Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Myślałem już nad tym no i coś tam przy okazji powstało,ale jak to będzie ze skutecznością to się okaże w czerwcuattachicon.gif

Praca taki lajtowy X z lusterkiem w opadzie  ;)

I to może być strzał w 10-tkę! Zrób ich więcej,bo do czerwca niewiele czasu zostało.

A jeśli chodzi o żółtobrzeżka , to trafił mi się na niego "bolo" około 60cm- a już myślałem ,że to piękna "klucha"!

Edytowane przez cyprys19
  • Like 1

Hmmmm . Drobnicy u mnie nie ma albo jest bardzo mało a Marcin pisze że na robala bolusia złapał . Alek zrobiłeś ,, Robala boleniowego ,, :)

Robaczek jest przeznaczony na duże klenie,ale Marcin tak go prowadził że klenie nie umiały go dogonić  :lol:  :lol:  :lol: no i jedynie bolek dał rade  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 3

Oj kąsa on strasznie boleśnie,też mogłem się o tym przekonać jak ciachną mnie podczas brodzenia w tenisówkach  :D

Po kilku minutach jak wyskoczyłem z jeziorka i zdjąłem przemoczone buty kostkę miałem niemal że większą od kolana tak spuchła  :o a robal wylany razem z wodą i mułem z buta, swobodnie odszedł jakby nigdy nic i zagrzebał się w trawie  :P  :wacko:

• Like 1

Kilka dni temu zaobserwowałem nad wodą bardzo nietypowego owada, wyglądało to jak połączenie ważki z szerszeniem :ph34r: Pogoda do strugania dopisywała więc zrobiłem coś mniej więcej podobnego do tego który ganiał sobie nad Wisłą :D

Nie wiem jak się to coś zwie ale strasznie mocno brzęczało podczas lotu :o

I tak z danych technicznych :lol: to:

materiał balsa,długość 32mm,waga 1,6g(be kotwiczki ) pływający,doś mocno smużący  B)  

post-62747-0-65951900-1558813566_thumb.jpgpost-62747-0-47214400-1558813580_thumb.jpgpost-62747-0-87554200-1558813608_thumb.jpg

• Like 21

• 2 tygodnie później...

Oj widze Konradzie że już jakaś część tego co zamówiłeś zostawiłeś w wodzie.

Ale spokojnie do końca tygodnia uzupełnię twoje pudełka ;)

Część jeszcze w łódce ale fakt - trochę tego poszło przez ostatni rok i moje ul zestawy na fluorocarbonie..

Człowiek się uczy całe życie.

Taki klusek w sam raz na zawody się trafił w weekend ;)

post-68020-0-05207600-1560240927_thumb.jpg

• Like 5