Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Jak zwykle cieszy oko  ;)  Powiedz mi Alek jak z lotnością takiego robala, jest szansa tym w miarę daleko rzucić czy raczej do spławiania ? 

Pozdrawiam 

Mam kilkanaście robali Alka, żadnych problemów z lotnością. Z UL-a (KONGER Ultris 232cm/0,5-6g) na żyłce 0,10 lecą nawet na 20-25m (bezwietrznie). Doskonałe również do spławiania, wówczas używam żyłki 0,14 lub plecionki 0,04.

Na te cudeńka nabierają się nie tylko okonie, wzdręgi, czy płocie, na te najmniejsze udaje się skusić również ukleje. :)

• Like 2

Mam kilkanaście robali Alka, żadnych problemów z lotnością. Z UL-a (KONGER Ultris 232cm/0,5-6g) na żyłce 0,10 lecą nawet na 20-25m (bezwietrznie). Doskonałe również do spławiania, wówczas używam żyłki 0,14 lub plecionki 0,04.

Na te cudeńka nabierają się nie tylko okonie, wzdręgi, czy płocie, na te najmniejsze udaje się skusić również ukleje. :)

To że na moje wypociny złowiono już  płotki,krąpie,wzdręgi, liny to słyszałem nie raz ale żeby UKLEJE :o  :o  :o o tym jeszcze mi nikt nie pisał. :ph34r:

Edytowane przez LOLO
  • Like 1

Marcin za późno w swojej karierze wyjąłem już raz żuka żółtobrzeżka zaatakował chyba swojego rywala bo przynęta tez była imitacją tego samego gatunku i co najważniejsze nie był złapany za kotwicę tylko trzymał się za gumową łapkę drewnianego kolegi :P  :D

To że na moje wypociny złowiono już  płotki,krąpie,wzdręgi, liny to słyszałem nie raz ale żeby UKLEJE :o  :o  :o o tym jeszcze mi nikt nie pisał. :ph34r:

No cóż, to ja napisałem pierwszy - choć raz w życiu jestem pierwszy. W tym roku krótko po tarle uklei, moja partnerka złowiła 3 dorodne sztuki na beżowo-białego kiełża Twojej twórczości. :)  :)  :)

Dziś przyszły popperki, są astronomiczne. Jeśli pogoda pozwoli to w piątek lub sobotę poddam je egzaminowi na płytkim bajorku. ;)

Edytowane przez Alexspin
  • Like 1

No cóż, to ja napisałem pierwszy - choć raz w życiu jestem pierwszy. W tym roku krótko po tarle uklei, moja partnerka złowiła 3 dorodne sztuki na beżowo-białego kiełża Twojej twórczości. :)  :)  :)

Dziś przyszły popperki, są astronomiczne. Jeśli pogoda pozwoli to w piątek lub sobotę poddam je egzaminowi na płytkim bajorku. ;)

Jak się znowu trafi to proszę o fotkę,bo jeszcze z taką rybką nie mam w swojej kolekcji  ;)

Ale kolorowo

Nieźle zamiatają. A testowałeś je w silnym nurcie? Ciekaw jestem jak wtedy będą się zachowywać.

Dla mnie wobki o tak szerokiej pracy najlepiej sprawdzały się późną wiosną i na początku lata.

Niestety ale nie mam takiej możliwości,bynajmniej na razie gdyż woda na moim odcinku Wisły jest dosyć wysoka i strasznie mocno trącona(czekolada) kompletnie nic nie widać :(

U mnie wobki i robale o takiej agresywnej pracy najlepiej sprawdzają się od maja do września.