LOLO Opublikowano 26 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Raczek z nowymi szczypcami Za pomysłem jednego z kolegów na tym forum odnośnie doboru materiału na szczypce mojego raczka spłodziłem te oto kończyny ,tyle że zamiast iść do sklepu po dętkę rowerową,poszedłem wcześniej nad Wisłę postukać gumą i podrażnić troszkę sandacze.Miałem jedno branie z podbicia i wyholowałem dziurawą piłkę do siatkówki z której wystawała guma świetnie nadająca się na szczypce raczka Jest to pierwszy śmieć który wyjąłem z wody i wykorzystałem niemal w 50% ,do kosza trafiła tylko górna skórzana warstwa piłki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 No nie złe . Pomysłowość ludzka (wędkarska) nie zna granic .Ale tylko jedno ale, ale dlaczego nie robisz tak jak Ci mówiłem ? O niebo by to lepiej wyglądało . Leń z Ciebie taki jak ze mnie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Raczek się nieźle prezentuje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 (edytowane) No i teraz raczek wygląda tak jak trzeba super robota, gumowe szczypce w wodzie na pewno będzą się świetnie gibać. Edytowane 27 Listopada 2016 przez Pride Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 No i teraz raczek wygląda tak jak trzeba super robota, gumowe szczypce w wodzie na pewno będzą się świetnie gibać.Po testach w wannie falują jak mały twister Wydaje mi się że raczek będzie jeszcze bardziej atrakcyjnym kawałkiem od swego poprzednika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 27 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Gromadka ważek jakie od dawna obserwuję nad wodą od 3,2cm do 3.7cmSpie.........m niebieską na koniec,malowałem ją wczoraj po wizycie integracyjnej u sąsiada 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 mega robactwo szacun ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Stadko moich ulubionych robaczków Materiał balsa,waga 1,6g długość 27mm praca bardzo agresywna 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Fajne stadko .Szczególnie ten z pierwszego zdjęcia i z ostatniego .Można się zaopatrzyć w takie stadko u Ciebie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Mega !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Potwierdzam, bardzo łowne. Na ostatniego ze zdjęcia nawet okoń się skusił. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Z czego robiłeś skrzydełka u ważek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 29 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Z czego robiłeś skrzydełka u ważek ?Pióra znalezione nad wodą (chyba z kaczki ale głowy nie dam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciavez Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 (edytowane) Pomysłowo, zawsze to jakiś naturalny element lure-budowlany wzięty z przyrody były już w wodzie ?,tak się zastanawiam jak się zachowują w akcji, nie strzępia się po atakach ryb ? Edytowane 30 Listopada 2016 przez GoLoManoLo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Pomysłowo, zawsze to jakiś naturalny element lure-budowlany wzięty z przyrody były już w wodzie ?,tak się zastanawiam jak się zachowują w akcji, nie strzępia się po atakach ryb ?Takie ważki to szkoda wrzucać do wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 30 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Pomysłowo, zawsze to jakiś naturalny element lure-budowlany wzięty z przyrody były już w wodzie ?,tak się zastanawiam jak się zachowują w akcji, nie strzępia się po atakach ryb ?Wkładam te skrzydełka od jakiś dwóch lat,podczas pracy odchylają się trochę do tyłu i bardziej przylegają do korpusu.Co do strzępienia to jak dotąd tylko przyłów szczupaka poszarpał skrzydła,a raczej je pociął.Jak z żywotnością to nie wiem bo u mnie taki robak jest w pudełku max trzy miesiące i zostaje w wodzie.Wisła na moim odcinku ma mnóstwo zaczepów i dużo boleni które skutecznie to wykorzystują,straty w wobkach na rok mam bardzo duże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 30 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2016 Straty są wpisane w ryzyko i często pozbawiają nas cennych nabytków ,ostatnich z serii nie do kupienia .Ale urywa się jednego wobka a kupuje się dwa i jakoś zamiast ubywać to przybywa przynęt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Straty są wpisane w ryzyko i często pozbawiają nas cennych nabytków ,ostatnich z serii nie do kupienia .Ale urywa się jednego wobka a kupuje się dwa i jakoś zamiast ubywać to przybywa przynęt Dokładnie tak,a myślałem że tylko ja tak mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 (edytowane) Taki tam maluszek,oryginał był znaleziony w grzybie a dokładnie w prawdziwku którego znalazłem przypadkiem przedzierając się przez krzaczory by dostać się do wody no i nie mogłem się powstrzymać by go nie skopiować Materiał balsa,waga 1,2g , długość 22mm Edytowane 1 Grudnia 2016 przez LOLO 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Fajny, kolorek jak oryginał. Czy ryby pływają w lesie.?? Bo to nie jest ich naturalny pokarm. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Fajny, kolorek jak oryginał. Czy ryby pływają w lesie.?? Bo to nie jest ich naturalny pokarm. :D Jako że robal razem z grzybem był zaledwie trzy metry od wody zatem zawsze może do niej wpaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Naprawdę masz rękę do robali!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Fajny, kolorek jak oryginał. Czy ryby pływają w lesie.?? Bo to nie jest ich naturalny pokarm. :D Kurza wątróbka też nie jest naturalnym pokarmem suma, a jednak bardzo ją lubi...Robale mega ,a ten ostatni fajnie wyglądał by w kolorze zgniło-zielonego metalika-pomyśl o takim malowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wiem Alek o jakiego robala ci chodzi, pełno ich jest w lesie.Ale klenie tez lubią ten kolorek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 1 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Wiem Alek o jakiego robala ci chodzi, pełno ich jest w lesie.Ale klenie tez lubią ten kolorek. To chyba był ten ale mniej spasiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi