przyszły sezon poprostu coś razem podziałamy Jak będziesz chciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 No właśnie Tomy tu jest problem. To srebro jest ważne bo może być tym ostatnim elementem decydującym o połknięciu przynęty prze rybę. Ozdobniki decydują o łyknięciu przynęty przez klienta. Trzeba to wypośrodkować. Przyjdą przynęty z metalizacjo to Ci podeślę kilka i się pobawisz w wolnej od roboty i sexu chwili 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 No właśnie Tomy tu jest problem. To srebro jest ważne bo może być tym ostatnim elementem decydującym o połknięciu przynęty prze rybę. Ozdobniki decydują o łyknięciu przynęty przez klienta. Trzeba to wypośrodkować. Przyjdą przynęty z metalizacjo to Ci podeślę kilka i się pobawisz w wolnej od roboty i sexu chwili Cieszę się a nad sterowcami trzeba pomyśleć bo rynek bardzo chłonny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 8 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ja jak widzę sterowce to zaraz się rozglądam za brzeszczotem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 Ja jak widzę sterowce to zaraz się rozglądam za brzeszczotem Mam to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Korpus mocno przypomina dog-x megabassa... nie jest to absolutnie zarzut bo jak są dobre konstrukcje to trzeba się na nich wzorować Po gabarytach i wadze wnioskuję, że materiał to piana? Jest już jakiś filmik z pracą bo chętnie bym zobaczył. PozdrawiamDaniel. Edytowane 19 Października 2016 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 19 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Przynęty niby są ale muszę je sam pokatować aby sprawdzić na ile dobrze trzyma się metalizacja. Mam z tym zerowe doświadczenie i nie chce reklamacji. Co do pracy to rewolucji tu nie ma i być nie może bo wymyślono już wszystko. Jest zasada, że im większy Walk Dog tym większe sztuki można nim robić. Tylko nie wszystkim rybom i nie zawsze pasują duże. Ja widzę sporo ciekawy zastosowań tej przynęty do łowienia w rzece. Na filmach jak by wszyscy łowią nim na jedno kopyto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 Wrzuciłem do sklepu kilkanaście szt. Łamańców, jak by co. Jeszcze info dla tych co się upominali bardzo o ukleję 8cm/2011, jest mała seria do nabycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 14 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2018 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Kiedy na stronie będzie dostępny Jumper i WTD 10 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 I stary rh85? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Kiedy na stronie będzie dostępny Jumper i WTD 10 ? I stary rh85? I kiedy nowe odcinki Kapitana Bomby ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmiszk1 Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) Tuż po nowych odcinkach Reksia ???? Edytowane 15 Września 2018 przez pmiszk1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Nie będzie Jumpera, WTD10 (do wiosny), nowego RH85 i RH60, Uklei 2011, 2012, 2015. Już jest stare nowe RH85. Na górnym oczku pracuje identycznie jak stare. Na przednim idzie takim dziwnym zygzakiem. Nie testowałem tego solidnie bo praktycznie nie łowię nad Wisłą nie licząc trzech zahaczeń o nią w trasie. Na jednym takim wyszły do tak idącego woblera 2 konkretne ryby. Zainteresowanie jest, a jak duże to życie pokaże. Z nowości mam wobler Classic, 74mm/10g. Klasyczny lusterkujący wobler. Częstotliwość lusterkowania podobna do RH85. Rożnica jest taka, że miesza wodę dużo delikatniej, czyli na wykresie krzywa będzie dużo niższa. Druga różnica to ciekawostka. Najmocniej pracuje postawiony w nurcie bez zwijania. Im szybciej się zwija drgania się rozcieńczają i wobler zaczyna kluczyć. Idzie bez oporów ponieważ nie ma steru pchającego wodę a lusterkuje intensywniej od woblerów ze sterem. Po za cechami woblera boleniowego ma wszystkie cechy woblera na nocne sandacze. Idzie płytko i pracuje intensywnie na spław. Po za tym zaadoptowałem taki chiński wobler o kształcie banana. Oryginal jest bardzo trudno poprowadzić tak aby opracował w sposób atrakcyjny dla rap. Przeprofilowałem go i teraz jest to dużo prostsze. Ukleja będzie tylko jedna i najbliżej jej do modelu 2011. Będę jeszcze nad nią pracował ponieważ dla mnie jest pewnym, że im bardziej uda się jej spowolnić falowanie tym skuteczniejsza będzie. Sukcesywnie będę realizował wszystkie swoje konstrukcje ponieważ mam swoją frezarkę CNC i potrafię nawet to programować Na pierwszy rzut pójdzie ukleja na morze 20cm 100g dla zagranicznego klienta. Potem namieszam trochę producentom woblerów sumowych. Konstrukcyjnie bez rewolucji ale wiem jak robić je taniej niż 120 zł/szt. Rewolucja będzie jak się wezmę za gumy wolno tonące. Będą mniejsze boleniowe i duże szczupakowe. Konstrukcyjnie trochę skomplikowane bo to nie silikon z mikrobalonami tylko kompozycja dwóch materiałów. Tyle planów. Co z nich wyjdzie zależy od czasu bo z tym jest tragedia. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 (edytowane) PS. Wyczytałem właśnie, że WTD nie nadaje się nad rzekę Musze to skomentować. Jak się potrafi coś więcej niż rzucać i zwijać to rapy są bezbronne wobec tej przynęty. Przyznaje, że ja też tak uważałem ale po doświadczeniach z jeziorowymi boleniami przeniosłem je z powadzeniem nad rzekę. To przynęta z niesamowitym potencjałem. Edytowane 15 Września 2018 przez Robert 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Classic pojawi się na wiosnę, czy jeszcze w tym sezonie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 15 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2018 Są gotowe tylko chcę nakręcić jak pracują aby każdy wiedział co kupuje. W poniedziałek je wstawię. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creek Opublikowano 17 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 PS. Wyczytałem właśnie, że WTD nie nadaje się nad rzekę Musze to skomentować. Jak się potrafi coś więcej niż rzucać i zwijać to rapy są bezbronne wobec tej przynęty. Przyznaje, że ja też tak uważałem ale po doświadczeniach z jeziorowymi boleniami przeniosłem je z powadzeniem nad rzekę. To przynęta z niesamowitym potencjałem. Tylko szkoda że już niedostępna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Coś więcej o tej przyjęcie mógłby Pan napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Jeśli mnie wzrok nie myli i pamięć odnośnie charakterystyki pracy to widzę mocne inspiracje ASProutami,czyli woblerami Michała "Mansika". Jest to dość duże wyróżnienie dla tak młodego i zdolnego twórcy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 19 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Kiepsko ze wzrokiem Ta przynęta nie ma nic wspólnego z ASProut. Natomiast znalazłem przynętę pracująca podobnie do SPRr i raczej nie jest to podróbka bo była produkowana wcześniej. Czy się Michał na niej wzorował, nie wiem. Być może nie bo jest lepiej pomyślana konstrukcyjnie dzięki czemu uzyskano bardziej wyrazista pracę i lepsza (szybszą) częstotliwość. W odróżnieniu od ASPr u nas (w Wiśle) łowi bolki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi