Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

No Alek :) Piękny Rutpela maculata.  Będę  musiał  do sanepidu zadzwonić :( Masz pełno pięknego robactwa w domu :P  ( A wiadomo mała córeczka itp....  :) ) i tak w  prosty sposób przejmę Twoje robactwo :P :P

Piotrek jak już kiedyś pisałem ciężko Ci będzie coś znaleźć bo robale mnie zbytnio nie lubią i szybko odlatują z miejsce gdzie powstały  ^_^

Świetny jest nawet pogoda stanęła na wysokości zadania co do prezentacji robala.

Robal jak zwykle mistrzowski :)

Czułka wykonujesz z żyłki? ;) malujesz ją jakimiś specjalnymi farbami czy może flamastrami? Bardzo fajnie wkomponowują się w całość.

Dziękuję Panowie za uznanie :blush:

@Pride czułki są zrobione z szczeciny dzika i maluję je flamastrem firmy EDDING bardzo ładnie przylega i ciężko jest ją zdrapać bynajmniej z tego włosia,żółte akcenty na plecach robaczka też są tym markierem pomalowane, tyle że dałem na to kilka warstw lakieru bezbarwnego  B)  

• Like 3

Dziękuję Panowie za uznanie :blush:

@Pride czułki są zrobione z szczeciny dzika i maluję je flamastrem firmy EDDING bardzo ładnie przylega i ciężko jest ją zdrapać bynajmniej z tego włosia,żółte akcenty na plecach robaczka też są tym markierem pomalowane, tyle że dałem na to kilka warstw lakieru bezbarwnego  B)

Ostatnio pomyslalem ze wlosy z brody moga byc przydatne do robali, niby siersc dzika bardzo podobna... wiec teraz utwierdziles w przekonaniu ze zarost sie nada ;)
  • Like 2

Obojetnie jaki lakier bezbarwny? Taki do paznokci nada się czy mazak splynie

Ja zawsze maluje pierwszą warstwę lakierem wodnym do parkietu,a na to kładę lakier samochodowy.

Co do lakieru do paznokci jestem w 100% przekonany że zetnie farbę z flamastra  -_-Możesz oczywiście spróbować ale ja bym odradzał.

Ostatnio pomyslalem ze wlosy z brody moga byc przydatne do robali, niby siersc dzika bardzo podobna... wiec teraz utwierdziles w przekonaniu ze zarost sie nada ;)

Potrze myślę że zarost w 100% się nada,w końcu nas przedzierających się przez krzaczory i różne bagna też potocznie nazywają dzikami  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 1

Alek jak zapuścisz brodę to będziesz mógł swoje robaczki tam chować  :) to koledzy nie wyciągną je od Ciebie tak szybko. Będziesz miał oryginalne pudełko na swoje owady :P i kupę materiału na nóżki , czułki ...itp i wszystko w jednym miejscu !!! widzisz jaki patent wymyśliłem  :P Kiedyś oglądałem program i gościu tak miał tylko ,że żywe i bardzo ładnie się rozmnażały:/

• Like 1

Alek jak zapuścisz brodę to będziesz mógł swoje robaczki tam chować  :) to koledzy nie wyciągną je od Ciebie tak szybko. Będziesz miał oryginalne pudełko na swoje owady :P i kupę materiału na nóżki , czułki ...itp i wszystko w jednym miejscu !!! widzisz jaki patent wymyśliłem  :P Kiedyś oglądałem program i gościu tak miał tylko ,że żywe i bardzo ładnie się rozmnażały:/

Piotrek z tą brodą u Alka będzie problem,bo grzywkę już kilka lat zapuszcza i............? Sam wiesz jaki jest efekt.

Grzywki może i nie posiadam ale brodę bym miał,tylko że jak chciałem ją zapuścić to wytrzymałem z zarostem max 5 dni i musiałem zgolić bo to strasznie swędzi  :P 

Ogólnie mogę powiedzieć że upierzenie się mnie nie trzyma  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 1