Skocz do zawartości

LOLO - robactwo i nie tylko.

LOLO

Rekomendowane odpowiedzi

Najbardziej to ja byłem zadowolony bo coś czuję że to mój największy jasiek z tego roku. Tam gdzie połowiłem w zeszłym roku żywej duszy nie ma...a z mniejszej rzeczki to płycej się zrobiło nawet kleników nic nie było. Dlatego ta rybka bardzo mnie ucieszyła. 

• Like 1

Pierwszo majowy na smużaka. A miał być piękny kleń lub jaź.b4c44f4e7702bf826d1d4b06c903899e.jpg

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

To właśnie jest najlepsze w łowieniu smużakiem,nie wiadomo kiedy i co się trafi :highfive:

A można się spodziewać niemal wszystkiego, ptactwa wodnego również   :lol:  :lol:  :lol:  

Za namową pewnego dosyć znanego tutaj forumowicza zrobiłem woblery z myślą o połowie rybek z wąsami ;)

Materiał żywica,długość 62mm,waga 19g bez uzbrojenia,praca bardzo mocne X,wobek tonacy,stelaż przez cały korpus z drutu nierdzewnego o grubości 1,2mm,zakresu pracy nie podam bo jek narazie nie mam jak jej sprawdzić,ale na stawie o głębokości 2m nie da się nim połowić(haczy momentalnie o dno)

post-62747-0-20214500-1588701131_thumb.jpgpost-62747-0-40230700-1588701178_thumb.jpgpost-62747-0-85948100-1588701347_thumb.jpgpost-62747-0-84231700-1588701408_thumb.jpg

• Like 13

Zgadzam się z tobą Leszku ryba nie dość że pięknie wybarwiona to jest praktycznie bez skazy (wszystkie łuski równiutko i płetwy nie poprzerywane bodź uszkodzone)-gratuluje połowu :good: i dzięki za fotki     :highfive:

Edytowane przez LOLO

Za tydzień trzeba będzie zrobić powtórkę Wiem gdzie siedzą, a są tam dużo większe jazie i klenie.

Jeszcze ze 2 tygodnie i na nic innego poza robactwem nie da się łowić.

Już miejscami ziele jest 10-20cm pod powierzchnią.

Czyli muszę zwiększyć produkcję mrówek  :D

Za namową pewnego dosyć znanego tutaj forumowicza zrobiłem woblery z myślą o połowie rybek z wąsami ;)

Materiał żywica,długość 62mm,waga 19g bez uzbrojenia,praca bardzo mocne X,wobek tonacy,stelaż przez cały korpus z drutu nierdzewnego o grubości 1,2mm,zakresu pracy nie podam bo jek narazie nie mam jak jej sprawdzić,ale na stawie o głębokości 2m nie da się nim połowić(haczy momentalnie o dno)

attachicon.gif 20200503_170215.jpgattachicon.gif 20200503_170245.jpgattachicon.gif 20200503_170407.jpgattachicon.gif 20200502_180154.jpg

A co to mi umknęło ? widzę zwiększasz asortyment . Kaczuchy i inne zębacze nie odpuszczą :)

• Like 1

Przesyłka dotarła.

Powiem Ci Olek, że zdjęcia to robisz słabe Na żywo wyglądają dużo lepiej

Żabka od razu trafiła do wody. Niestety, dzisiaj rzeka była jak martwa. Nic się nie działo.

Co ja mogę za to Leszku że fotograf ze mnie do bani,a obrabiać i picować zdjęć też nie umiem :(

Ale zawsze lepiej jest dostać coś ładniejszego niż to co się wodzi na zdjęciu ;) a nie być rozczarowanym zakupem czegoś co wygląda bardzo ładnie a w rzeczywistości jest dalekie od tego co pokazane było na obrazku   :wacko: