Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Zgadzam się w pełni z Piotrkiem-zdjęcia zacne  :highfive: a i wodę masz niesamowitą Bartku,takie klimaty jak trawa po szyję, liście na wodzie i wszelakie inne krzaczory gdzie nie można uświadczyć żywej duszy to chyba najlepsze miejsca na śmiganie robalem  ;)

Wielkie dzięki za fotki i oczywiście gratuluję wyników  :good:  :clappinghands:

• Like 1

Zgadzam się w pełni z Piotrkiem-zdjęcia zacne  :highfive: a i wodę masz niesamowitą Bartku,takie klimaty jak trawa po szyję, liście na wodzie i wszelakie inne krzaczory gdzie nie można uświadczyć żywej duszy to chyba najlepsze miejsca na śmiganie robalem  ;)

Wielkie dzięki za fotki i oczywiście gratuluję wyników  :good:  :clappinghands:

To jest taki jeden odcinek dość krótki z licznymi dziurami po bobrach gdzie obecnie ludzie nie chodzą, tak ogólnie to idzie spotkać wędkarzy. Ja staram się tego unikać lubię samotność oraz przy zdjęciach lubię się schować żeby ktoś nie przyfilował :) Na obecną chwilę na tym odcinku są chaszcze i mało komu chce się tam łazić :) rzeczka średnia ani nie mała ani też duża :)

• Like 2

Myślałem już nad tym no i coś tam przy okazji powstało,ale jak to będzie ze skutecznością to się okaże w czerwcuattachicon.gif 20190502_190201.jpg

Praca taki lajtowy X z lusterkiem w opadzie  ;)

Alek , jak Ty malujesz te oczy .... !!! pomalowałem wobka i kutwa zeza dostał :( chciałem pomalować jak Ty i mam teraz zezowatego woba. Chyba zostane przy swoich robionych. A Toje oczka jak prawdziwe :)

• Like 1

Alek , jak Ty malujesz te oczy .... !!! pomalowałem wobka i kutwa zeza dostał :( chciałem pomalować jak Ty i mam teraz zezowatego woba. Chyba zostane przy swoich robionych. A Toje oczka jak prawdziwe :)

Piotrek ja mam troszkę łatwiej bo w odlewach wobków typu real-fish są już zaznaczone detale (kontury) oczu, maluje je cieniutkim markierem a źrenicę jak podpowiedział mi tutaj kolega @eRKa maluje albo raczej kropkuje wiertłem(oczywiście tą tępą stroną  :D

Ale mam też sposób na takie oczka na zwykłym korpusie :ph34r:

Potrzebny jest tylko najzwyklejszy długopis który ma u góry odkręcą końcówkę (do wymiany wkładu) 

Jak już masz taki długopis demontujesz go by została sama rurka i końcówkę z gwintem maczasz delikatnie w farbie (ale bardzo delikatnie) no i odbijasz obwódkę oka na korpusie a potem wiertłem malujesz źrenicę i oczko gotowe  ^_^

Proste,ładne i estetyczne  B)  ;)

ps. najlepiej poćwicz wcześniej na kartce, by mi się za mocno nie czkało  :lol:  :lol:  :lol:

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Drogie Koleżanki i Koledzy ,nasz forumowy kolega ,który uwielbia łowić ryby potrzebuje naszego wsparcia w zakupie wózka.
Może zechciał by ktoś dołożyć się do kolejnej szprychy i spełnić marzenie kolegi o stabilnym i wygodnym wózku, dzięki któremu będzie mógł bezpiecznie podróżować nad wodę....
Życzę ZDRÓWKA Piotrze i wspaniałych przygód nad wodą!
Cegiełka ode mnie już leci!
http://jerkbait.pl/t...k/#entry2619507

post-60860-0-09063700-1564332685_thumb.j

• Like 5

post-62747-0-49163300-1564409211_thumb.j

Taki tam zestawik   :)

Jakby ktoś chciał pomóc naszemu forumowemu koledze i dołożyć się do zakupu nowego wózka, to jest do wzięcia tutaj  http://jerkbait.pl/topic/129398-sprzedam-woblerki-swoje-zalegacze-zbieram-na-w%C3%B3zek/

Zestaw jest w bardzo atrakcyjnej cenie ;)

• Like 10

• 2 tygodnie później...

Pewnie, że oliwki działają i to jeszcze jak. Wczoraj od 15 do 19 dały pięć bolków na podkrakowskiej Wiśle. Na oliwkową ukleję 8 cm złowiłem sześćdziesiątkę, wypracowaną po kwadransie biczowania miejsca gdzie jakiś bolek powinien być. Co ciekawe prawdziwe żniwa robiła też oliwkowa, ale mini wzdręga 44 mm. Jakoś pod koniec lipca urwałem ster w ostatnim minibleak od Oleixa i będąc w potrzebie skatowałem Twoją wzdręgę (zmniejszyłem i przygiąłem ster), okazała się killerem nie gorszym od wobka Michała. Wracając do wczorajszego dnia - trzy bolenie zostały złowione w ciągu godziny, w tym czasie wykonałem w sumie cztery rzuty. Po prostu siedziałem w trawie i czekałem, aż jakiś bolek wpłynie na płyciznę i wtedy podawałem przynętę w okolice takiej powoli poruszającej się pod prąd fali. Po złowieniu ryby przechodziłem 50 metrów dalej i znowu czekałem, taka taktyka dla leniwych :D Duże woblery w takich przypadkach są ostatnio mało skuteczne (przy brzegu jest teraz głównie podrośnięty około 3 centymetrowy narybek), za to małą wzdręgę atakują praktycznie zawsze przy pierwszym przeprowadzeniu woblera. Na koniec, już wracając do auta zobaczyłem atak koło zalanego pnia, dwa rzuty wzdręgą i kolejna ryba jest moja. Powinieneś pomyśleć nad jakąś miniaturową wersją uklei realfish :D

Pozdrawiam

post-63918-0-36473200-1565618153_thumb.jpeg

Edytowane przez Robert91
  • Like 4

Pewnie, że oliwki działają i to jeszcze jak. Wczoraj od 15 do 19 dały pięć bolków na podkrakowskiej Wiśle. Na oliwkową ukleję 8 cm złowiłem sześćdziesiątkę, wypracowaną po kwadransie biczowania miejsca gdzie jakiś bolek powinien być. Co ciekawe prawdziwe żniwa robiła też oliwkowa, ale mini wzdręga 44 mm. Jakoś pod koniec lipca urwałem ster w ostatnim minibleak od Oleixa i będąc w potrzebie skatowałem Twoją wzdręgę (zmniejszyłem i przygiąłem ster), okazała się killerem nie gorszym od wobka Michała. Wracając do wczorajszego dnia - trzy bolenie zostały złowione w ciągu godziny, w tym czasie wykonałem w sumie cztery rzuty. Po prostu siedziałem w trawie i czekałem, aż jakiś bolek wpłynie na płyciznę i wtedy podawałem przynętę w okolice takiej powoli poruszającej się pod prąd fali. Po złowieniu ryby przechodziłem 50 metrów dalej i znowu czekałem, taka taktyka dla leniwych :D Duże woblery w takich przypadkach są ostatnio mało skuteczne (przy brzegu jest teraz głównie podrośnięty około 3 centymetrowy narybek), za to małą wzdręgę atakują praktycznie zawsze przy pierwszym przeprowadzeniu woblera. Na koniec, już wracając do auta zobaczyłem atak koło zalanego pnia, dwa rzuty wzdręgą i kolejna ryba jest moja. Powinieneś pomyśleć nad jakąś miniaturową wersją uklei realfish :D

Pozdrawiam

attachicon.gif SAVE_20190812_152638.jpeg

Gratuluję połowu i wielkie dzięki za konkretny opis z pola walki  ;)  :good:

Nie będę ukrywał że pracuje nad taką właśnie ukleją (real-fish) :ph34r:

Docelowo ma mieć około 5,5cm,ale prace nad nią jak i nad innymi projektami bardzo się przeciągają z powodu braku czasu :(

Parę dni temu dostałem fotki od jednego z kolegów któremu to bolki bardzo mocno zagryzają mój narybek podawany na dość płytkiej wodzie :rolleyes:

post-62747-0-49042100-1565819391_thumb.jpegpost-62747-0-38236000-1565819405_thumb.jpeg

• Like 4

• 4 tygodnie później...

Witam, wystawiłem kilka wobków mojego autorstwa na licytację z której dochód będzie przekazany na pomoc dla naszego kolegi Janusza(woblery z Bielska)post-62747-0-20039200-1569059322_thumb.jpg

Zapraszam do licytacji 

http://jerkbait.pl/topic/131429-aukcja-charytatywna-dla-janusza/#entry2642105

• Like 7

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Kilka dni nieobecności i wątek prawie na trzecią stronę powędrował  :o

Tak na odświeżenie tematu próba nowych lakierów na robaczkach :ph34r: oczywiście jakość zdjęć jak zawsze na telefonie super a w monitorze kicha  :wacko:

post-62747-0-88323300-1572187315_thumb.jpg

post-62747-0-22572300-1572187360_thumb.jpg

post-62747-0-96266400-1572187386_thumb.jpg

post-62747-0-73005600-1572187402_thumb.jpg

Edytowane przez LOLO
  • Like 19