LOLO Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Imitacja szczypawicy,tak do końca nie wyszła mi tak jak chciałem ale za to nadrabia ładna bardzo mocną pracą Materiał tradycyjnie balsa,waga 1,5g bez uzbrojenia,długość korpusu (nie licząc czułków) 36mm 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kooper82 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 O kutwa Alek .... kapitalny malujesz je pendzelkiem ?? Czy aero ??? A tak wracając do tematu . KAPITALNY !!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Jak zwykle cieszy oko Powiedz mi Alek jak z lotnością takiego robala, jest szansa tym w miarę daleko rzucić czy raczej do spławiania ? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Mam kilka robali od Alka i można nimi rzucić na przyzwoite odległości. Sporo okoni na nie połowiłem . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 O kutwa Alek .... kapitalny malujesz je pendzelkiem ?? Czy aero ??? A tak wracając do tematu . KAPITALNY !!!!Ten model akurat był malowany w całości pędzlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 12 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Jak zwykle cieszy oko Powiedz mi Alek jak z lotnością takiego robala, jest szansa tym w miarę daleko rzucić czy raczej do spławiania ? Pozdrawiam Tym robalem podczas testów(przy lekkim wietrze) rzucałem jakieś 15-17m na żyłce 0,14mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 12 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Alex jak się obrobisz, to poproszę taką do gablotki- tylko żeby mi szerszenia nie zjadła!Jak zwykle rewelka! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Jak zwykle cieszy oko Powiedz mi Alek jak z lotnością takiego robala, jest szansa tym w miarę daleko rzucić czy raczej do spławiania ? Pozdrawiam Mam kilkanaście robali Alka, żadnych problemów z lotnością. Z UL-a (KONGER Ultris 232cm/0,5-6g) na żyłce 0,10 lecą nawet na 20-25m (bezwietrznie). Doskonałe również do spławiania, wówczas używam żyłki 0,14 lub plecionki 0,04.Na te cudeńka nabierają się nie tylko okonie, wzdręgi, czy płocie, na te najmniejsze udaje się skusić również ukleje. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Alex jak się obrobisz, to poproszę taką do gablotki- tylko żeby mi szerszenia nie zjadła!Jak zwykle rewelka!Nie ma sprawy Marcin, tylko zrób jej odpowiednie gniazdko w tej gablotce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 13 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Dzięki Panowie za informacje , pewnie przed wiosną coś z Twojej kolekcji Aleksandrze sobie zamówię, tylko muszę zrobić listę .... .Pozdrawiam ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) Mam kilkanaście robali Alka, żadnych problemów z lotnością. Z UL-a (KONGER Ultris 232cm/0,5-6g) na żyłce 0,10 lecą nawet na 20-25m (bezwietrznie). Doskonałe również do spławiania, wówczas używam żyłki 0,14 lub plecionki 0,04.Na te cudeńka nabierają się nie tylko okonie, wzdręgi, czy płocie, na te najmniejsze udaje się skusić również ukleje. To że na moje wypociny złowiono już płotki,krąpie,wzdręgi, liny to słyszałem nie raz ale żeby UKLEJE o tym jeszcze mi nikt nie pisał. Edytowane 14 Listopada 2017 przez LOLO 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 14 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Alex to Ty robisz "zawodnicze wobki na ukleje"? No nie wiedziałem!Niedługo się okaże ,że ktoś na Twojego wobka złowi chrabąszcza ha...ha... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Marcin za późno w swojej karierze wyjąłem już raz żuka żółtobrzeżka zaatakował chyba swojego rywala bo przynęta tez była imitacją tego samego gatunku i co najważniejsze nie był złapany za kotwicę tylko trzymał się za gumową łapkę drewnianego kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Najnowszy nabytek, zestaw farbek od kolegi @RUDI75 powiem krótko szczena opada na zdjęciu tego nie widać ale kolorki są naprawdę niesamowite w większości z opalizacją-to się teraz pobawię,będzie co paplać 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Uzupełnienie pudełka kolegi,jak się wyraził na te robaczki tylko łowi więc nie chce żadnych nowości,tylko klasyka niektóre modele są z przed 6 lat 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 21 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Tym jaziem chyba zakończę tegoroczny sezon połowów na robale 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 Jak biorą jeszcze na robale, to po co kończyć? Dalej trzeba na nie łowić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 21 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2017 (edytowane) To że na moje wypociny złowiono już płotki,krąpie,wzdręgi, liny to słyszałem nie raz ale żeby UKLEJE o tym jeszcze mi nikt nie pisał. No cóż, to ja napisałem pierwszy - choć raz w życiu jestem pierwszy. W tym roku krótko po tarle uklei, moja partnerka złowiła 3 dorodne sztuki na beżowo-białego kiełża Twojej twórczości. Dziś przyszły popperki, są astronomiczne. Jeśli pogoda pozwoli to w piątek lub sobotę poddam je egzaminowi na płytkim bajorku. Edytowane 21 Listopada 2017 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Jak biorą jeszcze na robale, to po co kończyć? Dalej trzeba na nie łowić No to czy biorą to trudno powiedzieć bo na cztery wyprawy jedno jedyne branie,nie napawa to zbytnio optymizmem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 No cóż, to ja napisałem pierwszy - choć raz w życiu jestem pierwszy. W tym roku krótko po tarle uklei, moja partnerka złowiła 3 dorodne sztuki na beżowo-białego kiełża Twojej twórczości. Dziś przyszły popperki, są astronomiczne. Jeśli pogoda pozwoli to w piątek lub sobotę poddam je egzaminowi na płytkim bajorku. Jak się znowu trafi to proszę o fotkę,bo jeszcze z taką rybką nie mam w swojej kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Tak dla odmiany zabawy z żywicą Na początek zrobiłem takie mini listki na klenie i jazie Długość 25mm, ciężar 1,9g z uzbrojeniem,woblerek tonący,praca-filmik w kultowej wannie @lysego69 -poniżej 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Poprostu mega a praca jest bardzo agresywna będą łowić na pewno pomyśl o takich 3do 4cm na wieksze rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Ale kolorowo????Nieźle zamiatają. A testowałeś je w silnym nurcie? Ciekaw jestem jak wtedy będą się zachowywać. Dla mnie wobki o tak szerokiej pracy najlepiej sprawdzały się późną wiosną i na początku lata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 25 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 O hoo farbki od rudiego widzę przetestowane.Piękne barwy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 25 Listopada 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2017 Ale kolorowoNieźle zamiatają. A testowałeś je w silnym nurcie? Ciekaw jestem jak wtedy będą się zachowywać. Dla mnie wobki o tak szerokiej pracy najlepiej sprawdzały się późną wiosną i na początku lata.Niestety ale nie mam takiej możliwości,bynajmniej na razie gdyż woda na moim odcinku Wisły jest dosyć wysoka i strasznie mocno trącona(czekolada) kompletnie nic nie widać U mnie wobki i robale o takiej agresywnej pracy najlepiej sprawdzają się od maja do września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi