Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie Panowie,cały czas coś dłubię,na niedzielę będzie coś konkretnego a dzisiaj coś na mikro dla kolegi pod białoryb 

Materiał jak zawsze balsa,długość od 18mm do 21mm ciężar wszystkie mają bez uzbrojenia około 1g

SAM_7878.jpg

SAM_7879.jpg

SAM_7880.jpg

I do porównania z starszym bratem  :P

SAM_7881.jpg

• Like 18

Robal jak zwykle dopracowany ,z drobnymi detalami ,czerwony akcent wyszedł fajnie taka wiśienka na torcie, w pełnym słowa tego znaczeniu.

No Alek zaskakujesz mnie :) nie żebym był zazdrosny :P Kapitalna robota!!

Dziękuje Panowie za mile słowo,obawiam się jednak że chyba tego roku już go nie wypróbuję w boju.Rzeka w której łowię od dwóch tygodni jest bardzo wysoka i brudna :(

Olek szerszeń od Ciebie prawie poległ...Jak kolega położył w domu na stole,to babcia chciała go packą na muchy zdzielić,ale w ostatniej chwili uratował.

Marcin to nie pierwszy taki przypadek o jakim słyszałem,twój kolega miał akurat farta ;)większość zazwyczaj w takim przypadku kończy rozgnieciona pod butem lub kapciem  :P

• Like 2

Pogoda sprzyja robieniu przynęt więc ostatnio troszkę czasu spędziłem w mojej mini pracowni.A oto efekt mojej dłubanki  :P

SAM_7893.jpg

Jak by ktoś był w potrzebie to proszę tutaj http://jerkbait.pl/topic/98924-woblerki-imitacje-smu%C5%BCak%C3%B3w/

• Like 11

Fachowa ta "brygada" ...Szkoda że już po sezonie   ... wiosno wróć!

Nie trzeba czekać do wiosny.

Teraz też są jeszcze skuteczne????

Prowadzone pod powierzchnią nadal kuszą, nie tylko klenie, również okonie, szczupaki,jazie... I pewnie nie tylko.

• Like 2

Niestety zimno i deszczowo, owadów coraz mniej, a rybki nie takie głupie, doskonale wiedzą o tym. Poza tym te większe raczej polują przed zimą na coś bardziej konkretnego niż robalek. Moje cudeńka od Ola poszły na kilka miesięcy spać, wrócą nad wodę w pierwsze cieplejsze dni wiosenne, a wówczas są nadzwyczaj skuteczne, bo wyposzczone przez zimę rybki biorą wszystko co się im pod pysk podsunie, a szczególnie tę Lolową biżuterię - cud miód. :)

• Like 2