Skocz do zawartości
  • 0

Mapy Navionics i C-Map

rzewo

Pytanie

Czy ktoś z kolegów porównywał mapy navionics Gold 44 lub 45 z platinium + 15, chodzi mi o jakość map dotyczących jak największego obszaru Polski wgłąb, dotyczy to zwłaszcza jak największego obszaru rzeki Odry - jak najbliżej Wrocławia. Zalew Szczeciński czy jest lepszy topograficznie jesli chodzi o szczegóły na goldzie czy platinium. Podobnie sama rzeka Odra.Czy w Polsce jest dystrybutor tych map żeby można naocznie zobaczyć różnicę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam!

Znajdzie się ktoś na forum kto pływa na tym echu z tą mapą?

Jeżeli tak, to jak wygląda taka mapa?

Czy ta mam pójdzie w ogóle na tej echosondzie?

Jeżeli nie pójdzie to co mogę wcisnąć do tej echosondy aby mieć mapę Szwecji i Bałtyku?

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Adam.

• 0

Witam!

Znajdzie się ktoś na forum kto pływa na tym echu z tą mapą?

Jeżeli tak, to jak wygląda taka mapa?

Czy ta mam pójdzie w ogóle na tej echosondzie?

Jeżeli nie pójdzie to co mogę wcisnąć do tej echosondy aby mieć mapę Szwecji i Bałtyku?

Za wszelką pomoc będę wdzięczny.

Adam.

@chojny83

Ja uzywam map Navionics :-)

ale na jakim echu???

na jakiej echosondzie ma pójść???

Do jakiej echosondy chiałbyś coś wcisnąć? :-)

Nie ma juz map w formacie Gold

teraz sa nowsze Navionics+

Wszystkie info łacznie z tym jak wygląda ta mapa- mozesz przejrzeć cały świat i listę kompatybilnych urzadzeń znajdziesz na stonie Navionics"a.

• Like 1

• 0

Hej!

Admin przerzucił mój temat tutaj i znikła nazwa echa.

Echosonda Lowrance Elite 7 Chirp.

Wiem, że na stronie można zobaczyć co mają i do czego.

Bardziej chodzi mi o to czy na echu widać tory wodne, znaczki zakazu, granic parków itp.

Na ich stronie jest to wszystko widoczne, na echosondzie też będzie?

Edytowane przez chojny83

• 0

Navioncs+ dorzucił trochę nowych jezior. Widzę np. Zbiornik Czorsztyński, Jez. Myśliborskie J.Mietkowskie J. Jeziorak, kilka na pojezierzu kaszubskim i pewnie coś tam jeszcze. Najciekawsze jest to, że są one widoczne dopiero po włączeniu trybu Fishin Chip (Humminbird) lub Rybacki (Raymarine), jak to jest np w Lowrance nie sprawdzałem.

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Teraz zaktualizowałem NAVIONICS+Small i fajnie można na dużym monitorze obejrzeć ciekawe nas strony , nie koniecznie trzeba kartę wkładać do echosondy  . Są trzy  kreseczki i trzeba tak przybliżyć aż się na niebiesko podświetli i wtedy ciekawe nas jeziorko zobaczymy , oczywiście jak było wcześniej opływane przez kogoś . Na moim widać nikt nie pływał  ,  a mapa papierowa mało aktualna  :P

• 0

Tak na szybko przejrzałem na navionicsie mapkę jeziora myśliborskiego.

Dużo po nim pływałem i jak tak na to patrzę to nie wydaje mi się to zbyt przydatne.

Nie wiem jak z dokładnością ale też wydaje mi się, że nie jest za dobrze.

W tym sezonie sprawdzę to i zobaczę jak ma się to do tego co wrzucili.

• 0

Masz podgląd mapy w momencie aktualizacji, czy również później ? A może używasz jakiegoś programu do przeglądania map (np. Fugawi) ?

Po aktualizacji karty nie wyjmuję , ale jak wyjmę to  się blokuje przeglądanie , ale jak znowu włożę to znowu mogę oglądać . Widać że to się musi połączyć  , natomiast echo z kartą  działa bezproblemowo

• 0

Dużo po nim pływałem i jak tak na to patrzę to nie wydaje mi się to zbyt przydatne.

Ja w tym sezonie swoje jez.  sprawdzę dopiero zakupiłem echo z taką funkcją  , tego  jez. nikt nie zrobił  , mapy papierowe wo gule nie ma na nich górek ,  a sam znalazłem 4 z pięknymi rybami . Dobrze że coraz więcej osób ma takie echa ,ale to trochę po trwa zanim się te jeziora ogarnie ,  ;)

• 0

Za ciekawiło mnie to co napisałeś ,  sprawdziłem mapę papierową  i z  tą zrobioną przez wędkarzy ,  rozbieżność  jest  bardzo duża  z czego to wynika ??? . Tak jak napisałeś że , teraz sprawdzisz ,  jak się nie będzie pokrywać to wyjdą nie złe kwiatki   :o  . Na tym co łowiłem nie są zaznaczone górki podwodne na mapie papierowej , Teraz z nowym echem postaram się jak najwięcej popływać  , sam jestem ciekaw co wyjdzie  ;)