Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Raczek z nowymi szczypcami  :)

Za pomysłem jednego z kolegów na tym forum odnośnie doboru materiału na szczypce mojego raczka spłodziłem te oto kończyny :P,tyle że zamiast iść do sklepu po dętkę rowerową,poszedłem wcześniej nad Wisłę postukać gumą i podrażnić troszkę sandacze.Miałem jedno branie z podbicia i wyholowałem dziurawą piłkę do siatkówki z której wystawała guma świetnie nadająca się na szczypce raczka :D

Jest to pierwszy śmieć który wyjąłem z wody i wykorzystałem niemal w 50% :D,do kosza trafiła tylko górna skórzana warstwa piłki ;)

post-62747-0-80877200-1480191204_thumb.jpg

post-62747-0-28721300-1480191219_thumb.jpg

post-62747-0-57727600-1480191225_thumb.jpg

post-62747-0-79422300-1480191238_thumb.jpg

post-62747-0-28087900-1480191247_thumb.jpg

• Like 4

No i teraz raczek wygląda tak jak trzeba :) super robota, gumowe szczypce w wodzie na pewno będzą się świetnie gibać.

Po testach w wannie falują jak mały twister ;) Wydaje mi się że raczek będzie jeszcze bardziej atrakcyjnym kawałkiem od swego poprzednika  :D

Pomysłowo, zawsze to jakiś naturalny element lure-budowlany wzięty z przyrody :)

były już w wodzie ?,tak się zastanawiam jak się zachowują w akcji, nie strzępia się po atakach ryb ?

Wkładam te skrzydełka od jakiś dwóch lat,podczas pracy odchylają się trochę do tyłu i bardziej przylegają do korpusu.

Co do strzępienia to jak dotąd tylko przyłów szczupaka poszarpał skrzydła,a raczej je pociął.Jak z żywotnością to nie wiem bo u mnie taki robak jest w pudełku max trzy miesiące i zostaje w wodzie.Wisła na moim odcinku ma mnóstwo zaczepów i dużo boleni które skutecznie to wykorzystują,straty w wobkach na rok mam bardzo duże  :(

Taki tam maluszek,oryginał był znaleziony w grzybie a dokładnie w prawdziwku którego znalazłem przypadkiem przedzierając się przez krzaczory by dostać się do wody no i nie mogłem się powstrzymać by go nie skopiować  :P  

Materiał balsa,waga 1,2g , długość 22mm

post-62747-0-29566500-1480585876_thumb.jpg

post-62747-0-35389700-1480585881_thumb.jpg

Edytowane przez LOLO
  • Like 8

Fajny, kolorek jak oryginał. :)  Czy ryby pływają w lesie.?? Bo to nie jest ich naturalny pokarm. :D :D :D

Kurza wątróbka też nie jest naturalnym pokarmem suma, a jednak bardzo ją lubi...

Robale mega ,a ten ostatni fajnie wyglądał by w kolorze zgniło-zielonego metalika-pomyśl o takim malowaniu...