Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Troszkę odskoczni od przynęt,takie moje drugie oblicze,znane tylko nielicznym :D Zaznaczę jeszcze że robiłem to od podstaw,czyli od zakupu 130 kilogramowego zwierzaka  :ph34r:

Na święta powinno wystarczyć  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

To będzie na sztuki czy na wagę :D  :D  :D

Zdrowych świąt

Załatwiłem sobie kilka sztuk tych smuzakow. Potrzebuje porady jak je podawać. Zylka 0,14 to raczej na pewno. Kwestia czy dawać agrafke z beczka? Sama agrafke? Czy wiązać bezpośrednio.

Szacunek za kawał dobrej roboty, milo się robi od samego patrzenia :D

@Cyprys

Wiem, ale zamiast na priv pytam tu, niech inni też korzystają.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Braco
  • Like 2

A ja powiem tak, jak są aktywne, to agrafka czy krętlik, w niczym kleniom nie przeszkadza.

Co do żyłki, to wszystko zależy od wody. W czystej, bez ziela, albo w większej rzece, można używać 0,14. Ja używam 0,18, u mnie to takie minimum. Kompromis pomiędzy możliwościami rzutowymi a możliwością wyholowania ryby.

Zgadzam się z tobą Leszku,zresztą ten temat już nie raz był wałkowany na tym forum.Opisałem po prostu koledze @Braco co ja stosuje.U mnie niestety ale wody są bardzo mocno wytrzepane przez panów w filcowych butkach i praktycznie co jest złowione nie trafia już do wody.A etycznych wędkarzy takich jak np.kolega @Miro85 czy @fish28 jest na palcach policzyć.Dlatego chcąc złowić rybę większą niż 20cm stosuję bardzo delikatny sprzęt,bo to co jeszcze pływa jest bardzo ostrożne i dość trudne do przechytrzenia :mellow:

To taki popero - strimer ,ciekawy temat  :good: ,lubię tego typu przynęty i brania na nie szczupaków ,wyglądają  rewelacyjnie  :clappinghands:  :clappinghands:  :clappinghands:

Jak zawsze dzięki za uznanie  ;) zrobiłem je z myślą o Szwedzkich szczupakach ale niestety wyprawę wraz z całą ekipą musiałem przełożyć na przyszły rok,z wiadomych przyczyn :angry:

Już za kilka dni zobaczymy czy na moich wodach jakiś zębacz wyjdzie do tego  :ph34r:

• Like 1