Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądałem wątek Jacka i muszę przyznać że z tą baterią którą nabyłeś od nas,ryby w Twoich wodach będą miały przerąbany ten sezon :P

Jedyna bariera w tej chwili to pogoda. Pierwsze robaki pokazują się ale chyba do "zbiorów" jeszcze ze dwa tygodnie. Napewno nerwy czekają ????

Tak mnie ostatnio fantazja poniosła że postanowiłem stworzyć mandulę w kształcie robaczka. :P

Jako wzornik posłużyła mi przynęta silikonowa kolegi @cyprysa,która bije tutaj rekordy w połowach pasiastych i kropkowanych rybek.

Testy wodne wyszły jak dla mnie bardzo przyzwoicie.Robal ładnie się wygina przy samym uderzeniu o dno,co daje efekt jak by sam poszukiwał pokarmu :D

Co do skuteczności to muszę poczekać aż stan wody w Wiśle się unormuje(w jeziorach na Śląsku do maja nie można spinningować)

ps. sorki za ostatnie zdjęcie ale to było jedyne przeźroczyste naczynie jakie miałem w domu  :mellow:

Materiał tradycyjnie balsa,ciężar samej manduli to 1,8g, długość 5cm kotwiczka nr.10

SAM_7664.jpg

• Like 15

Tak mnie ostatnio fantazja poniosła że postanowiłem stworzyć mandulę w kształcie robaczka. :P

Jako wzornik posłużyła mi przynęta silikonowa kolegi @cyprysa,która bije tutaj rekordy w połowach pasiastych i kropkowanych rybek.

Testy wodne wyszły jak dla mnie bardzo przyzwoicie.Robal ładnie się wygina przy samym uderzeniu o dno,co daje efekt jak by sam poszukiwał pokarmu :D

Co do skuteczności to muszę poczekać aż stan wody w Wiśle się unormuje(w jeziorach na Śląsku do maja nie można spinningować)

ps. sorki za ostatnie zdjęcie ale to było jedyne przeźroczyste naczynie jakie miałem w domu  :mellow:

Materiał tradycyjnie balsa,ciężar samej manduli to 1,8g, długość 5cm kotwiczka nr.10

oooooooo ja pin...........le .Nieźle  poleciałeś :) Alek a co piłeś ? przyznaj się

• Like 1

Idąc za ciosem stworzyłem mandulę imitującą szerszenia, coś na moją wodę pod szczupaki które w lecie bardzo lubią kąsać smużaki w tych kolorach.

Technicznie to: materiał balsa, waga 2,3g, długość 73mm. kotwica nr.8

SAM_7677.jpgupload images

SAM_7678.jpgupload img

• Like 7

Kolejna nowość na ten sezon tzw.Pluskwiak Kowal Bezskrzydły 

Materiał balsa długość 27mm,ciężar 1,5g, praca bardzo mocna,pływający

Świetne, piękna dbałość o szczegóły!!!

Jakbym podrzucił żonie na poduszkę , to bym z chałupy wyleciał :D .

• Like 1

Mariuszu teraz tylko czekam na fotki ryb które skusiły się na to stadko ;)

Życzę udanych połowów ;)

Jak będzie coś godnego uwagi, jak najbardziej zamierzam się tym pochwalić. A kusicielem to jestem dość częstym także myślę że wcześniej czy później ,z takim stadkiem skazany jestem na sukces.

• Like 1

Świetne, piękna dbałość o szczegóły!!!

Jakbym podrzucił żonie na poduszkę , to bym z chałupy wyleciał :D .

Stanowczo odradzam takich praktyk,jeden z kolegów już tak zrobił,efekt jest niesamowity :lol:  :lol: ,ale konsekwencje są nie warte tych kilku minut śmiech :doh: (podobno miesiąc celibatu)  :wacko:

• Like 1

Stanowczo odradzam takich praktyk,jeden z kolegów już tak zrobił,efekt jest niesamowity :lol:  :lol: ,ale konsekwencje są nie warte tych kilku minut śmiech :doh: (podobno miesiąc celibatu)  :wacko:

Też ma swoje zalety, jest argument na wyjazdy wędkarskie, lub jeśli ktoś woli "skok w bok"... ;) :D

• Like 1