Daaaro Opublikowano 22 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2014 Doszły i do mnie uklejki RH. Pierwszy rzut, zaczep i urwana:) skuteczność 100% póki co:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszKKK Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 czy na stronie RH mozna trafic Rh85 w kolorze czarnym lub zielonym???co wejde na strone to nigdy niema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 Sezon w pełni, schodzą jak świeże bułeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stone Opublikowano 23 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2014 czy na stronie RH mozna trafic Rh85 w kolorze czarnym lub zielonym???co wejde na strone to nigdy niema wczoraj wziąłem ostatnie 3 sztuki z czarnym grzbietem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 To wiem , ale pytałem o sklep w wawie Na weekend jade polować na bolki , więc nie dotra do mnie do tego czasu Niema w Warszawie sklepu,gdzie od ręki kupisz RH.Chyba,że od kogoś z drugiej ręki przy okazji wędkowania się poszczęści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 Czy kolor grzebietu RH85 moze miec znaczenie jak chodzi o branie/niebranie bolenia?Czy to raczej chodzi o preferencje uzytkownika ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2014 ..raczej o to drugie Danielu...nie pamiętam aby boleń atakował od grzbietu, w toni im wsio ryba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Myślałem, że będzie tu coś niezwykłego, a tu kij do góry i jednostajne mielenie korbą Jak byś wiedział gdzie kolega łowi to byś zrozumiał czemu. Nic tam nie nakombinujesz. Poza tym kto powiedział, że ukleją nie da się ekspresem. Wiele osób tak łowi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Jak byś wiedział gdzie kolega łowi to byś zrozumiał czemu. Nic tam nie nakombinujesz. Poza tym kto powiedział, że ukleją nie da się ekspresem. Wiele osób tak łowi.Ja nic takiego nie twierdzę, ani nie twierdziłem. Po prostu przy filmiku był dopisek o "ciekawym sposobie prowadzenia" i odpalając go oczekiwałem właśnie jakiegoś nowego, niekonwencjonalnego zaprezentowania uklejki rybom, a nie jednostajnego prowadzenia. Bo, że tak się da i to z powodzeniem, to wiadomo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) . Edytowane 31 Maja 2014 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 28 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 Mewy widzą wobka z troszkę innej perspektywy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Trochę mało znalazłem w tym wątku o prezentacji gum RH, trochę więcej jest na stronie ale zaprezentowane tam łowisko, choć ciekawe to u mnie raczej rzadkie. Ponieważ postanowiłem zresetować dawne uprzedzenia i zakupić troszkę gum RH i co ważniejsze połowic nimi wdzięczny będę za każdą uwagę dotyczącą praktyki używania ich,- acha - nie irytują mnie odpadające oczka czy schodząca farba z grzbietu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 31 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Ja prowadzę ukleje na kilka sposobów:- jednostajny. Im głębiej łowie tym wolniej prowadzę- z poderwaniami krótszymi. Zakres ruchu szcztówką 30-50cm- z poderwaniami dłuższymi. Zazwyczaj wykonuje strzał powyżej tak żeby ukleja osiągnęła max głębokośc/dno na mojej wysojości i wówczas podrywam, potem znowu opad i poderwanie, itd.RH8 uzywam przy powierzchni i na płytkiej wodzie.Rh10 i Rh12 łowie w toni i przy dnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Trochę mało znalazłem w tym wątku o prezentacji gum RH, trochę więcej jest na stronie ale zaprezentowane tam łowisko, choć ciekawe to u mnie raczej rzadkie. Ponieważ postanowiłem zresetować dawne uprzedzenia i zakupić troszkę gum RH i co ważniejsze połowic nimi wdzięczny będę za każdą uwagę dotyczącą praktyki używania ich,- acha - nie irytują mnie odpadające oczka czy schodząca farba z grzbietu A jakie łowisko masz na myśli? Czy kolor grzebietu RH85 moze miec znaczenie jak chodzi o branie/niebranie bolenia?Czy to raczej chodzi o preferencje uzytkownika ? Jest to tylko i wyłącznie upodobanie wędkarza, bo jedni lubią biel inni czerń Atakujące mewy są raczej tylko ciekawskie, bo nawet jak złapie przynętę to po chwili ją puszcza, choć miałem przypadek że po puszczeniu jej i spadnięciu w wodę bolek potrafił ją zebrać, bo to jest pewne, że bolki i mewy potrafią ze sobą współpracować w określonych warunkach i wędkarz czasem może to wykorzystać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dziękuję Patryk U mnie opuszczenie na dno nie wchodzi w rachubę gdyż równa się utracie przynęty w 90% miejscówek (w których mogą być bolenie )Myślę, że za parę dni sam spróbuję tego co mam na myśli czyli spławiania w bocznym dryfie i wjeżdżania w kieszonki opaski przez cofanie szczytówki i inne takie triki,.Spławianie w bocznym dryfie super wychodzi bezsterami Tomy-ego ale już wsuwanie wobka w owe kieszonki lub do podstawy opaski jest trudne i nie we wszystkich miejscach wychodzi...Bardzo liczę na gumę RH, która moim (życzeniowym) zdaniem poradzi sobie z jednym i drugim W każdym razie dziękuje Tymonowi za sprawną i profesjonalną obsługę a także Patu za nakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Dobrze kombinujesz Arek.Ja wczoraj spedzilem caly dzien na uganianiu sie za sandaczami oprocz oblawiania naplywu i zaplywu, rzucalem daleko na przed szczyt glowki i dawalem gumie turlac sie az do warkocza, jak juz wpadala w warkocz dalem jej tam popracowac przy dnie, opuszczalem kij, troche zwijalem itp. mialem kilka uderzen, 2 ryby na chwile sie meldowaly, podejrzewam ze byly to bolki poniewaz jeden odprowadzil gume pod same nogi (byl duzy), jednak kilka gum tak stracilem i zaniechalem takich zabaw skupiajac sie na naplywie i zaplywie.Z konkretna przyneta napewno gra jest warta swieczki , jak dobrze zauwazyles takie lowienie przy samym dnie ladnie uszczupla zapasy.1-wszy rzut nowym stormem sdr lamancem aby cos sprowokowac w tym kotle potwierdzil stare powiedzenie "jeden rzut jeden trup" oczywiscie o zaczepie mowa, ale tu nasuwa sie drugie powiedzenie "gdzie patyki tam wyniki" tak wiec zycze sukcesow ja sie tym tematem zajme juz niedlugo.Zabiore ze soba tylko gumy rh tak aby nie kusilo zmieniac i zejde z wody jak sie zapasy skoncza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Witek,- w sdr-ach wystarczy ściągnąć brzuszną kotwicę zacisnąć małą śrucinkę i kręcić z wyczuciem w 80% przypadków się nie urywa, niestety taki zabieg w gumie RH powoduje, że z łownej przynęty zrobi się lizak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Wiem Arek, ten sdr to lamaniec 14 cm jesli bym sciagnal kotwice to jeden element by;lby bez kotwy, bolek lubi od dolu przywalic, ale i tak jestem przekonany ze to ster wszedk pod kamienie.W wobkach mniejszych oblawiajac dno przewaznie sciagam kotwe z brzucha. Edytowane 1 Czerwca 2014 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 To właśnie o to chodzi, że najpierw ster wjeżdża w kamienie a przy probie odstrzelenia blokuje go kotwica brzuszna i jest po zawodach... Jak jej nie ma to najczęściej się udaje ale w takim 14cm mastodoncie trudno ją mentalnie ściągnąć,- to rozumiem,- i na tym kończymy oftopa bo nas założyciel wątku zaraz pogoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Niedawno znalazłem fajną łachę piachu za dużą przerwaną główką przy której kręcą się ryby. Reagują na RH10 2011 podrywaną z dna ale po poderwaniu trzeba ją szybko prowadzić bo po zwolnieniu momentalnie ryje się nią w piachu. U mnie zdecydowanie lepiej sprawdza się wolne prowadzenie po poderwaniu, łowię w ten sposób większe ryby, stąd pytanie - co da się poprowadzić płycej przy wolnym tempie? RH10 czy wobler RH85? A może jakaś inna generacji uklei w tym rozmiarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 4 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 rh 10 2012 r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Tyle że 2012 słabo lata i mocno pracuje... A jakby porównać ukleję i wobler to co płycej pójdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Ta guma z uniesionym szczytem pójdzie płycej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 5 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2014 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redzi Opublikowano 9 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 A nie warto spróbować 8cm? spokojnie obłowisz płytszą część tej łachy, chyba że liczy się też zasięg rzutu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi