Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Na Twoje smużaki świetnie reagują u mnie na bajorze okonie ,woda płytka dno zarośnięte i tak myślę co tu bym im podać ,i do tego celu użyłem właśnie smużaki ,efekt był rewelacyjny nagle wodą się otworzyła i pasiaki brały jeden po drugim.Niestety zdjęć nie mam bo popadywał deszcz i obawiałem się że tel. zamoknie. Następnym razem coś wrzucę.

Na Twoje smużaki świetnie reagują u mnie na bajorze okonie ,woda płytka dno zarośnięte i tak myślę co tu bym im podać ,i do tego celu użyłem właśnie smużaki ,efekt był rewelacyjny nagle wodą się otworzyła i pasiaki brały jeden po drugim.Niestety zdjęć nie mam bo popadywał deszcz i obawiałem się że tel. zamoknie. Następnym razem coś wrzucę.

A już myślałem Mariuszu że moje robactwo zdobi tylko Twoje pudełko,ale jednak się myliłem  :P 

Widzę że coś w tym roku pasiakom spodobały się te moje robaczki, bo nie jedną już taką wiadomość otrzymałem,a i sam dosyć dużo ich wyjmuję.

Miały być te Twoje robaczki na klenie ale w zbiorniku w którym chciałem je łowić, zarybili chorą rybą i stało się to czego można było się spodziewać, kleni nie ma już .Robale miały kusić w tym zbiorniku okonie lecz i one podzieliły los kleni.Na innym jeziorku łowię okonie ,które w zimie zostały przetrzebione .Gdybym robale miał w tamtym sezonie .Ale trzeba się cieszyć z tego co jest.U mnie świetnie się sprawdzają w płytkich zbiornikach.

Dziś Twoje robactwo było bardzo chętnie zagryzane. Nic nie wystawało z pysków????

Szkoda tylko, że klenie wielkością nie powalały. Wszystkie +/- 40.

Choć raz coś po delikatnym braniu stanęło w poprzek nurtu i nie dało się ruszyć przez kilka chwil. Potem niestety po zwrocie spieło się. Obstawiam konkretnego jazia.

Robale prowadzone pod powierzchnią.

post-63740-0-08789800-1503746427_thumb.jpg

post-63740-0-07706000-1503746437_thumb.jpg

• Like 3

Znalazłem ostatnio kilka zapomnianych korpusów z przed chyba dwóch lat no i nadarzyła się okazja by poćwiczyć malowanie aerografem  :P

Wobki od 3cm do 3,7cm dedykowane głownie pstrągom i kleniom

SAM_7838.jpg

No Alek :) a kiedyś mi pisałeś ,że nie potrafisz malować większych woblerów !!! kłamałeś !! Ale zostaje wybaczone kapitalne malowanie , woblerki zaj..... :)

• Like 1

Malowanie fajne-miałeś na czym potrenować, ale robactwo w Twoim wykonaniu to prawdziwy kosmos.

Czekam na szerszenia do gablotki.

Dzięki za miłe słowo.

Marcin do jakiej gablotki :angry: na mini agrafkę i do wody.

A szerszeń i inne robactwo już jest w drodze do Ciebie ;)

• Like 1

Chyba i się do Ciebie uśmiechnę, może coś mi strugniesz. Pomyślę tylko co. Wczoraj straciłem ostatniego. Został w paszczy szczupaka. Wczoraj jak wściekłe biły w owady prowadzone tuż pod powierzchnią ????. Zdjęć nie ma, bo wszystkie w granicach 50cm.

• Like 1

Chyba i się do Ciebie uśmiechnę, może coś mi strugniesz. Pomyślę tylko co. Wczoraj straciłem ostatniego. Został w paszczy szczupaka. Wczoraj jak wściekłe biły w owady prowadzone tuż pod powierzchnią . Zdjęć nie ma, bo wszystkie w granicach 50cm.

Widzę że nie tylko ja mam problem z przyłowami szczupaka,tyle że wcześniej atakowały głównie szerszenie,teraz nie przepuszczą nawet chrabąszczowi majowemu.A gdy się nastawię na nie z wobkiem i stalką to nawet malutki nie uderzy  :angry:​ 

Pogoda za oknem nie rozpieszcza tak że z miłą chęcią coś Tobie strugnę  ;)

Alku robale dojechały całe i zdrowe.

Powiem tak niesamowita robota mega wykonanie są po prostu zarąbiste. ????.

post-65453-0-39641800-1504695371_thumb.jpgpost-65453-0-00927300-1504695403_thumb.jpg

Tylko mała reklamacja miałem postraszyć trochę nimi żonę a ona powiedziała że one są piękne ????

Siedziała razem ze mną i je podziwialismy ☺.

Normalny szok ???? ☺.

• Like 2