Skocz do zawartości
  • 0

Mapy Navionics i C-Map

rzewo

Pytanie

Czy ktoś z kolegów porównywał mapy navionics Gold 44 lub 45 z platinium + 15, chodzi mi o jakość map dotyczących jak największego obszaru Polski wgłąb, dotyczy to zwłaszcza jak największego obszaru rzeki Odry - jak najbliżej Wrocławia. Zalew Szczeciński czy jest lepszy topograficznie jesli chodzi o szczegóły na goldzie czy platinium. Podobnie sama rzeka Odra.Czy w Polsce jest dystrybutor tych map żeby można naocznie zobaczyć różnicę.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Koledzy , mam mapę Navionics I echosondę Element 9 i takie czarnidła mi pokazuje na mapie co to może być , macie inne mapy może tam to inaczej wygląda . Jezioro Karasińskie jak Swornegacie Z góry przepraszam że odbiegam od tematu ale tu liczę że się dowiem co to jest . Tu są fotki jak to wygląda

Paweł, zabieram się za te jezioro za jakiś czas, więc będę wiedział z pierwszej ręki- że tak powiem. Charzykowskie porobiłem, te jest mniejsze ale zaś elektryk tylko, myślę, że do wiosny będzie gotowe. A co do wyglądu map- to żadna tajemnica, że Navionics kupuje dane map i są to dane różne- od Karpińskiego, ode mnie, ale także mapy papierowe z lat 60tych robione metodami tradycyjnymi, w małym zagęszczeniu punktów pomiarowych i różnie one wyglądają vs. realia. 

Poprosiłem o przeniesienie postów do istniejącego wątku  o mapach Navionics i Cmap. 

Edytowane przez Sonary i mapy
  • Like 1

• 0

Bardzo dziękuję za zajęcie się tym jeziorem , napisałem tu bo nie mogłem do Ciebie zdjęć wysłać łowię tam od góry na tym zaokrągleniu , chistoria mówi że kiedyś tam się cała skarpa opsuneła i nazwali to że łowi się na Głowach pozdrawiam i czekam jak to wygląda

• 0

Noszę się z zamiarem kupna Garmina Echomap 92sv UHD na wyjazdy do Szwecji i chciałem od razu zakupić Navionics+EU644L. Ale tak czytam, że to nie będzie współgrało z Garminem?

I czy faktycznie tak jest? Czy do garmina po prostu trzeba szukać "garmin navionics"?

I czy w ogóle jest sens takie mapy kupować i czy np jeziora w północnej Szwecji są w miarę dokładnie zobrazowane?

• 0

Noszę się z zamiarem kupna Garmina Echomap 92sv UHD na wyjazdy do Szwecji i chciałem od razu zakupić Navionics+EU644L. Ale tak czytam, że to nie będzie współgrało z Garminem?

I czy faktycznie tak jest? Czy do garmina po prostu trzeba szukać "garmin navionics"?

I czy w ogóle jest sens takie mapy kupować i czy np jeziora w północnej Szwecji są w miarę dokładnie zobrazowane?

Wyłącznie Garmin navionics lub Bluechart g3, zwykły navionics nie działa w garminach. 

• 0

Sonary i mapy.

Mam pytanie jak pan opracuje mapę jez Karasińskie to czy ja będę miał możliwość na Navionics mapie to podpiąć i na echosondzie Element będzie to działać z gpsem ???

Paweł najpierw muszę to opływać a  z elektryka robić 500ha to nie jest popierdułka, poz tym nie ma pogody na takie perypetie obecnie, potem Navionics musi mi zapłacić za dane a na końcu opracować je dodać do bazy swoich map. Czasami trwa to kilka miesięcy nawet. Dlatego zimorodkowe rozwiązanie pewniejsze- tam mapa najpierw będzie opublikowana. Jesli masz androidowego smartfona to jest to najlepsza opcja  na ten moment. 

• 0

Ok  dziękuję za wyjaśnienie , nie wiedziałem jak to działa . Smartfona mam to się  popatrzy jak będzie zrobione . Super że mamy w swoim gronie osobę z tak dużą wiedzą  do której można się zwrócić  o pomoc . Pozdrawiam  serdecznie   :)