Skocz do zawartości
  • 0

Mapy Navionics i C-Map

rzewo

Pytanie

Czy ktoś z kolegów porównywał mapy navionics Gold 44 lub 45 z platinium + 15, chodzi mi o jakość map dotyczących jak największego obszaru Polski wgłąb, dotyczy to zwłaszcza jak największego obszaru rzeki Odry - jak najbliżej Wrocławia. Zalew Szczeciński czy jest lepszy topograficznie jesli chodzi o szczegóły na goldzie czy platinium. Podobnie sama rzeka Odra.Czy w Polsce jest dystrybutor tych map żeby można naocznie zobaczyć różnicę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

W zasadzie masz do dyspozycji mapę Bałtyku Navionics+  44XG albo w mniejszych kawałkach wersja Small, tylko że wtedy trzeba wiedzieć dokładnie który. Gdybyś był zainteresowany używaną to mam taką (44XG) do sprzedania. Zresztą nową też mogę ogarnąć w przyzwoitej cenie.

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Witam, Panowie mam pytanie :posiadam elementa i chcę kupić go niego Navionica na południową Norwegię, znalazłem ogłoszenie z używaną kartą i czytnikiem ale mapa która tam jest obejmuje północną Norwegię, i tu mam pytanie, czy da się ściągnąć na tą kartę południe Norwegii? To moje pierwsze echo więc proszę o wyrozumialosc.

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

378a5c41e084618180f36cf141408a45.jpg46f63bacebff7e65dba9fb5d3a11bf6b.jpg

Edytowane przez ookon

• 0

No bede szukał. Czy to znaczy że jak jest już jakiś rejon wybrany to nie da się go zmienić?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka

Jak kupisz aktualizację to możesz wybrać nowy region, tylko że w przypadku mapy small kosztuje to tyle co nowa mapa. 

• 0

Ja płaciłem kiedyś za navionics 600zł, byłem przekonany że renew będzie kosztował 50% czyli 300, lecz jak rozpocząłem procedurę odnowienia subskrypcji, okazało się że 50% ceny dużej karty czyli 121€. Ktoś mi pisał na forum w tym wątku że za te pieniądze będę miał rozbudowaną mapę o jakoś część europy. Mapy navionicsa jeżeli chodzi o mniejsze wody Suwalszczyzny to totalny shit. Pływam i mapuje sam to nic się nie zgadza, ale jak ktoś nie wie to łyknie. Duże jez. Typu dargin, śniardwy czy nawet wigry są ok, ale mniejsze wody tragedia.

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka

• 0

Ja płaciłem kiedyś za navionics 600zł, byłem przekonany że renew będzie kosztował 50% czyli 300, lecz jak rozpocząłem procedurę odnowienia subskrypcji, okazało się że 50% ceny dużej karty czyli 121€. Ktoś mi pisał na forum w tym wątku że za te pieniądze będę miał rozbudowaną mapę o jakoś część europy. Mapy navionicsa jeżeli chodzi o mniejsze wody Suwalszczyzny to totalny shit. Pływam i mapuje sam to nic się nie zgadza, ale jak ktoś nie wie to łyknie. Duże jez. Typu dargin, śniardwy czy nawet wigry są ok, ale mniejsze wody tragedia.

Do części jezior wydawanych przez Navionics nie znalazłem żadnych danych na socjalkach Garmina Lowrance - które karmią Navionicsa. Także nie dziw się ,że nie ma zgodności z realiami, bo wygląda na to, że kogoś fantazja poniosła w malowaniu izobat ze szczątkowych danych....albo w użyciu są stare mapy rybackie z lat 60tych.

• 0

W temacie nowe  echosondy Raymarine Element  #391 , i # 401  opisałem że mapy to lipa i odziwo jest zmiana , tą trasę  którą przepływałem wielokrotnie uwzględnili i wprowadzili zmiany może nie aż tak dokładnie ale są górki  nie wiem czy więcej takich zmian wprowadzili  na innych wodach  ale ta jest  :)  

• 0

Witam co do mapowania w sonarchart kilka słów.

Jakiś czas temu mój simrad podczas mapowania w sonarchart na karcie navionics zaczął restartować się, dochodziło do tego że w trakcie jednego wyjazdu na ryby 6-7 restartów i mozolnych uruchomień echa, żenada. W końcu decyzja echo na gwarancji, wysyłka, szybka decyzja serwisu i nowy wyświetlacz. Jakież było moje zdziwienie że nowe echo wyłączyło się jeszcze szybciej niż te stare, szok. Wyłączyłem mapowanie wszystko ok, włączam, bum i czarny ekran, no cóż pewnie procesor nie wyrabia, dałem sobie z ty spokój, i przestałem mapować, dodam tu że konkretnie tylko na jednym zbiorniku zdażała się taka sytuacja, SIEMIANÓWKA!!!. Moje spostrzeżenia są takie że tworzenie nowej mapy na już gotowej mapie navionics powoduje przepełnienie danych w danym pliku na karcie, system zawiesza się i następuje restart. Nie pisał bym tego gdyby nie fakt że zmieniłem echo na lowrance i wczoraj podczas próby mapowania w sonarchart nastąpił restart sondy.

• 0

Pytanie dla znawców Navionicsa -

Czy te mapy działają na Garminie ?  Kupiłem kartę i używałem jej na SOLIXie, wszystko działało. Kupiłem teraz GPSMAP Garmina i nic nie ma -  mam rozumieć że karta do kosza ??

Tak. 

Garmin ma swój format map- Bluechart, nie robi z Navionicsami.

• 0

Nie wiem czy to dobry temat ale mam pytanie odnośnie karty z mapami navionics , czy karta jest przypisana do jednego urządzenia czy można ją przekładać do innych oczywiście kompatybilnych ?

Navionics jest obsługiwany przez wiele brandów sonarowych- poza Garminem. Tam obowiązują wydawnictwa Garmin Navionics i nie są kompatybilne  z innymi brandami sonarowymi.

• 0

Koledzy , mam mapę Navionics I echosondę Element 9 i takie czarnidła mi pokazuje na mapie co to może być , macie inne mapy może tam to inaczej wygląda . Jezioro Karasińskie jak Swornegacie Z góry przepraszam że odbiegam od tematu ale tu liczę że się dowiem co to jest . Tu są fotki jak to wygląda

post-68034-0-65349000-1732655887_thumb.jpg

post-68034-0-11665600-1732655922_thumb.jpg

post-68034-0-42612900-1732655944_thumb.jpg

post-68034-0-40312300-1732655970_thumb.jpg

• 0

Nie znam w ogóle Raymarine ale zmieniałeś powiększenie mapy? Przecież to są zagęszczone izobaty. Albo zrób zbliżenie, wtedy pojawią się linie, albo w ustawieniach zwiększ zakres ich kreślenia. Tu gdzie widzisz te czernidła to są strome spadki, dlatego izobaty są zagęszczone

Edytowane przez Ardoro

• 0

Zrobiłem do 20 m , aż nie możliwe żeby tak na pysk leciało w dół , na wodzie pierwsze to myślałem że się coś popsuło  , a tu cały czas pokazuje to samo , płyniesz dalej i pokazuje dobrze . Zobacz czy na Twojej mapie tak samo widać to jezioro 

Edytowane przez pawlo29