kooper82 Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Kuta Alek ,... Bolenie by łapał na takie poperki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Co tu taka cisza? Rób Olek robaczki, bo powoli się kończą. Co prawda szczupaki w tym roku je oszczędzają, ale klenie i okonie też potrafią je zmasakrować Rzeka u mnie już zarosła i to są na wielu odcinkach jedyne przynęty, na które można łowić.Ten kolor, to mój nr 1. Największy z wczoraj - 45+Reszta niestety w rozmiarze niefotogenicznym. Warunki ciężkie, roślinność na 2,5m, ciężko dojść do wody Do tego temperatura Ale to są właśnie warunki dla tych przynęt.Najwięcej brań, może bardziej wyjść, jest do żuczka swobodnie spławianego. Niestety, ilość zaciętych ryb jest wtedy nieproporcjonalnie mała do ilości brań Co ciekawe, największą aktywność wykazują w największy upał, w godzinach 10:00 - 13:00, przy pełnym słońcu.Popołudnie i wieczór, to już głównie ataki na żuczka prowadzonego po łuku lub pod prąd jakieś 5-10cm pod powierzchnią. Klenie u mnie nie lubią smużenia po powierzchni, jak mam wrażenie, że to je płoszy. Może to kwestia tego, że rzeka u mnie ma minimalny uciąg, miejscami jest prawie stojąca 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 26 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 (edytowane) W tym sęk Leszku że cały czas strugam,odlewam i mnie nigdzie nie widać a robactwo to już mnie po nocach straszy Widzę że od kilku lat mrówka jest u Ciebie nr.1 U mnie znowu jak na razie kiełże są najskuteczniejsze i to czy prowadzone po powierzchni czy pod wodą nie ma dla nich znaczenia jazie wychodzą do nich jak torpedy Edytowane 26 Czerwca 2021 przez LOLO 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 26 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2021 Grubaśne te jazie,ewidentnie im smakują te twoje kiełże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 27 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2021 Mam kilka tych kiełży od Ciebie, ale jakoś nie dałem im zbyt wiele szans na złowienie ryby ???? Muszę to nadrobić.Jazi u mnie w rzece jest zdecowanie mniej, tak mi się przynajmniej wydaje, na podstawie ilości łowionych ryb. W tym roku nie złowiłem żadnego.Ale też wiosna zadki bywałem nad wodą.Jazie to dla mnie wiosna, do maja, czerwca, czyli do momentu zarośnięcia rzeki. Latem nie potrafię ich złowić ????. Siedzą cholery w zielu i nie wychodzą do powierzchni ???? a inaczej łowić się tu nie da.Klenie też nie zawsze chcą opuszczać stołówkę, ale czasami się uaktywnią i pokazują się nad zielem bądź wychodzą z niego jak coś wpadnie do wody.Czasami tylko słychać cmokanie i widać ruszające się ziele. Wiesz, że są i że jedzą akurat a ty nie możesz za wiele. Któregoś dnia zrobię zdjęcia, jak obecnie wygląda rzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 4 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2021 Takie nietypowe zamówienie dla kolegi z forum.Robaczki z celownikem na dupce Materiał balsa długość 31mm waga 3,2g plywajace bardzo mocno smużące;) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 13 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2021 Czy Twoim zdaniem te celowniki mają znaczenie?Z doświadczenia wiem,że przy gumach mają bardzo duże znaczenie,ale czy przy smużakach?Wiem ,że "klient nasz Pan" ,ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 16 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2021 Czy Twoim zdaniem te celowniki mają znaczenie?Z doświadczenia wiem,że przy gumach mają bardzo duże znaczenie,ale czy przy smużakach?Wiem ,że "klient nasz Pan" ,ale...Szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia,nie łowiłem jeszcze tak malowanymi robalami Ale jeżeli koledze się sprawdzają to może coś w tym jest U mnie na Wiśle najważniejsza jest praca robala,a kolory to już kwestia pory dnia, przejrzystości i nasłonecznienia wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 17 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Płotki real-fish z górnym oczkiem Materiał żywica, długość 56mm, waga 6gStelaż przez całość,malowane farbami samochodowymi kolegi @Boleń30 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Olku, 100 lat !!!I oby nigdy nie zabrakło Ci czasu na rybki i na tworzenie tych cudeniek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Wszystkie go dobrego Lolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 100 lat wszystkiego najlepszego, masy pomysłów na nowe przynęty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Zdrówka Zdrówka Olku i spełnienia marzeń by każdy kolejny dzień dodawał ci Energi nietylko do tworzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Wszelkiego naj naj naj najlepszego ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Najlepszego Olek !!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 100 lat Lolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 (edytowane) Wszystkiego najlepszego Olku Edytowane 3 Listopada 2021 przez Voiteh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ag53 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Wszystkiego najlepszego, samych słonecznych i radosnych dni. /na rybach lub w warsztaciku./ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Sto lat i dużo zdrówka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Wszystkiego dobrego, dużo zdrowia i pomysłów ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 100 lat! W zdrowiu przede wszystkim, a reszta przyjdzie sama! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 3 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Dziękuję wszystkim i każdemu z osobna za pamięć i życzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 7 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Coś pod zębacza który nagminne obcina mi szerszenie przeznaczone na klenie.Długość 10cm, waga 20g z uzbrojeniem,stelaż przez całość,zrobiony z drewna,przyneta pływająca o bardzo mocnej akcji,schodzi max do 20cm pod wodę.Malowany farbami kolegi bolen30 i zabespieczony lakierem do parkietu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 Ale żeś zaszalał z tym mutantem hehehe super wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2021 (edytowane) Dinozaroszerszenius????????.To się szczupaczysko zdziwi. Edytowane 7 Listopada 2021 przez jacek.hetflaisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi