Kielo Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 To niezły z ciebie podkradacz :-) ,jak łasica :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 kiedyś odwiedzałem też i twoje strony ))) siedleckie też miały fajne klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Są :-) wpadaj ci pokażę i przyatakujesz chruścikiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 jeszcze cieplutkie ... prosto po lakierowaniu deep runerek slim 3 szt. deep runerki slim prawie 20 letnie pudełko i nowy pachnący lakierem woblerek 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 21 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 Pamiętam te pudełka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 No ładnie ci one wychodzą ,mają jakąś określoną pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Piękności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Mają w sobie takie coś, że chce się je mieć w pudełku... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Długi zimowy wieczór, zachciało mi się poprzeglądać fotkiJeden z mazowieckich strumyków metr szerokości na 20-30 cm głębokościtotalna dżungla,pokrzywy na 3m. Totalne odludzie , zero ścieżek - widać że nikt przedemną najmarniej od wiosny tam nie przechodził czyli to co najbardziej lubie ))))))środek tygodnia, środek lipca , z nieba leje sie żar, pot człowieka zalewa ale coś zmusza do przedzierania się przez ten gąszcz.Pamiętam że miałem dość po przejsciu kilku kilometrów w takim terenie przy 30 stopniach w cieniu, oddałem może 20-30 rzutów, wszystko zarośnięte. Zaczynam sie zastanawiać czy ja wogóle jestem na rybach.Siadam w cieniu dużej olchy pod której korzeniami rok wcześniej miałem fajnego 50cm pstrągaodpoczywam.. zerkam na kawałek wody jaki mam przed sobą, może 6-7 m rzeczki dalej znowu krzaki, krzaki, krzaki....Mocze nogi w wodzie..oblewam kark wodą ,,,pare chwil wytchnienia...i dziwne zajwosko ... nagle stadko kiełbików dosłownie obległo moje wodery i za nic nie chciało wrócić do swojego domku pod korzeniemwiedziałem co się swięci )))delikatny rzut 6-7 m w góre strumyka 3.5 cm tonącym wabixem .. delikatnie wybieram luz żyłki , widze jak wobek macha ogonkiem i nurkuje w dołeczek, jest już odemnie 3-4 m na płyciżnie 10 może 15 cm wody, gdy z dołka majestatycznie wyłania się kabanek ))) ten sam którego miałem rok wcześniejpstrągal woblerka dopada praktycznie przy szczytówcekotłowanina 2-3 odjazdy do dołka znowu kotłowanina i lądowanie na trawieszybka sesja miarka, wskazuje 56 cmryba wraca do wody - do zobaczenia za rok )))Po tej fotce pstrągal sam sie uwolnił))) Ostatnio zmieniany: 2015/01/08 21:43 przez Marcin Wojtczak. Zgłoś moderatoro Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Maarcin Wojtczak 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lordi86 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Wspaniała wędkarska przygoda nagrodzona wieeelkim pstrągiem.To jest najpiękniejsze w tym naszym pstrągowaniu,że nawet wydawałoby się w takim słabym dniu ,może nas czekać olbrzymia niespodzianka.Gratuluje i proszę o zdjęcia,bo linki nie chcą działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 ryba piekna ale kolowrotek jeszcze lepsiejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 (edytowane) A tak Woblerki pracują na jednej z tajnych mazowieckich rzeczek - niestety woda lekko tracona Woblerki to 4 cm pływający "prowokator" i 4 cm pływający " gruby szczurek" https://www.youtube.com/watch?v=1XREB1vc6UU&feature=youtu.be jak widać, stelaż wycinany laserem nie ma jakiegoś negatywnego wpływu na prace Edytowane 21 Stycznia 2015 przez Maarcin Wojtczak 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 22 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 No prowokator chodzi bajka lustereczko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Prowokator fakt chodzi z lusterkowaniem tak miało byćGruby szczurek jest bez lusterkowania bo projektowany był pod warszawskie brzany łatwiej się obławia rafki woblerkiem który nie pracuje jak wariat pozatym zauważyłem że na rafkach ważne jest by woblerek szybko się wynurzał i szybko schodził do dna.Brzany lubią jak im coś między kamieniami sie ukrywa i nagle idzie ku powieszchni by zaczerpnąć powietrza... ataki brzanek najcześciej są jak przestaje sciągać woblerka i jak on sie zaczyna wynurzać łowiłem i na prowokatorki i na szczurki .... brzany wolą zdecydowanie szczurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Hm, ja natomiast przy łowieniu na rafach preferuję woblerki o mocnej, dobrze wyczuwalnej pracy ale nie ogonowej a raczej bocznej czyli lusterkowanie w stylu shad rap itp. i łowię nimi praktycznie wszystkie drapieżniki z kleniami włàcznie Brzan na spiner złowiłem wiele i tak jak piszesz, także mi sprawdzały się lepiej woblery o szerszej, ogonowej akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Witam. Czy ty nie wstawiałeś swoich woblerów do sklepu do chłopaków przy starym Supersamie? Bo zdaje się mam 1 szt w pudełku i wychodzi na to , że to Twoje dzieło i najprawdopodobniej było kupione przy Supersamie( wtedy, jakieś 17,18 lat tem był to jeden z nielicznych dobrych sklepów w W-wie) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Do niewielu sklepów wstawiałem woblerki , ale fakt sklep przy supersamie był sklepem kultowym szkoda że nie ma już supersamu pamiętam jeszcze ten sklepik jak był w baraku przed supersamem . Ale to były czasy , schodziło wszystko co się zrobiło na pieńku Wstawiałem też do zbyszka mormyszki do landu i do polspiningu z polspiningu trafiały w różne miejsca w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Hm, ja natomiast przy łowieniu na rafach preferuję woblerki o mocnej, dobrze wyczuwalnej pracy ale nie ogonowej a raczej bocznej czyli lusterkowanie w stylu shad rap itp. i łowię nimi praktycznie wszystkie drapieżniki z kleniami włàcznie Brzan na spiner złowiłem wiele i tak jak piszesz, także mi sprawdzały się lepiej woblery o szerszej, ogonowej akcji. ciekawi mnie czy masz podobne doświadczenia i wnioski dotyczące woblerów brzanowych ( prawie temat nieistniejący w internecie ) czyli szybko wynurzające sie woblerki i szybko nurkujące , buszujące pyszczkiem po kamiorach Nie wiem gdzie łowiłeś ale założyłbym sie że odwiedzaliśmy te same rafi ))) jak bywasz w simmsa kamizelce koloru gunmetal to Cię kojaże ))) z okolic ul karowej kurde wkurza mnie ostatnio to że nie można sie od 2 lat dostać na ten odcinek (((( oj się bedzie działo jak skąńczą budowe tych bulwarów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Heh, faktycznie it could be me A tak wogòle na fors-ie umawialiśmy się kiedyś na kleniowe muchowanie Remember ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Hehehehe. Też ostrzę sobie zęby na tę rafkę....może w tym sezonie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Coś mi się wydaje że jeszcze długo nie pójdziemy tam na spacer.... http://finanse.wp.pl/kat,1035863,title,Nie-tylko-z-metrem-jest-problem-Kolejna-warszawska-inwestycja-zatrzymana,wid,17229357,wiadomosc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Kurde tyle czasu sie z tymi bulwarami grzebią że szokjedyne co pozostaje to środek pływający (((( niestety takiego nie posiadamciekawe do jakich rozmiarów mogą dorosnąć brzany które mają spokój od edkarzy przez 4-5 lat???wie ktoś może coś o przyrostach rocznych tych rybek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maarcin Wojtczak Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 na tej fotce z linku widac nawet pierwszą rafkę > warto ją odwiedzić przy niżówce )))z 10 lat temu udawało mi się na nią wchodzić mimo że tuż przy brzegu jest rynienka to w kolejności rafka gdzie są fajne brzanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 To fakt. na zdjęciu też rozpoznałem interesującą mnie/nas wodę..... Nie orientuję się jakie roczne przyrosty mają brzany i klenie ale możemy być prawie pewni( zakładając że robotnicy niczego złego nie zmajstrowali przy tej wodzie...) że ryby przyrosły znacznie i i będą gryzły!!! Tylko kiedy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiekre Opublikowano 5 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 Witam. Byłem dzisiaj płacić kartę na Twardej i wszedłem do sklepiku obok kasy. A tam na wieszaczku wiszą sobie takie rzeczy NIe wiem czy zdjęcie przejdze. Ale jak w temacie Stare Wabixy w orginalnych pudełkach. Narrow Fish 5cm/3,5g. Malowanie: Patriot i z Żółtym grzbietem. Pani w sklepie powiedziała że przyniosła je jakaś kobieta ale nie pamięta czy to po mężu, czy może ktoś z rodziny....W każym razie zostały 3 sztuki.... Także tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi