Skocz do zawartości
  • 0

Taaka sztuka - ichtiolog milioner z Gietrzwałdu

Friko

Pytanie

@all

prawdziwy NEWS dla tych co czytaja tylko prase wedkarska - w Newsweeku został opublikowany artukuł o firmie Salmo i Piotrze Piskorskim o tytule takim jak w nagłówku niniejszego wątku. Skan artykułu przesłałem do Remka, mam nadzieję że wklei go poniżej.

Jak widać na polskiej stronie Salmo może i dzieje się niewiele, ale nie znaczy to że firma nie podejmuje działań PR!

Tylko dlaczego artykuł wieńczy fotka... shad rapa ? Notabene podesłana z zasobów Jacka Kolendowicza jak głosi opis na zdjęciu B)

Tak czy inaczej, lektura ciekawa...

pozdrawiam

Friko

post-2-1348913152,2425_thumb.jpg

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Mysle ze gdyby Salmo sponsorowalo ten tekst to tam bylby ich wobler . Autor interesuje sie byznesem ale o wedkowaniu wie malo inaczej reklamujac-piszac o Salmo nie wstawil by fotki Shad Rapa.

Shad Rap jest oczywiscie super udanym woblerem szczegolnie reklamowany na walleye w USA . Ja nastawiajac sie na szczupaki wole jednak Percha SR 12 lub Slidera 12 . Rapala na rynku amerykanskim jest NR 1 , to nie ulega watpliwosci . W sklepach Rapala oferuje najwieksza ilosc i wybor woblerow . W kazdym programie TV wedkarskim jest Rapala . Salmo na razie zdobywa rynek i zeby wyprzedzic Rapale musialo by wlozyc duze pieniadze w reklame . Jeszcze nigdy nie widzialem reklamy Salmo w TV a to jest podstawa . Na dzis jest reklama w prasie , artykoly , sponsorowanie zawodow i obecnosc w sklepach . To juz jest duzo patrzac z perspektywy Polski ale jeszcze za malo jezeli chce sie byc NR 1 . Kocham Salmiaki i tego im zycze :D .

• 0

Mysle ze gdyby Salmo sponsorowalo ten tekst to tam bylby ich wobler . Autor interesuje sie byznesem ale o wedkowaniu wie malo inaczej reklamujac-piszac o Salmo nie wstawil by fotki Shad Rapa.

Shad Rap jest oczywiscie super udanym woblerem szczegolnie reklamowany na walleye w USA . Ja nastawiajac sie na szczupaki wole jednak Percha SR 12 lub Slidera 12 . Rapala na rynku amerykanskim jest NR 1 , to nie ulega watpliwosci . W sklepach Rapala oferuje najwieksza ilosc i wybor woblerow . W kazdym programie TV wedkarskim jest Rapala . Salmo na razie zdobywa rynek i zeby wyprzedzic Rapale musialo by wlozyc duze pieniadze w reklame . Jeszcze nigdy nie widzialem reklamy Salmo w TV a to jest podstawa . Na dzis jest reklama w prasie , artykoly , sponsorowanie zawodow i obecnosc w sklepach . To juz jest duzo patrzac z perspektywy Polski ale jeszcze za malo jezeli chce sie byc NR 1 . Kocham Salmiaki i tego im zycze :D .

A rapala ma swoje reklamy w telewizji?

• 0

Promocja jest i bedzie potrzebna zawsze. A jak tam Salmo sobie radzi w Szwecji - rynku nr 2 w Europie? Do tej pory bylo bardzo zle... :(

Poniewaz z racji zamieszkania i ograniczonego czasu wolnego jestem skazany na Narew, mój ulubiony wobler trollingowy to...Salmo MINNOW!! :mellow:

Pamietam, jak na samym poczatku istnienia Salmoforum polecil mi go PePe, za co mu jestem dozgonnie wdzieczny - na nic tyle nie wyciagnalem z Narwi, co na Minnowy. Potem to juz róznie - Original, Hornet...