Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

I do mnie dotarło pare wobków od Alexa i na zywo wygladaja duzo lepiej niz w watku.Mam duze nadzieje zwiazane ze strzebla i kiełbikiem na mej wodzie i jutro robie testy poswiecajac dłuzszy czas w polu walki.Zobaczymy.Ale jak zobaczyłem zabke i chrabaszcza,to szczena mi opadła az zal by je rzucic do wody,ale albo pudło albo rybki.A oto zdjecia przynety które mnie urzekła.

post-57058-0-14786400-1590223197_thumb.jpg

post-57058-0-64872700-1590223218_thumb.jpg

post-57058-0-74553500-1590223234_thumb.jpg

post-57058-0-51841200-1590223254_thumb.jpg

post-57058-0-97966400-1590223273_thumb.jpg

post-57058-0-80091500-1590223292_thumb.jpg

post-57058-0-85490100-1590223328_thumb.jpg

• Like 2

Tego jeszcze nie miałem????

Dzisiejsze przedpołudnie. Obrzucałem jeden odcinek rzeki, tam gdzie się dało, woblerkami. Nic. Tylko jedno walnięcie kleniowe. Zszedlem niżej na mocniej zarośniety odcinek,tu już tylko owady dają radę????. Wypuszczam żuczka, i jest dyskretna zbiurka. Siedzi klenik, około 30cm. Kolejne wypuszczenie w to samo miejsce i może 2-3m poniżej jakiś ruch pod splawianym żuczkiem, po wchili zbiórka. Siedzi! Ucieka w ziele, opór już słuszny, myślę będzie dobry czterdziestak. Podprowadzam pod nogi i zaskoczenie. Zgadnij co zebrało spławianego swobodnie owada? ????

.

.

.

.

.

.

.

Zgadłeś! Szczupak????

Potem miałem jeszcze kilka małych kleni i okoni.

• Like 1

I do mnie dotarło pare wobków od Alexa i na zywo wygladaja duzo lepiej niz w watku.Mam duze nadzieje zwiazane ze strzebla i kiełbikiem na mej wodzie i jutro robie testy poswiecajac dłuzszy czas w polu walki.Zobaczymy.Ale jak zobaczyłem zabke i chrabaszcza,to szczena mi opadła az zal by je rzucic do wody,ale albo pudło albo rybki.A oto zdjecia przynety które mnie urzekła.[/quote

Wielki dzięki za uznanie,teraz tylko czekam na wieści z pola walki,no i oczywiście życzę przysłowiowego połamania kija ;)

Edytowane przez LOLO

Tego jeszcze nie miałem

Dzisiejsze przedpołudnie. Obrzucałem jeden odcinek rzeki, tam gdzie się dało, woblerkami. Nic. Tylko jedno walnięcie kleniowe. Zszedlem niżej na mocniej zarośniety odcinek,tu już tylko owady dają radę. Wypuszczam żuczka, i jest dyskretna zbiurka. Siedzi klenik, około 30cm. Kolejne wypuszczenie w to samo miejsce i może 2-3m poniżej jakiś ruch pod splawianym żuczkiem, po wchili zbiórka. Siedzi! Ucieka w ziele, opór już słuszny, myślę będzie dobry czterdziestak. Podprowadzam pod nogi i zaskoczenie. Zgadnij co zebrało spławianego swobodnie owada?

.

.

.

.

.

.

.

Zgadłeś! Szczupak

Potem miałem jeszcze kilka małych kleni i okoni.

No co ja mogę na to mogę powiedzieć Leszku jedynie tyle że zwiekszam produkcję mrówek ;)

No i tradycyjni pozdrów odemnie szczupaki :)

• 3 tygodnie później...

Dzisiaj kolega miał prawie 80cm bolka na ukleję od Ciebie, ale niestety padł mu telefon i nie ma żadnej fotki ????????????????

Sam na siebie jest wściekły, bo to 'życiówka ' i nieudokumentowana, a pewnie prędko się taki nie trafi ????

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Ciężko ostatnio z czasem ale udało się wykończyć kilka nowych popperków :)

Materiał żywica,długość 35mm,waga 2,4g oczywiście pływające ;) stelaż przez cały korpus,bardzo lotne jak na swój rozmiar.

dawno mnie nie błyo a tu takie cukiereczki  !! :)

• Like 1